האם הבחירות של המדינות היו הנכונות? אלו השירים והמתמודדים שהיו יכולים להיות חלק מחצי הגמר השני של אירוויזיון 2025. האזינו לשירים והצביעו לסקרים – לאיזה מקום היה מגיע כל שיר לדעתכם?
העונה הארוכה של בחירות פנימיות וקדמי אירוויזיון הגיעה לסיומה, אך השאלה הגדולה היא: האם כל המדינות בחרו נכון? אילו שירים ומתמודדים היו יכולים לשנות את פני התחרות אם היו נבחרים נציגים שונים? הכירו את המתמודדים והשירים שהיו יכולים להופיע בחצי הגמר השני של האירוויזיון 2025, והצצה למה שיכול היה לקרות אם הבחירות היו אחרות.
לחצו כאן כדי לדעת איך חצי הגמר הראשון של האירוויזיון היה אמור להראות!
איך היה אמור להיראות חלקו הראשון של חצי הגמר השני?
אוסטריה באירוויזיון 2025
אוסטריה כידוע, בוחרת את נציגיה בדרך כלל בבחירה פנימית והשנה היא לא איכזבה בכלל! "Wasted Love" (בעברית: "אהבה מבוזבזת") הוא שם השיר שיבוצע על ידי ג'ייג'יי (JJ), אשר יייצג את אוסטריה בחלקו הראשון של חצי הגמר השני של אירוויזיון 2025 שיתקיים ב-15 במאי בבאזל, שווייץ. השיר נכתב על ידי הזמר, בשמו המלא יוהאנס פייטש (Johannes Pietsch), יחד עם תומאס טורנר (Thomas Turner) וטיה (Teya), נציגת אוסטריה לאירוויזיון 2023 יחד עם סלינה (Salena) והשיר "Who The Hell Is Edgar?". השיר מבוצע בשפה האנגלית.
השיר עוסק בתחושת כאב ואובדן בעקבות אהבה שלא מומשה או שלא נענתה באותה עוצמה. ג'ייג'יי מתאר את עצמו כ"אוקיינוס של אהבה", בעוד שהאדם שאליו הופנתה אהבתו חושש "לטבוע" ברגשותיו ובוחר להתרחק. הוא מתאר את תחושת הנטישה, כשהוא נאבק לשמור על הקשר אך נותר לבד, נסחף בזרם הרגשות ללא יכולת להחזיר את מה שאבד.
ג'ייג'יי – מי אתה? יוהאנס פייטש (Johannes Pietsch), או ג'ייג'יי, הוא זמר אופרה אוסטרי בן 23, בעל סוג קול סופרן. הוא גדל בדובאי ובעבר השתתף ב-The Voice UK ששודרה ב-2020 ושם הרשים את השופטים בקולו הגבוה. ג'ייג'יי גם השתתף בסדרה "Starmania 21". כיום הוא מופיע בבית האופרה של וינה.
אוסטרליה באירוויזיון 2025
גם אוסטרליה בוחרת את נציגיה בבחירה פנימית בדרך כלל. השנה עלה שמו של נציג אוסטרליה הראשון, גיא סבסטיאן (Guy Sebastian), כמועמד אפשרי לייצג את אוסטרליה פעם נוספת. אז זה לא קרה ולכן נישאר עם הבחירה האוסטרלית המקורית: "Milkshake Man" (בעברית: "איש המילקשייק") הוא שם השיר שיבוצע על ידי גו-ג'ו (Go-Jo), אשר ייצג את אוסטרליה בחלקו הראשון של חצי הגמר השני של אירוויזיון 2025 שיתקיים ב-15 במאי בבאזל, שווייץ. השיר נכתב על ידי הזמר עצמו, יחד עם חברי להקת שפרד (Sheppard) שהשתתפו בקדם האירוויזיון האוסטרלי בשנת 2019 – ג'ורג' שפרד (George Sheppard), איימי שפרד (Amy Sheppard) וג'ייסון בובינו (Jason Bovino). זהו שירם הראשון של יוצרים אלה באירוויזיון. השיר מבוצע בשפה האנגלית.
השיר מציג דמות צבעונית ושובבה שמעודדת אנשים ליהנות, להשתחרר ולרקוד. הוא משתמש בתיאור של טעמים מגוונים ובאווירה קלילה כדי להעביר מסר של שמחה ואנרגיה חיובית, כשהרעיון המרכזי הוא לאמץ את זהותך כפי שהיא בלי להתנצל. עם זאת, יש בו גם רובד נוסף שעשוי לרמוז על משמעויות מיניות. בחירת המילים, הדימויים והשימוש החוזר ברעיונות שקשורים למשקה שהוא מציע יכולים לרמוז על משהו מעבר למשמעות התמימה לכאורה. כך, השיר משלב בין הומור, קלילות וקריצה שובבה בעלת אופי מפתה למאזינים המבינים את הכוונה הנסתרת.
גו-ג'ו – מי אתה? גו-ג'ו (Go-Jo), או בשמו האמיתי מרטי זמבוטו (Marty Zambotto), הוא זמר, כותב ומפיק אוסטרלי אשר ידוע בשל שיריו המקוריים וכן ביצועי קאבר שביצע עם גיטרה לשירים אחרים, כשסגנונו המוזיקלי מתואר כפופ מבוסס גיטרה ואינדי. בתחילת דרכו התמקד בלכתוב ולהפיק שירים לזמרים אחרים, עד שהחל ליצור גם בעבור עצמו.
את הקריירה העצמאית שלו החל ב-2016 עם סינגל הבכורה שלו "Nobody Like You" (בעברית: "אף אחד כמוך") ומאז המשיך לצבור מיליוני צפיות לביצועים שונים שלו, כולל קאבר לשיר "Iris" שזכה להצלחה רבה בספוטיפיי ושירו האחרון שפרסם "Cry About" (בעברית: "לבכות על") שהתקבל בחום על ידי המאזינים.
בימים אלה מדורגת אוסטרליה במקום ה-18 בטבלאות ההימורים לקראת אירוויזיון 2025. האזינו לשיר של אוסטרליה באירוויזיון 2025:
אירלנד
גם אירלנד בחרה נכון השנה, אבל לכל אורך הדרך היה שיר אחד שהוביל בהימורים לזכייה: "Powerplay" (בעברית: "משחק כח") הוא שם השיר שבוצע ע"י הזמרת בובי ארלו (Bobbi Arlo), אשר הגיעה למקום השלישי בקדם האירוויזיון האירי, "Eurosong". השיר נכתב ע"י הזמרת עצמה יחד עם תאופילוס פוזבוריס (Theofilos Pouzbouris), שייצג את יוון באירוויזיון 2014. השיר מבוצע באנגלית.
