למרות ההצלחות הגדולות של ישראל באירוויזיון בשנים האחרונות, המוזיקאי רון ביטון, הודיע כי הוא מסרב להגיש שיר לוועדה המקצועית שתבחר את השיר הישראלי לאירוויזיון 2025 בשל טענות לניגוד עניינים. איך הגיב התאגיד? כל הפרטים בכתבה! 

המוזיקאי והמפיק המוזיקלי רון ביטון, אחד מכותבי הלהיטים הגדולים של ישראל, הודיע כי הוא מסרב לשלוח שיר לאירוויזיון על אף שקיבל פנייה רשמית מהוועדה המקצועית שתחליט מה יהיה השיר שייצג את ישראל באירוויזיון 2025. רון מסביר את סירובו: "קיבלתי הודעה: היי רון, אנחנו ממש נשמח אם תוכל להגיש שיר לאירוויזיון השנה. סירבתי בנימוס. שאלו אותי למה, הסברתי להם שזה לא הגיוני ולא פייר שיוצרים עובדים ימים ולילות, כותבים, מלחינים, מפיקים ובסוף מי שיושב בוועדה ובוחר את השיר המנצח אלו מנהלים/מנהלים לשעבר, בוקינג של אנשים שמגישים גם שירים. הסברתי שברגע שהוועדה תהיה ללא ניגוד עניינים ואינטרסים, אשמח לכתוב שיר".

נדמה כי דבריו של רון מכוונים ישירות לקרן פלס, אשר גם מיוצגת ב"טדי הפקות", ואחראים על הזמנת ההופעות (בוקינג) של הזמרת וגם מפיקים את הכוכב הבא לאירוויזיון, בו היא כידוע משמשת כשופטת. המוזיקאי שיתף סטורי נוסף באינסטרגם והסביר את טענותיו: "בוועדה יושבים אנשים מכאן 11 ומטדי הפקות. טדי הפקות זה גוף שמייצג אמנים. חלק מהזמרים האלה שולחים שירים לוועדה ומעדכנים את הוועדה לפני. מה הבעיה לשים אנשים שאין להם קשר לכותבים? אם המנהל שלי היה יושב בוועדה, איזה שיר הוא היה דוחף"? ייתכן כי לאורך זמן, פחות ופחות יוצרים ירצו להגיש שירים לאירוויזיון ואנחנו עשויים לפספס שירים מצויינים שיכולים להביא לנו זכיות נוספות.

בתגובה לטענות אלו, נציג מ"כאן" מציין: "אנו דוחים בתוקף את הטענות. ועדת הבחירה של השיר הישראלי לאירוויזיון מורכבת ברובה המוחלט מאנשי תאגיד השידור הישראלי, עובדי ציבור, עורכים מקצועיים ומנוסים. הוועדה, ששומעת את השירים באופן אנונימי ומבלי לקבל מידע על אודות כותביהם, מלווה בנציג ציבור חיצוני ובייעוץ משפטי הדוק. הישגי נציגי ישראל לאירוויזיון בשנים האחרונות – ובהם הזכייה במקום החמישי, השלישי והראשון – מעידים כאלף עדים על מקצועיות ועדת הבחירה".




שלשום פרסם תאגיד השידור הציבורי "כאן" את התקנון לכתיבת השיר הישראלי לאירוויזיון שייערך בחודש מאי בבאזל, שוויץ. גם השנה נכללת דרישה לשלב את השפה העברית במילות השיר. לפי הודעת התאגיד, "כאן" ו"קשת 12" החלו לפנות באופן יזום לכ-120 יוצרים ישראלים מכל הז'אנרים במוזיקה הישראלית, שנבחרו על ידי ועדה מקצועית, על מנת שיציעו את השיר שעשוי לייצג את ישראל בשוויץ. את השירים המוצעים יוכלו היוצרים להגיש עד ה-2 בפברואר 2025, בכפוף לתקנון.

עוד דיווחנו כי שניים מיוצרי "Hurricane" של עדן גולן שייצגה אותנו באירוויזיון 2024, קרן פלס ואבי אוחיון, צפויים להגיש שיר לוועדה גם השנה. אולם הפעם, ללא היוצר הנוסף, סתיו בגר (שהוא גם בין יוצרי "Toy" של נטע ברזילי, זוכת אירוויזיון 2018). ייתכן כי הסיבה היא חילוקי הדעות שהתגלעו בין שלושת היוצרים על חלוקת התמלוגים של השיר "October Rain" (גרסתו המקורית של "Hurricane"). השיר נכתב על ידי פלס ואוחיון, כשבגר הצטרף לעבודה על השיר בשלב מאוחר יותר לבקשת תאגיד השידור הישראלי. בגר דרש להירשם כאחד מיוצרי השיר בזמן שאוחיון טען שבגר צריך להירשם כמעבד בלבד. רישומו של בגר כיוצר או כמעבד בלבד השפיעה על יחס התמלוגים בין היוצרים.




