איטליה באירוויזיון 2025: הפרשן האיטלקי הוותיק מטיל ספק בזכייה של איטליה באירוויזיון – מה גורם לו לחשוב ש"זה לא יקרה"? כיצד עקצו האיטלקים את השוודים?

שבועות ספורים לפני אירוויזיון 2025 שייערך בבאזל שבשוויץ, אמירה אחת מצליחה לסובב ראשים ולזעזע את קהילת חובבי האירוויזיון באיטליה: גבריאלה קורסי (Gabriele Corsi), הקריין והפרשן הראשי של רשת הטלוויזיה האיטלקית, Rai, לאירוויזיון, הצהיר כי לדעתו איטליה לא צפויה לזכות בתחרות השנה.

במהלך פאנל שנערך במסגרת פסטיבל בעיר טרני (Terni) שהנחתה הכתבת הוותיקה, שמסקרת את סן רמו והאירוויזיון שנים רבות, קתרינה פרויאטי (Caterina Proietti), הצהיר קורסי בפומבי כי אין לו ציפייה אמיתית לזכייה של ארצו השנה. קורסי האב, סיכם את תחושותיו לגבי הסיכוי האיטלקי לזכייה ואמר: "כמובן שאני תומך באיטליה ובלוצ'ו קורסי, אבל אני חושב שצרפת עם לואן (Louane) והשיר 'Maman' הם יריב מסוכן מאוד. ולגבינו אני אומר: 'זה לא יקרה – אבל אם זה יקרה…'"

האמירה הזו, שפורשה על ידי רבים כוויתור מוקדם – במיוחד כשהיא מגיעה ממי שעתיד לפרשן את הופעתו של בנו מול מיליוני צופים – מעוררת סערה גדולה, במיוחד כאשר היא מגיעה במקביל לעקיצה לא כל כך מרומזת לעבר המארחים השוודים של התחרות בשנה שעברה.




"אנחנו עשינו שלושה ערבים של סן רמו – הם עשו לובי של מלון"

באותו פאנל, נשא דברים גם קלאודיו פסולו (Claudio Fasulo), סגן מנהל מחלקת הבידור של רשת הטלוויזיה האיטלקית, ואחד האחראים המרכזיים להפקת האירוויזיון בטורינו בשנת 2022. פסולו לא חסך בביקורת מרומזת כלפי שוודיה, שהפיקה את האירוויזיון במאלמו רק בשנה שעברה, בשנת 2024. תוך שהוא משבח את ההפקה האיטלקית, הוא הציג את ההבדלים בגאווה לא מוסתרת: "הייתה אגדה אורבנית שאיטליה ו-Rai לא מסוגלות לארגן את האירוויזיון, אבל הצלחנו להוכיח אחרת. היו קולגות אירופאים שהרימו גבה, אך בסוף שינו את דעתם. היום הם אומרים שהאירוויזיון 2022 היה 'הטוב ביותר אי פעם'".

לדבריו, סוד ההצלחה היה גישה חדשנית: "ארגנו את האירוויזיון לא רק לפי הפורמט הקלאסי, אלא עשינו כמו שלושה ערבים של סן רמו, רק בפריסה לכל אירופה. אפילו שטיח הטורקיז שפרסנו בארמון ונריה הפך לאייקון – הם עשו את זה בלובי של מלון". בדבריו, הדגיש פסולו כי האירוויזיון באיטליה לא רק עמד בסטנדרטים – אלא התעלה עליהם, בעוד שהשוודים, לדבריו, הסתפקו בהפקה צנועה יותר. הדברים נאמרו אמנם בנימוס, אך הובלט בהם ניחוח ברור של ביקורת והשוואה.