השיר עוסק במאבק של כוח ושליטה, שבו הדובר מפגין עליונות ומניפולציה כלפי האחר. הוא מתאר את הרגשות של קונפליקט, חוסר אונים והפיכת הכוחות, כשהאדם המניפולטיבי מקבל שליטה מוחלטת בסיטואציה.
בובי ארלו – מי את? ג'ניפר אובריין, הידועה בשם הבמה בובי ארלו, היא זמרת-יוצרת אירית. ארלו למדה בקולג' הקהילתי בבלסינגטון, שם התמחתה בתיאטרון מוזיקלי. ב-2019 שחררה את הסינגל הראשון שלה, "Berries", וב-2021 נבחרה כחלק מרשימת ה"כוכבים העולים" של רדיו RTÉ 2FM. שירה "Fever Thoughts" נכנס לפסקול של הסדרה "Conversations with Friends" ב-2022. באותה שנה, שירה "Feel It" היה מועמד לשיר האירי של השנה בטקס פרסי "Choice Music". ב-2024 זכתה בתואר "האמנית של השנה" מטעם "Gay Times". ארלו מתארת את סגנונה המוזיקלי כמעין שילוב של השפעות מאמנים כמו קייטרנאדה (Kaytranada), ראווין לינאי (Ravyn Lenae), שייגירל (Shygirl) וסגה בודגה (Sega Bodega). היא פתוחה לגבי נטייתה המגדרית ופעילה חברתית, והייתה מעורבת בקמפיין "#AllAgainstRacism "של "Hot Press" ב-2021.
הסגנון המוזיקלי של בובי ארלו מתואר כאנרגטי וככזה המשלב מוזיקת מועדונים ומילים אישיות ועמוקות במיוחד. הכתיבה שלה מתוארת כייחודית ומלאת תשוקה, וזכתה להצלחה רבה בתעשיית המוזיקה האירית, לצד מועמדויות שונות כגון שיר השנה וזכייה באמן השנה, כשהיא מופיעה הן באירלנד והן ברחבי אירופה.
בסקר שנערך אצלנו באתר, הזמרת הגיעה למקום השני וכך גם בדירוג מערכת צוות יורומיקס. בסופו של דבר, הזמרת הגיעה למקום הרביעי בהצבעת השופטים הבינלאומיים כמו גם בהצבעת צוות השופטים המקומיים ולמקום השלישי בהצבעת הקהל. האזינו לשיר שהיה יכול לייצג את אירלנד באירוויזיון 2025:
ארמניה
בנוגע לארמניה, הדעות חלוקות. יש הטוענים כי הבחירה ראויה, אך יש הטוענים כי השיר שהיה צריך לזכות הוא: "DaQueenation" (בעברית: "דהקוויניישן") שבוצע על ידי הזמרת אתנה מנוקיאן (Athena Manoukian) אשר הגיעה למקום השלישי בקדם האירוויזיון הארמני, "Depi Evratesil". השיר נכתב על ידי הזמרת עצמה יחד עם דיג'יי פאקו (DJ Paco) שגם כתב עם הזמרת את השיר איתו נבחרה לייצג את ארמניה באירוויזיון 2020, שבוטל, "Chains On You". זה היה אמור להיות שירם הראשון של היוצרים בתחרות האירוויזיון. השיר מבוצע בשפה האנגלית.
השיר מתאר אדם שאינו פוחד לעזוב ולשאוף למטרותיו, בטוח בעצמו ובכוחותיו להתמודד עם אתגרים ולהשיג את חלומותיו, תוך התעלמות מניסיונות של אחרים לעצור אותו.
אתנה מנוקיאן – מי את? אתנה מנוקיאן, בת 25, היא זמרת יווניה אשר נולדה ביוון להורים ממוצא ארמני. הזמרת התגלתה בתחרות כשרונות בינלאומית אשר התקיימה ביוון ב- 2007 בו זכתה במקום הראשון. שנה לאחר מכן התמודדה בקדם אירוויזיון היווני לתחרות האירוויזיון לילדים עם השיר "To Fili Tis Afroditis" שם זכתה רק במקום השביעי.
ב-2011 שחררה אתנה את הסינגל הראשון "Party Like a Freak". השיר הפך לאחר הלהיטים הגדולים ביוון באותה שנה ואף היה מועמד לשני פרסים ב-MAD TV Video Music Awards. ב-2012 שחררה הזמרת שני סיגלים מצליחים נוספים. ב-2014 שחררה אתנה את "XO" אשר זכה בשיר הטוב ביותר באנגלית ב-"Armenian Pulse Awards "2015. הזמרת הצעירה אף כתבה את השיר "Palia Mou Agapi" עבור זוכת האירוויזיון הלנה פפאריזו (Helena Paparizou). ב-2018 השתתפה ב"אקס פקטור" בריטניה. ב-2020 נבחרה לייצג את ארמניה באירוויזיון עם שירה "Chains on You", אך בסופו של דבר לא עשתה זאת אחרי ביטול התחרות.
בסקר שנערך אצלנו באתר, הזמרת הגיעה למקום הראשון בבחירת הגולשים ולמקום הראשון בדירוג צוות יורומיקס. בסופו של דבר, הזמרת הגיעה למקום השני בהצבעת הקהל, למקום השלישי בהצבעת צוות השיפוט המקומי ולמקום השלישי בהצבעת צוות השיפוט הבינלאומי. האזינו לשיר שהיה יכול לייצג את ארמניה באירוויזיון 2025:
יוון
גם לגבי יוון הדעות חלוקות. רבים מאמינים כי השיר שנבחר הוא השיר הראוי לייצג את יוון באירוויזיון 2025, אך מנגד נטען כי השיר שהיה צריך להיבחר הוא "Vále" (בעברית: "שים") שבוצע על ידי הזמרת אוונגליה (Evangelia) אשר הגיעה למקום השני בקדם האירוויזיון היווני, "Ethnikós Telikós". השיר נכתב על ידי הזמרת עצמה יחד עם ג'ינו בורי (Gino Borri), ג'יי סטולר (Jay Stolar), מנוליס סולידאקיס (Manolis Solidakis), סטליוס וואמבאקאס (Stelios Vamvakas), וג'ורדן פאלמר (Jordan Palmer) – שכתבו גם את השיר שייצג את יוון באירוויזיון 2024. השיר מבוצע בשפה היוונית והאנגלית.