תקנון הגשת השירים לאירוויזיון

"כאן" הדגישו בפני היוצרים שהשיר לאירוויזיון יוכל להיות בכל שפה, אך השיר השנה חייב לכלול לכל הפחות מספר משפטים בשפה העברית. יוצר אשר קיבל פנייה יהיה רשאי להגיש שיר לבד או עם יוצרים אחרים, אך כל היוצרים יהיו חייבים להיות בעלי אזרחות ישראלית למעט אחד.

לאחר מכן תתכנס הוועדה, שתורכב מאנשי מקצוע מ"כאן" ומ"קשת", שלהם ידע וניסיון מוזיקלי וטלוויזיוני. הוועדה צפויה להאזין לשירים ותבחר את השיר הראוי.

השיר הנבחר יעבור עיבוד, הקלטה והפקת קליפ לקראת התוכנית לחשיפת השיר וכן לצורך הגשתו לאירוויזיון. השיר ייחשף במשדר מיוחד שישודר בכאן 11 במהלך חודש מרץ.

הוועדה תורכב משבעה חברים:

  • יו"ר הוועדה – מנהל תחנות המוזיקה של התאגיד.
  • שני נציגי רדיו – עורכים מוסיקליים אשר יבחרו על ידי יו"ר הוועדה.
  • שני נציגי הטלוויזיה – מנהלת מחלקת הבידור והתרבות ב'כאן' ונציג נוסף שיבחר על ידה.
  • שני נציגים מטעם קשת 12.




הצבעתו של כל חבר בוועדה תהיה בהתאם לקריטריונים מקצועיים, בהם: איכות ומקוריות המילים והלחן, התאמת השיר לאמן המייצג, התאמת השיר לתחרות האירוויזיון, סיכויי ההצלחה של השיר בתחרות האירוויזיון, התאמה לייצוג התאגיד כגוף שידור ציבורי, הרושם הכללי שהותיר השיר וקריטריונים רלוונטיים נוספים ככל שתחליט עליהם הוועדה. השירים המועמדים יושמעו ומילותיהם יוצגו בוועדה בצורה אנונימית, ללא חשיפת זהות יוצרי השיר בפני חברי הוועדה. היוצרים המשתתפים בהליך בחירת השיר הישראלי לא יוכלו להיות מעורבים ביצירת שיר למדינה אחרת לאירוויזיון 2025.

על פי התקנון, במידה והוועדה לא תמצא שיר מתאים, היא רשאית לפרסם קול קורא לציבור הרחב עבור שירים נוספים, לבחור שיר שפורסם בפומבי לאחר ה-1 בספטמבר, או לבחור שיר מתוך שירים אחרים שהוגשו לתאגיד לשם השתתפות באירוויזיון בין השנים 2022-2024.




הכוכב הבא לאירוויזיון

התאגיד משתמש פעם נוספת בשיתוף הפעולה עם קשת 12 והתוכנית "הכוכב הבא" על מנת לבחור את הנציג הישראלי לאירוויזיון 2025 בבאזל.

שיתוף הפעולה בין התאגיד לקשת זיכה את ישראל ב-6 עלויות רצופות לגמר, בשיאן זכתה נטע ברזילי במקום הראשון עם השיר "Toy" והביאה את האירוויזיון לישראל ב-2019.

אנחנו נהיה כאן לאורך כל העונה כדי לדווח על כל החדשות, הדיווחים וההימורים! עקבו אחרינו!
עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק | עקבו אחרינו בטוויטר




ישראל באירוויזיון 2024

"Hurricane" (בעברית: "הוריקן") הוא שם השיר שבוצע ע"י הזמרת עדן גולן, אשר נבחרה לייצג את ישראל לאחר זכייתה בעונה העשירית של "הכוכב הבא". ישראל עלתה לגמר לאחר שניצחה בחצי הגמר השני עם 194 נקודות, ובגמר הגדול הגיעה למקום החמישי עם 375 נקודות. בהצבעת הקהל ישראל הגיעה למקום השני במרחק של 14 נקודות בלבד מהמקום הראשון.

זאת הפעם השנייה ברציפות שבה ישראל מגיעה לטופ חמש, הישג אליו לא הגיעה מאז רצף ההצלחות בשנים 1998-1999.

אירוויזיון 2025: זו תהיה ההשתתפות ה-47 של ישראל באירוויזיון. ישראל הצטרפה לתחרות ב-1973 וזכתה בה ארבע פעמים לאורך השנים. זכייתה האחרונה של ישראל הייתה באירוויזיון 2018 עם השיר "Toy" בביצועה של הזמרת נטע ברזילי.

מקור: Instagram.




רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!

הרשם
שלח התראה
guest
0 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר האהוב ביותר
Inline Feedbacks
View all comments