"יש כאן נפוטיזם"

כאשר השיחה עברה לנציג האיטלקי לאירוויזיון 2025 – לוצ'ו קורסי – פתח גבריאלה קורסי בהתבדחות: "לוצ'ו קורסי הוא הבן שלי, יש כאן נפוטיזם (העדפת מקורבים – ג.ס)". נציין כי אין קשר משפחתי בין השניים. אבל הבדיחה הפכה במהרה להתייחסות רצינית ושיבח את הנציג על כך שאינו מתפשר על דרכו המוזיקלית: "אני חושב שלוצ'ו קורסי צודק כשהוא מביא את המוזיקה שלו מבלי להתפשר. אני בטוח שהוא יביא כבוד לעצמו. כמובן שזה תמיד נחמד לנצח באירוויזיון – וזה לא בלתי אפשרי – אבל גם להביא ייצוג מוזיקלי לאומי לבמה הזו, בלי קשר לתוצאה, זה חשוב בפני עצמו". 




סערת המפוחית: האם קורסי יעבור על הכללים?

מלבד האמירה על הסיכוי הנמוך לזכייה, הנושא החם ביותר בפאנל היה התעקשותו של לוצ'ו קורסי לשלב במופע שלו נגינה חיה במפוחית – חרף מגבלות הפלייבק. שניים ממשתתפי הפאנל הביעו דעתם על הפרסום כי קורסי מתכוון לנגן בלייב על הבמה, למרות ההנחיות: "זה יהיה נפלא אם לוצ'ו קורסי ישבור את כל החוקים וייענש", צחק אחד מהם – אך מיד לאחר מכן נרשמה מבוכה בפאנל.

מי שנאלץ להתערב ולהרגיע את הרוחות היה קורסי עצמו: "בשנה שעברה היו כמה מחלוקות עם אנג'לינה מנגו (Angelina Mango), אז אני אומר בשם המשלחת – לוצ'ו יעשה את מה שמותר. אם מותר לנגן במפוחית – הוא ינגן. אם לא – לוצ'ו הוא אדם אינטליגנטי, ואני לא חושב שהוא יתעקש על כך". כך ניכר שהקו המנחה של האב – גם כפרשן, גם כהורה – הוא גמישות מתוך נאמנות לחוקים.

נזכיר כי לפי ספר הכללים הרשמי שנשלח מראש לכל המשלחות המשתתפות באירוויזיון, נאסר על אמנים לנגן בלייב על כלים מוזיקליים במהלך ההופעה. הסיבה לכך היא לוגיסטית לחלוטין – אין די זמן או יכולת טכנית לחבר ולסנכרן כלים מוזיקליים לפני ההופעות, כאשר מדובר בשידור טלוויזיוני חי ומתוזמן בקפידה. החוק הזה אינו חדש, והוא מלווה את האירוויזיון מזה שנים. אבל לוצ'ו קורסי מצא את הפרצה בחוק: מפוחית פה, בניגוד לגיטרה, תופים או פסנתר, אינה זקוקה לחיבורי חשמל או כבלים כלשהם. מדובר בכלי שניתן לנגן בו מידית – מבלי צורך בסנכרון טכני. בנוסף, הצליל של המפוחית יכול להתמזג בצורה טבעית במיקרופון שמשמש את קורזי לשירה, ולכן אין בעיה אמיתית להפעיל אותו בזמן אמת.




מאבק בין תקנון לביטוי אישי: קורסי הוא הסמל

מה שהתחיל ככלי נגינה תמים הפך לסמל: האם האירוויזיון מוכן לאמן שלא חושש לחרוג מהנורמה? האם שימור כללי התחרות חשוב יותר מהאותנטיות של הופעה מוזיקלית? לוצ'ו קורסי, בין אם ינגן או לא ינגן – כבר נמצא במרכז השיח הזה.

אין זה מקרה שדווקא הוא עומד כעת בין הממסד לרוח החופשית של המוזיקה. האתגר שהוא מציב – לא רק לרגולציה של האירוויזיון, אלא לתפיסה של מוזיקה עכשווית בתרבות האירופית – הוא עמוק ומשמעותי הרבה יותר מכפי שנראה לעין.

כשאפילו הפרשן מהסס – מה הסיכוי של איטליה באמת לנצח?

אמירה אחת – "זה לא יקרה" – הצליחה להטיל צל כבד על תקוותיה של איטליה עוד לפני שצלילי הפתיחה של אירוויזיון 2025 נשמעו. כשהיא נובעת לא פחות ולא יותר מפי מי שעתיד לפרשן את ההופעה עצמה – היא הופכת ליותר מהבעת ספק: זו הצהרה עמוקה על פער בין אהבה למוזיקה לבין הכרה במציאות תחרותית.