השיר עוסק בתשוקה ורצון לקחת סיכון במערכת יחסים אינטנסיבית, שבה שני אנשים מרגישים קשר עמוק ומוכר כמו אהבה מחיים קודמים. המילים מדגישות את המתח בין הרצון להימנע מלהפסיד זמן ובין הצורך להרגיש את החיבור המרגש והחזק שמתרחש ביניהם.
אוונגליה – מי את? אוונגליה, או בשמה המלא אוונגליה פסרקיס (Evangelia Psarakis), נולדה ב-1991 בארצות הברית למשפחה ממוצא יווני. הזמרת בילתה לאורך השנים בנסיעות בין בית הוריה בניו ג'רזי שנמצאת בחוף המזרחי של ארצות הברית, לבין החווה של סבתה בכרתים שביוון. בעבר שיתפה פעולה אוונגליה עם הזמרת המוכרת אלני פוריירה (Eleni Foureira), שייצגה את קפריסין ב-2018 והגיעה למקום השני, איתה הוציאה את השיר "Fotiá" שזכה להצלחה גדולה ביוון ובקפריסין.
אוונגליה התחרתה על ייצוג יוון באירוויזיון גם בשנים עברו, והתריעה לגבי ניסיון נוסף שלה לייצג את יוון כבר באוגוסט האחרון. לדבריה, השיר שהגישה לקדם האירוויזיון היווני הוא החזק ביותר שהגישה אי פעם ליוון, והצוות איתו היא עבדה הוא אותו הצוות של נציגת יוון בשנה שעברה מרינה סאטי (Marina Satti), שהביאה כזכור שיר יווני אתני לאירוויזיון.
בסקר שנערך אצלנו באתר, הזמרת הגיעה למקום הראשון בבחירת הגולשים ולמקום השני בדירוג צוות יורומיקס. בסופו של דבר, הזמרת הגיעה למקום השני בהצבעת הקהל, למקום השני בהצבעת צוות השיפוט המקומי ולמקום הראשון בהצבעת צוות השיפוט הבינלאומי. האזינו לשיר שהיה יכול לייצג את יוון באירוויזיון 2025:
לטביה
ביזיון ההצבעות בלטביה חגג השנה, והתוצאה ידועה לכולם. אך ברור לכולם שהשיר הזוכה האמיתי הוא: "Līgo" (בעברית: "ליגו") שבוצע ע"י הזמר דה לודוויג (The Ludvig) אשר הגיע למקום הרביעי בקדם האירוויזיון הלטבי, "Supernova". השיר נכתב והולחן על ידי הזמר עצמו יחד עם אריס פססט (Ārijs Šķepasts) ויאניס קירסיס (Jānis Ķirsis) – שכתב שירים רבים לקדם האירוויזיון הלטבי. זה היה אמור להיות שירם הראשון של היוצרים באירוויזיון. השיר מבוצע בשפה הלטבית והאנגלית.
השיר משלב מילים בלטבית עם אלמנטים של מוזיקת דאנס. הוא עוסק בשמחת חיים, חגיגה ללא הפסקה ורגעים של רגש ותחושת חום בלהקה של אנשים, עם דגש על הרצון להרגיש חיבור עמוק וליהנות מהרגע.
דה לודוויג – מי אתה? יֵקַבְס לודוויגס (Jēkabs Ludvigs) הוא זמר ומוזיקאי לטבי. הוא התחיל את דרכו המוזיקלית בגיל צעיר, וזכה להכרה רבה כאשר כתב את השיר "I'm in Love with You", שהפך אותו למועמד בולט בקדם הלטבי בשנת 2017, למרות שלא זכה. עם זאת, דרכו לא הייתה חלקה, וטרגדיה משפחתית, לאחר מותו של אביו, הובילה אותו להתמודד עם התמכרויות ולסגת משדה המוזיקה לזמן מה. כיום, אחרי שנים של תהליכי ריפוי אישי, הוא חזר לעשייה המוזיקלית, ומאמין שתחום המוזיקה היה הגורם שהוציא אותו מהתקופות הקשות ביותר בחייו.
הזמר הוביל בהימורים לזכייה בקדם הלטבי, אך בסופו של דבר הגיע למקום השישי בהצבעת צוות השופטים ולמקום הראשון בהצבעת הקהל. האזינו לשיר שהיה צריך לייצג את לטביה באירוויזיון 2025:
ליטא
אכזבה גדולה מהאיכות של השירים בקדם הליטאי השנה, אבל ברור לכולם שהזוכה האמיתי הוא: "Ar mylėtum?" (בעברית "האם תאהב/י?") שבוצע על ידי הזמרת לייפה (Liepa) שהגיעה למקום השלישי בקדם האירוויזיון של ליטא, "Eurovizija.LT". השיר נכתב על ידי נומבקו אוגוסטה חוסטנג (Nombeko Augustė Khotseng) ואלנה יורגאייטיטה (Elena Jurgaitytė), שהיו שותפים בכתיבת השיר שייצג את ליטא באירוויזיון 2024. השיר מבוצע בשפה הליטאית.
השיר עוסק בפחדים ובשאלות לגבי אהבה אמיתית, בדרך בה אנו מתמודדים עם שינויים אישיים והשפעתם על הקשרים הרומנטיים. השיר משקף את החשש מאובדן האהבה עם הזמן והשינויים שעלולים להתרחש בזהות האישית.
לייפה – מי את? לייפה נורקביצ'נייה (Liepa Norkevičienė), הידועה גם בשם לייפה מונדקייטה (Liepa Mondeikaitė), היא זמרת ומנחת טלוויזיה ליטאית, חברת קבוצת הבנות המצליחה "Pop Ladies". שמה האמיתי של לייפה הוא קרולינה, אך היא בחרה בשם הבמה שלה כדי לבנות את זהותה המוזיקלית. לייפה נולדה ב-23 במרץ 1990, ונישאה לאיש העסקים איוולדוס נורקביצ'יוס (Evaldo Norkevičiaus) בקיץ 2015. לצד הקריירה המוזיקלית המרשימה שלה, לייפה נחשבת גם לדמות פופולרית בתחום הטלוויזיה הליטאית, כשהיא מנחה תוכניות טלוויזיה פופולריות במדינה.
הזמרת נבחרה על ידי צוות מערכת יורומיקס לבחירה הראויה לייצג את ליטא באירוויזיון 2025. בסופו של הדבר, הזמרת הגיעה למקום הרביעי בהצבעת השופטים ולמקום הרביעי בהצבעת הקהל. האזינו לשיר שהיה יכול לייצג את ליטא באירוויזיון 2025:
מונטנגרו
דרמות רבות אפפו את הקדם המונטנגרי השנה, אך היה שיר שכמעט והצליח להדיח את נינה ז'יז'יץ' (Nina Žižić) מהאירוויזיון: "Dva srca" (בעברית: "שני לבבות") שבוצע על ידי להקת בארייאק (Baryak), אשר הגיעה למקום השלישי בקדם האירוויזיון של מונטנגרו, "Montesong". השיר נכתב על ידי ראדה ווקצ'ביץ' (Rade Vukčević) ולוקה פראזיץ' (Luka Perazić) וזה היה אמור להיות שירם הראשון של היוצרים בתחרות האירוויזיון. השיר מבוצע בשפה המונטנגרית.
השיר עוסק באהבה חזקה ובלתי ניתנת להפרדה, שבה שני אנשים מחוברים בנפש אחת למרות השוני ביניהם. הוא מתאר קשר עמוק ומרגש, שבו שני הלבבות חולקים את אותו הבית והם נישאים יחד במקביל למאבקים ורגשות אינטנסיביים.
בארייאק – מי אתם? להקה בארייאק מורכבת מחברי סצנת ה"אנדר-גראונד" הצבעונית והמגוונת מהעיר פודגוריצה. חברי הלהקה מביאים עימם רקעים שונים, דבר שמוביל לביטוי אותנטי ומיוחד שמחבר בין מוזיקה אלקטרונית עם אלמנטים של פופ, אך גם נשען על הצליל החזק של טכנו ורוק כבד. השילוב הייחודי הזה מציב את בארייאק כפרויקט חדשני ובלתי רגיל בסצנה המוזיקלית של מונטנגרו והאזור כולו.
בסופו של דבר, הלהקה הגיעה למקום השמיני בהצבעת השופטים ולמקום הראשון בהצבעת הקהל. הם קיבלו 476 קולות מהקהל בבית, כאשר נינה קיבלה 316 קולות. האזינו לשיר שהיה יכול לייצג את מונטנגרו באירוויזיון 2025:
איך היה אמור להיראות חלקו השני של חצי הגמר השני?
גאורגיה באירוויזיון 2025
הדרמה והמסתורין לא פסחו גם על גאורגיה השנה, אבל כיוון שהבחירה היא פנימית, נישאר עם השיר הנבחר: "Freedom" (בעברית: "חופש") שיבוצע על ידי מריאם שנגליה (Mariam Shengelia) אשר תייצג את גאורגיה בחלקו השני של חצי הגמר השני של אירוויזיון 2025 שיתקיים ב-15 במאי בבאזל, שוויץ. השיר הולחן ע"י קטי גביסיאני (Keti Gabisiani) ונכתב ע"י בוקה קרטוזיה (Buka Kartozia). זהו שירם הראשון של היוצרים בתחרות האירוויזיון. השיר מבוצע בשפה הגאורגית והאנגלית.
השיר נושא מסר עמוק של חופש, מולדת ותקווה. הוא נפתח במילה "חופש" בגאורגית, והמילים מציירות תמונה פיוטית של טבע וזהות. מריאם שרה על ריח הדשא, הטל בשמים, והצמא לחופש, ומקשרת בלב שלם בין מולדתה לבין רוח האדם. השיר מביע אהבה עמוקה לגאורגיה, ומתאר אותה כמולדת היחידה שנושאים בלב, כמו חום השמש שמאירה את ההרים והימים. ככל שהשיר מתפתח, מילותיו מעבירות תקווה ונחישות, עם אמונה בדרך שמלפנים. דימויים של שמיים כחולים וללא עננים, ים שקט אך סוער, מעצימים את העומק הרגשי של השיר. המילים מדגישות אהבה טהורה ונאמנה לחופש ולמולדת, ומריאם מצהירה כי אינה מבקשת שום עושר אחר.
מריאם שנגליה – מי את? מריאם שנגליה (Mariam Shengelia) היא זמרת גאורגית מוכשרת, שכבשה לבבות רבים עם קולה העוצמתי ונוכחותה הבימתית. היא זכתה להכרה לאומית בשנת 2018 כשהגיעה לשלב חצי הגמר בתוכנית 'אקס-פקטור' גאורגיה, שם הציגה את יכולות השירה המרשימות שלה והותירה רושם חזק על הקהל ברחבי המדינה. בשנת 2019, מריאם המשיכה את דרכה המוזיקלית והגיעה למקום השישי בתחרות 'גאורגיאן איידול', תחרות מוזיקה יוקרתית שנועדה לבחור את נציג גאורגיה לאירוויזיון 2020. למרות שבסופו של דבר האירוויזיון בוטל, ההופעה של מריאם בתחרות השאירה רושם עז והציבה אותה כאחת מהכשרונות המובילים בגאורגיה.
בימים אלה מדורגת גאורגיה במקום ה-24 בטבלאות ההימורים לקראת אירוויזיון 2025. האזינו לשיר של גאורגיה באירוויזיון 2025:
דנמרק
גם דנמרק בחרה נכון השנה, אבל היה שיר שכמעט והדיח את סיסאל (Sissal) מזכייה: "Proud" (בעברית: "גאה") שבוצע ע"י הזמר טים שו (Tim Schou), שהגיע למקום השני בקדם האירוויזיון הדני, "Melodi Grand Prix". השיר נכתב ע"י הזמר עצמו, יחד עם בנג'מין רוזנבוים (Benjamin Rosenbohm), אמיל ליי (Emil Lei), ויואכים ארסגורד (Joachim Ersgaard) – שכתבו שירים לרבים לקדמי אירוויזיון שונים. טים שו אף ייצג את דנמרק עם השיר "New Tomorrow" (בעברית: "מחר חדש") כחלק מלהקת חבר בלונדון (A Friend In London). זה היה אמור להיות שירם הראשון של היוצרים שיתחרה באירוויזיון. השיר מבוצע באנגלית.
השיר עוסק בתחושת חרטה והחמצה על כך שלא נאמרה מילה של תמיכה והערכה למישהו קרוב, שמרגיש שבור ונאבק להתמודד עם כאב פנימי. הוא מבטא את הרצון להודיע לאדם החשוב לו שהוא גאה בו, גם כשיש לו תחושות של אובדן וחוסר ערך.