במקביל, הזיכרונות מטורינו והעקיצות כלפי מאלמו משקפים היטב את התחושה שרבים ברשת הטלוויזיה האיטלקית נושאים איתם – איטליה כבר הוכיחה שהיא יכולה לעשות את זה טוב יותר מכולם. גבריאלה קורסי לא מהמר על ניצחון, אבל גם לא שולל הפתעה וניכר כי איטליה לא מחפשת רק גביע – היא מבקשת לגעת בלבבות.




איטליה באירוויזיון 2025

"Volevo essere un duro" (בעברית: "רציתי להיות קשוח") הוא שם השיר שבוצע ע"י הזמר לוצ'ו קורסי (Lucio Corsi), שהגיע למקום השני במהדורה ה-75 של פסטיבל סן רמו ונבחר לייצג את איטליה באירוויזיון. הזמר יבצע את שירו בחצי הגמר הראשון של אירוויזיון 2025 שיתקיים ב-13 במאי בבאזל, שווייץ. כיוון שהוא מייצג את אחת מ-"5 הגדולות" (Big Five) – הוא מעפיל אוטומטית לגמר הגדול ב-17 במאי. השיר נכתב ע"י הזמר עצמו יחד עם תומאסו אוטומאנו (Tommaso Ottomano). זוהי הופעתו הראשונה אי פעם של הזמר בפסטיבל. השיר מבוצע בשפה האיטלקית.

השיר מתאר את קונפליקט הזהות והמאבק הפנימי של המספר שרוצה להתגבר על חולשותיו ולהתחזק. הוא מביע את התסכול והכמיהה להיות "קשוח", אדם שלא דואג לעתיד ושאינו מושפע מהמציאות הקשה שמסביבו.

לאיזה מקום יגיע השיר האיטלקי באירוויזיון 2025 לדעתך? עלייך להצביע כדי לצפות בתוצאות!

לוצ'ו קורסי – מי אתה?

לוצ'ו קורסי (Lucio Corsi), שנולד ב-15 באוקטובר 1993 בגרוסטו שבאיטליה, הוא זמר-יוצר ומוזיקאי איטלקי. הוא גדל בכפר וטולוניה ליד המקום בו משפחתו מנהלת מסעדה. אמו היא ציירת, בעוד אביו, עבד במגוון תפקידים כולל כעובד ברשת הטלוויזיה האיטלקית Rai, ואמן שעובד עם עורות. החיבה של קורסי למוזיקה התעוררה בצפייה בסרט "האחים בלוז" כשהיה ילד, והוא החל לכתוב שירים מגיל צעיר מאוד, תוך כדי הופעות בברים ובכיכרות של עיר הולדתו משנת 2011.

הוא החל להלחין יצירות אינסטרומנטליות של רוק פרוגרסיבי, לפני שפנה לכיוון של כתיבה שירית. לאחר שסיים את לימודיו בתיכון בגרוסטו, עבר למילאנו עם מטרה לפתח את קריירתו המוזיקלית, כאשר התגורר בתחילה ליד נבגליו פאבזה, לאחר מכן בוויה ריפמונטי ובסופו של דבר בניגוארדה. השתתפות זו הינה ההשתתפות הראשונה של הזמר בפסטיבל סן רמו האיטלקי.

מקור: eurofestivalnews

אירוויזיון 2025: זו תהיה ההשתתפות ה-50 של איטליה באירוויזיון. איטליה הצטרפה לתחרות ב-1956, הייתה אחת משבע המדינות המייסדות וזכתה בה שלוש פעמים לאורך השנים. זכייתה האחרונה של איטליה הייתה באירוויזיון 2021 עם השיר "Zitti e buoni" בביצועה של להקת מונסקין.




רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!

מחפשים צילום מגנטים? בחרו רק ב- LaVie Photography!

הרשם
שלח התראה
guest
0 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר האהוב ביותר
Inline Feedbacks
View all comments