טים שו – מי אתה? פאל "טים" שו (Páll "Tim" Schou) הוא זמר ויוצר דני. בשנת 2005, ייסד את הלהקה "A Friend From London" עם חבריו ללימודים. במסגרת הלהקה, הוא התחרה בקדם האירוויזיון הנורווגי בשנת 2011, שם זכה. בעקבות הזכייה, "A Friend From London" ייצגה את נורבגיה באירוויזיון עם השיר "A New Tomorrow" והגיעו למקום החמישי עם 134 נקודות. אלבום הבכורה של הלהקה יצא בשנת 2013, ובשנת 2014 פורקה הלהקה. מאז, טים המשיך לקריירת סולו.
בסופו של דבר, הזמר הגיע למקום השלישי בהצבעת השופטים ולמקום הראשון בהצבעת הקהל – בהפרש של נקודה אחת בלבד מהמקום הראשון. האזינו לשיר שכמעט ייצג את דנמרק באירוויזיון 2025:
ישראל באירוויזיון 2025
גם אנחנו בוחרים את השיר הישראלי לאירוויזיון בבחירה פנימית ולכן נישאר עם: "New Day Will Rise" (בעברית: "יום חדש יעלה") הוא שם השיר שיבוצע על ידי הזמרת יובל רפאל אשר ייצג את ישראל בחלקו השני של חצי הגמר השני של אירוויזיון 2025 שיתקיים ב-17 במאי בבאזל, שוויץ. השיר נכתב והולחן על ידי הזמרת והיוצרת קרן פלס שהייתה שותפה גם בכתיבת השיר "הוריקן" שבוצע על בימת אירוויזיון 2024 על ידי עדן גולן. תומר בירן אחראי על העיבוד וההפקה המוזיקלית. תמיר חיטמן אחראי על ההתאמה והתרגום לצרפתית. השיר מבוצע בשלוש שפות – אנגלית, עברית וצרפתית.
השיר נוגע באחד הנושאים האוניברסליים והעמוקים ביותר – הכוח המחייה של האהבה והתקווה. המילים מדברות על התמודדות עם אובדן, פרידה וכאב, אך גם על האפשרות להתגבר ולהתחדש. השיר מציג את האמונה שבכל סיום יש גם התחלה חדשה, שהכאב יחלוף והאהבה תישאר איתנו. כל אחד מהבתים בשיר מציין את הדרך בה התקווה והאהבה יכולות לשאת אותנו גם בזמנים של חשכה וכאב.
יובל רפאל – מי את? יובל, בת 24 מרעננה, התגוררה בילדותה בז'נבה שבשוויץ. היא נמלטה ב-7 באוקטובר ממסיבת הנובה ל"מיגונית המוות", לתוכה זרקו מחבלי החמאס רימונים וירו צרורות של יריות. רבים נרצחו סביבה והיא נאלצה להעמיד פני מתה כדי לשרוד. הדברים שמחזקים את יובל הן המוזיקה וההסברה למען ישראל. יובל נאמה בפני מנהיגי עולם, נפגשה עם אנשים בעלי השפעה ואף נאמה בכינוס של מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה. היא הפכה למוקד להסברה בינלאומית, ומראה את הפנים האמיתיות של מדינת ישראל תוך תיקון התדמית השקרית שנרקמת בזירה העולמית. התעקשותה להציג את האמת הפכה אותה לדמות מרכזית ומשפיעה בתרבות הישראלית והעולמית.
יובל מעולם לא שרה באופן מקצועי והחלה לשיר בפני קהל רק בחודשים האחרונים. הדהודים לביצועים שלה התפשטו מהר מאוד ברשתות החברתיות וקיבלו מחמאות ותגובות חמות מהצופים. יובל זכתה במקום הראשון בתוכנית הטלוויזיה "הכוכב הבא לאירוויזיון 2025" לאחר שנבחרה למקום הראשון על ידי צוות השופטים וקהל הצופים בבית.
בימים אלה מדורגת ישראל במקום הרביעי בטבלאות ההימורים לקראת אירוויזיון 2025. האזינו לשיר של ישראל באירוויזיון 2025:
לוקסמבורג
גם לוקסמבורג בחרה נכון השנה, אך אם הקהל בלבד היה מחליט השיר שהיה מייצג השנה את לוקסמבורג היה: "Ride" (בעברית: "לרכב") שבוצע על ידי להקת זירו פוינט פייב (ZERO POINT FIVE) שהגיעו למקום השני בקדם האירוויזיון של לוקסמבורג, "Luxembourg Song Contest". השיר נכתב על ידי חברי הלהקה, יחד עם ג'ונאס הולצברג ג'נסן (Jonas Holteberg Jensen) שכתב שירים רבים למגוון קדמי אירוויזיון ברחבי אירופה – אך זה היה אמור להיות שירם הראשון של היוצרים בתחרות האירוויזיון. השיר מבוצע בשפה האנגלית.
השיר עוסק בתחושת תקיעות ושגרה מתסכלת, אך גם ברצון עז לפרוץ קדימה, לשבור את הדפוסים ולחיות באמת. למרות הקשיים והכיוון השלילי של החיים, הדוברים בשיר בוחרים לא לעצור, לא להתבגר – אלא להמשיך בנסיעה במלוא העוצמה כדי להרגיש חיים.
לאורה ת'ורן – מי את? להקת ZERO POINT FIVE, נחשב לאחד ההרכבים המפורסמים בלוקסמבורג, עם הופעות שממלאות אולמות ופסטיבלים רבים. ההרכב משלב מוזיקת פופ, פולק וקאנטרי. הלהקה הוקמה ב-2009, ומורכבת משלושה גברים: פדריקו (קיקו) מניקטי (Federico (Kiko) Menichetti), ז'יל סרצ'יני (Gilles Saracini) וכריסטוף ריץ (Christophe Reitz).
בסופו של דבר, הלהקה הגיעה למקום האחרון בהצבעת השופטים אך למקום הראשון בהצבעת הקהל – כך שסיימו במקום השני הכללי. האזינו לשיר שכמעט ייצג את לוקסמבורג באירוויזיון 2025:
מלטה
גם מלטה בחרה נכון השנה, אך היה שיר שהוביל בהימורים וכמעט הדיח את מיריאנה קונטה (Miriana Conte) מהאירוויזיון: "Heaven Sent" (בעברית: "נשלח מגן עדן") שבוצע על ידי הזמרת קריסטי ספיטרי (Kristy Spiteri), שהגיעה למקום השני בקדם האירוויזיון המלטזי, "MESC". השיר נכתב על ידי לינאה דב (Linnea Deb) שכתבה שירי אירוויזיון רבים כשהכי מפורסם מביניהם הוא זוכה אירוויזיון 2015, ותומאס אוהלר (Thomas Oehler) שכתב גם הוא שירי אירוויזיון וקדמי אירוויזיון רבים – כשהאחרון שבהם הוא השיר של נציגת שוויץ באירוויזיון 2025. עוד שותפה לכתיבת השיר היא טיה (Teya), נציגת אוסטריה לאירוויזיון 2023 יחד עם סלינה (Salena) והשיר "Who The Hell Is Edgar?". השיר מבוצע בשפה האנגלית.
השיר עוסק בתחושת הפתעה והתעלות שנובעת מהתאהבות לא צפויה, שמרגישה כמו מתנה משמיים. הדוברת מתארת כיצד אדם מיוחד שינה את עולמה, כאילו נשלח אליה על ידי כוח עליון.
קריסטי ספיטרי – מי את? קריסטי ספיטרי (Kristy Spiteri) היא זמרת פופ ואופרה בת 19 ממלטה. היא השתתפה באירוויזיון הילדים בשנת 2019, אך את דרכה הבימתית החלה בעונה הרביעית של "אקס פקטור" מלטה, שם כבשה את לבבות הצופים בקולה העוצמתי והשילוב הייחודי בין סגנונות מוזיקליים. קריסטי למדה בתיכון סנט ג'וזף סליאמה ולאחר מכן במכללת סנט אלויסיוס, וכיום היא סטודנטית לפקולטה לכלכלה, ניהול וחשבונאות באוניברסיטת מלטה. היא ממשיכה לטפח את אהבתה למוזיקה תוך כדי הלימודים. קריסטי ממשיכה להפוך את התשוקה שלה לצלילים מרגשים, והיא אחת ההבטחות הגדולות של מלטה לעולם המוזיקה הבינלאומי.
הזמרת נבחרה על ידי צוות מערכת יורומיקס כזמרת שצריכה לייצג את מלטה באירוויזיון 2025. בסופו של דבר, הזמרת הגיעה למקום הראשון בהצבעת השופטים ולמקום השלישי בהצבעת הקהל – כך שהגיעה למקום השני הכללי. האזינו לשיר שכמעט ייצג את מלטה באירוויזיון 2025:
סרביה
הקדם הסרבי היה מאוד משונה השנה. אמנם בסוף נבחר הזמר פרינץ (Princ), אך לדעת רבים השיר שהיה צריך לייצג את סרביה באירוויזיון הוא: "Mask" (בעברית: "מסכה") שבוצע ע"י הזמרת ווקאיילה (Vukayla), שהגיעה למקום השלישי בקדם האירוויזיון הסרבי, "Pesma za Evroviziju". השיר נכתב ע"י הזמרת עצמה יחד עם מלקיאדס אלווארז קובוס מלקי (Melquiades Alvarez Cobos Melqui). זה היה אמור להיות שירם הראשון של היוצרים בתחרות האירוויזיון. השיר מבוצע בשפה האנגלית והסרבית.
השיר עוסק במאבק הפנימי של הדמות במהלך משבר זהות והתמודדות עם חוסר יציבות נפשית תוך התפרקות של המסכה המכסה את העצמי האמיתי, יחד עם חשיפה של התחושות הקשות והאמיתיות שהיא חווה.
ווקאיילה – מי את? שרה ווקאילוב (Sara Vukajlov), זמרת-יוצרת סרבית צעירה ומבטיחה, נולדה ב-6 במרץ 2004 במשפחה מוזיקלית בבלגרד. כבר בגיל ארבע החלה ללמוד כינור בבית ספר למוזיקה, ולצד זאת קיבלה שיעורי שירה קלאסית מאִמהּ – מורה מקצועית לשירה. את הופעתה הראשונה עשתה בתחרות הילדים "Dida Čarolija", ובהמשך זכתה להכרה בינלאומית בזכות שירים שכתבה והלחינה בעצמה, בהם "Player of Mine" שזכה לקידום בולט בתחרות "Unsigned Only" בשנת 2019, ו-"I Don't Want You Anymore", שזיכה אותה בפרס השיר המקורי הטוב ביותר בתחרות Open Mic UK 2020. בשנת 2022 הוציאה את ה-EP הראשון שלה Mind Games, וביולי 2024 הוציאה את הסינגל הבולט I Kill Men Like You.
בסופו של דבר, הזמרת הגיעה למקום הראשון בהצבעת השופטים ולמקום השביעי בהצבעת הקהל – כך שסיימה במקום השלישי הכללי. האזינו לשיר שהיה צריך לייצג את סרביה באירוויזיון 2025:
פינלנד
הקדם הפיני היה כל כך חזק השנה שהיה קשה לבחור איזה שיר הכי ראוי להיבחר. בכל זאת, יש שיר אחד שכמעט הדיח את אריקה ויקמן (Erika Vikman) מהאירוויזיון: "Made Of" (בעברית: "עשוי מ…") שבוצע ע"י הזמרת גולדילוקס (Goldielocks), אשר הגיעה למקום השני בקדם האירוויזיון הפיני, "UMK". השיר נכתב ע"י הזמרת עצמה יחד עם אחיה של הזמרת לורי מנטין (Lauri Mäntynen) וטופי קילפינן (Topi Kilpinen). זה היה אמור להיות שירם הראשון של הכותבים בתחרות האירוויזיון. השיר מבוצע בשפה האנגלית.
השיר עוסק במערכת יחסים סוערת ורעילה, שבה המשיכה והכאב שזורים זה בזה. הדובר מנסה להבין את מהות בן/בת הזוג – אדם שהוא גם מאהב, גם בוגד, גם רעל וגם מושיע – מבלי להצליח לפענח מי הוא באמת.
גולדילוקס – מי את? גולדילוקס (Goldielocks), שם הבמה של אלה מנטינן (Ella Mäntynen), היא זמרת ויוצרת פינית בת 23, שמתגוררת כיום בברלין. עם סגנון ייחודי המשלב בלדות אלקטרוניות דרמטיות, ניחוחות קולנועיים וכתיבה אישית במיוחד, היא הפכה לאחת ההבטחות הגדולות של סצנת הפופ האלטרנטיבי. מעבר לשיתופי פעולה עם אמנים פינים בולטים כמו גזליט (Gasellit) ואברו (ABREU), גולדילוקס כבשה קהלים באירופה עם הופעות בגרמניה, איטליה ואיסלנד.
בסופו של דבר, הזמרת הגיעה למקום הראשון בהצבעת השופטים ולמקום השני בהצבעת הקהל – כך שסיימה במקום השני הכללי. האזינו לשיר שהיה צריך לייצג את פינלנד באירוויזיון 2025:
צ'כיה באירוויזיון 2025
השנה צ'כיה בחרה להשתמש בבחירה פנימית, וטוב שכך. "Kiss Kiss Goodbye" (בעברית: "נשיקה נשיקה להתראות") הוא שם השיר שיבוצע על ידי הזמר אדוניס (ADONXS) אשר ייצג את צ'כיה בחלקו השני של חצי הגמר השני של אירוויזיון 2025 שיתקיים ב-15 במאי בבאזל, שוויץ. השיר נכתב על ידי הזמר עצמו יחד עם מיכאלה צ'רבאטובה (Michaela Charvátová) שהייתה מכותבות השיר "Flood" של הזמרת מאלה (Maella) איתו התמודדה בקדם האירוויזיון הצ'כי ESCZ 2023, ואדריאנו לופז דה דילבה (Adriano Lopes da Silva) שזהו שירו הראשון באירוויזיון. השיר מבוצע בשפה האנגלית.
השיר פורש בפני המאזין תמונת מציאות מלאת רגשות מעורבים שנוגעת ללב הסוף של מערכת יחסים. השיר מצליח לתפוס את הדינמיקה המורכבת בין שני בני אדם שמחליטים להיפרד, כשהוא משלב בין תחושות של אהבה נואשת לכאב עמוק. הפזמון, משקף את הניתוק הרגשי והנסיון להיפרד שוב ושוב, כשכל נשיקה היא ניסיון לסיים את הקשר בשלום ובכבוד.
אדוניס – מי אתה? אדם פבלובצ'ין (Adam Pavlovčin) או בשם הבמה שלו אדוניס (ADONXS) זמר בן 29, התפרסם בשנת 2021 כשניצח בתוכנית המציאות "SuperStar Czech-Slovakia". את אלבום הבכורה שלו, "Age Of Adonxs", הוציא בשנת 2022. הזמר מתגורר היום בפראג, בירת צ'כיה. בשנת 2022 זכה במסגרת הרדיו Evropa 2 בתואר "זמר השנה" ובנוסף בתואר "תגלית השנה". בין להיטיו הגדולים ניתן למצוא את השירים "Moving On" ו-"Game". אדוניס נוהג לבצע את שיריו בשפה האנגלית. אדוניס משתף שחלם לייצג את צ'כיה באירוויזיון מאז היותו ילד קטן ושהוא מרגיש את כובד האחריות הנמצא על כתפיו לייצג מדינה עם היסטוריה עשירה בתחרות.
בימים אלה מדורגת צ'כיה במקום ה-14 בטבלאות ההימורים לקראת אירוויזיון 2025. האזינו לשיר של צ'כיה באירוויזיון 2025:
לחצו כאן כדי לדעת איך חצי הגמר הראשון של האירוויזיון היה אמור להראות!
אירוויזיון 2025 – תאריך ושעה:
תחרות הזמר של האירוויזיון לשנת 2025 תתקיים במאי, כמיטב המסורת. להלן המועדים המדויקים:
- חצי הגמר הראשון: יום שלישי, 13 במאי 2025
- חצי הגמר השני: יום חמישי, 15 במאי 2025
- הגמר הגדול: יום שבת, 17 במאי 2025
לאלה ששואלים "באיזו שעה ישודר אירוויזיון 2025", כל אחד מהאירועים יתחיל בשעה 22:00 לפי שעון ישראל.
ישראל תתמודד בחצי הגמר השני שיתקיים ביום חמישי, 15 במאי, בתקווה להופעה מוצלחת! במידה וישראל תצליח להיכנס לרשימת עשרת השירים הגדולים של חצי הגמר, היא תעפיל לגמר הגדול שישודר ב-17 במאי בשעה 22:00.
מיקום האירוויזיון בשנת 2025
אירוויזיון 2025 יתקיים בבאזל, שוויץ. זוהי הפעם השלישית בהיסטוריה שהתחרות מתארחת בשוויץ, לאחר שאירחה את התחרות בשנים 1956 ו-1989. האירוע יתקיים באולם זנקט יאקובסהלה (St. Jakobshalle), אשר צפוי להכיל כ-12,000 צופים בכל מופע. בחירת האולם הזה מבטיחה חוויה מרשימה הן לצופים באולם והן לצופים בבית, עם אקוסטיקה מעולה ותנאים טכניים מתקדמים.
ההכנות לקראת האירוויזיון 2025
ההכנות לאירוויזיון 2025 כבר בעיצומן. ב-28 בינואר 2025 התקיימה הגרלת חלוקת המדינות לחצאי הגמר, אירוע חשוב שקובע באיזה חצי גמר תופיע כל מדינה. מיד לאחר מכן, ב-29 בינואר, החלה מכירת הכרטיסים לאירוויזיון, מה שמאפשר לחובבי התחרות להבטיח את מקומם באולם. בימים אלה כל נציג עורך במדינתו חזרות לקראת ההופעה הגדולה על בימת התחרות בחודש מאי. בתחילת חודש מאי יגיעו כל המשלחות לבאזל, שם יחלו לערוך חזרות במתכונת מסודרת על בימת התחרות.
אירועים נלווים ומסיבות אירוויזיון
לקראת האירוויזיון 2025, מתוכננים מספר אירועים נלווים ומסיבות אירוויזיון ברחבי אירופה. במסיבות אלה משתתפים מתמודדי האירוויזיון ומציגים את השיר עימו יתמודדו בתחרות. עבור המתמודדים זו הזדמנות נהדרת לקדם את שירם, לפגוש את המעריצים ולהתראיין לרשתות תקשורת שונות באירופה. אירועים אלה כוללים:
- Nordic Music Celebration ב-22 במרץ
- Barcelona Eurovision Party 2025 ב-27-29 במרץ
- Eurovision in Concert 2025 באמסטרדם ב-5 באפריל
- MancHagen במנצ'סטר ב-11-13 באפריל
- PrePartyES במדריד ב-17-19 באפריל
ישראל באירוויזיון 2025
את ישראל תייצג כמובן הזמרת יובל רפאל, שנבחרה באמצעות התוכנית "הכוכב הבא לאירוויזיון". יובל תבצע על בימת התחרות הבינלאומית את השיר "New Day Will Come".
האירוויזיון הוא הרבה יותר מסתם תחרות זמר. זהו אירוע תרבותי משמעותי המאחד מיליוני צופים מרחבי אירופה ומעבר לה. התחרות מספקת במה לאמנים מוכשרים להציג את כישרונם בפני קהל בינלאומי, ומאפשרת למדינות להציג את תרבותן המוזיקלית הייחודית.
עבור ישראל, האירוויזיון תמיד היה אירוע בעל חשיבות מיוחדת. מאז הצטרפותה לתחרות בשנת 1973, ישראל זכתה ארבע פעמים, והגיעה למקומות גבוהים פעמים רבות נוספות. ההצלחה באירוויזיון נתפסת בישראל כסוג של גאווה לאומית, והשירים המייצגים את המדינה הופכים לעיתים קרובות להיטים מקומיים.
ההיסטוריה של האירוויזיון
תחרות הזמר של האירוויזיון החלה בשנת 1956 כניסיון לאחד את אירופה לאחר מלחמת העולם השנייה באמצעות מוזיקה. מאז, התחרות התפתחה והפכה לאחד האירועים המוזיקליים הגדולים והנצפים ביותר בעולם. לאורך השנים, האירוויזיון היה במה לכמה מהאמנים המצליחים ביותר בעולם, כמו ABBA, סלין דיון, וחוליו איגלסיאס.
תחילה נקבעו התוצאות על ידי צוות שופטים אך עם התקדמות הטכנולוגיה, גם האירוויזיון השתנה והתפתח. כיום, הצופים יכולים להצביע באמצעות אפליקציות ומסרונים, והתחרות משודרת בשידור חי ברחבי העולם ובפלטפורמות דיגיטליות. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת הופעות מרהיבות יותר, עם אפקטים ויזואליים מתקדמים שמעשירים את החוויה עבור הצופים.
האירוויזיון והפוליטיקה
למרות שהאירוויזיון נועד להיות אירוע א-פוליטי, לאורך השנים היו מקרים רבים בהם פוליטיקה השפיעה על התחרות. החל מהצבעות "שכנות" ועד לביטויים פוליטיים על הבמה, האירוויזיון לעיתים משקף את המתחים והיחסים הבינלאומיים באירופה ומחוצה לה – וזאת למרות שמפיקי התחרות מדגישים שהתחרות היא א-פוליטית ומנסים למנוע ככל האפשר את ההשפעה של אירועים פוליטיים בעולם לכל התחרות.
יחד עם זאת, קשה להתעלם מגילויי השנאה והבוז אותם ספגה נציגת ישראל באירוויזיון 2024 – עדן גולן, ברקע המלחמה בעזה.
ההשפעה של האירוויזיון
האירוויזיון השפיע רבות על התרבות הפופולרית באירופה ומעבר לה. שירים רבים שהתחרו באירוויזיון הפכו להיטים בינלאומיים, והתחרות עצמה הפכה לחלק בלתי נפרד מהתרבות בארצות רבות. בנוסף, האירוויזיון תרם רבות לקידום זכויות LGBTQ+ ולקבלה של מגוון תרבותי.
אירוח האירוויזיון יכול להיות גם הזדמנות כלכלית משמעותית עבור המדינה המארחת. האירוע מושך אלפי תיירים, מייצר מקומות עבודה זמניים, ומספק חשיפה בינלאומית למדינה המארחת. עם זאת, האירוח גם כרוך בעלויות גבוהות, מה שלעיתים מעורר דיון ציבורי על כדאיות האירוח.
סיכום
בין אם אתם שואלים מתי האירוויזיון, מתי הארוויזיון או מתי האורוויזיון, התשובה ברורה: אירוויזיון 2025 יתקיים ב-13, 15 ו-17 במאי בבאזל, שוויץ. תחרות הזמר של האירוויזיון מבטיחה להיות אירוע מרגש ובלתי נשכח, המאחד מיליוני צופים מרחבי אירופה ומעבר לה.
עם ההיסטוריה העשירה שלו, ההשפעה התרבותית הרחבה, והיכולת שלו לאחד אנשים מכל רחבי היבשת, האירוויזיון הוא הרבה יותר מסתם תחרות זמר. זהו אירוע שמשקף את הרוח האירופית של אחדות בתוך מגוון, ומספק במה לכישרונות מוזיקליים מכל רחבי היבשת להציג את יכולותיהם בפני קהל בינלאומי.
ככל שאנו מתקרבים לאירוויזיון 2025, ההתרגשות רק הולכת וגוברת. עם הכנות המדינות המשתתפות, האירועים הנלווים, והציפייה לראות מי יזכה בתחרות השנה, האירוויזיון ממשיך להיות אחד האירועים המוזיקליים המרתקים והמהנים ביותר בעולם.
שאלות נפוצות
ש: מתי מתחיל האירוויזיון 2025?
ת: אירוויזיון 2025 מתחיל ב-13 במאי עם חצי הגמר הראשון. חצי הגמר השני יתקיים ב-15 במאי, והגמר הגדול יתקיים ב-17 במאי.
ש: באיזו שעה מתחיל האירוויזיון?
ת: כל אחד מאירועי האירוויזיון (חצאי הגמר והגמר) מתחיל בשעה 22:00 לפי שעון ישראל.
ש: היכן יתקיים אירוויזיון 2025?
ת: אירוויזיון 2025 יתקיים בבאזל, שוויץ, באולם זנקט יאקובסהלה (St. Jakobshalle).
ש: כמה צופים יכולים להיות נוכחים באולם במהלך האירוויזיון?
ת: האולם צפוי להכיל כ-12,000 צופים בכל מופע.
ש: מי מייצגת את ישראל באירוויזיון 2025?
ת: יובל רפאל, זמרת בת 24 מרעננה, נבחרה לייצג את ישראל באירוויזיון 2025.
אירוויזיון 2025: תחרות האירוויזיון ה-69 תתקיים בבאזל שבשוויץ, ב-13, 15 -17 במאי 2025. האולם זנקט יאקובסהלה (St. Jakobshalle), שיארח את התחרות, צפוי להכיל בתוכו כ-12,000 צופים בכל מופע. התחרות תתקיים בשוויץ לאחר זכייתה השלישית בהיסטוריה של שוויץ עם השיר "The Code", בביצועם של הזמר.ת נמו (Nemo). זאת תהיה הפעם השלישית שבה התחרות תתארח בשוויץ, לאחר שהתחרות התארחה בשוויץ בשנים 1956 ו-1989.
רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!
כתב ויוצר תוכן בנושא תחרות האירוויזיון. פרשן ומומחה בענייני התחרות.
מנהל אדמיניסטרטיבי בכיר.
אימייל: [email protected]
טלפון: 050-9441919