היסטוריה על בימת האירוויזיון: דנה אינטרנשיונל זכתה באירוויזיון 1998, עשתה מהפכה ושינתה את כללי המשחק במוזיקה ובחברה. מה מסתתר מאחורי הזכייה ההיסטורית?

האירוויזיון של שנת 1998 היה אירוע שייזכר לעד לא רק בזכות התחרות המוזיקלית עצמה, אלא גם בזכות המשמעות החברתית והתרבותית שהביאה איתה הזוכה הגדולה של השנה – דנה אינטרנשיונל. דנה היא ללא ספק דמות יוצאת דופן בעולם המוזיקה ובתרבות הישראלית כולה. היא הפכה לדמות מופת לעשרות אלפי אנשים שראו בה את קול המאבק לשוויון ולזכויות הקהילה הטרנסג'נדרית והלהט"בית, אך מה מסתתר מאחורי הזכייה ההיסטורית?




תחילתה של הדרך המוזיקלית

דנה אינטרנשיונל, שנולדה כירון כהן בתל אביב ב-2 בפברואר 1969, החלה את דרכה המוזיקלית כבר בילדותה, כשהיא הופיעה במקהלת ילדים ובמהלך השנים עשתה את צעדיה הראשונים בתעשיית המוזיקה. עם זאת, השנים הראשונות בקריירה שלה לא היו פשוטות. היא לא הייתה רק זמרת צעירה, אלא הייתה חלק מקבוצה של אנשים שבחרו לצאת לשטח ולקרוא תיגר על המוסכמות החברתיות והתרבותיות של אותה תקופה.

הדרך להתאמה המגדרית

אחד מהצעדים הגדולים והמשמעותיים ביותר של דנה היה שינוי זהותה המגדרית, שהיה חלק מהליך ההתאמה המגדרית שלה. בשנות ה-90, לאחר שהחלה את התהליך הזה, היא שינתה את שמה לדנה אינטרנשיונל והחלה להופיע במועדוני גייז בתל אביב מה שהביא אותה לתשומת לב של הפקות ומפיקים מוזיקליים ובהם עופר ניסים. זה לא היה רק שינוי חיצוני – דנה לא הסתירה את זהותה כזמרת טרנסג'נדרית, ועשתה זאת באופן פומבי שמרגע יציאתה מהארון שינה את כל הדרך בה הציבור ראה אותה. מדובר היה בזמן בו העדפה למגדר אחד בלבד הייתה נורמה, ודנה בחרה לא להסכים עם הנורמה הזו.

הבחירה הזו לא הייתה רק קפיצת דרך אישית עבור דנה, אלא גם פורצת דרך מבחינה חברתית. זאת הייתה התקופה שבה דנה הפכה לדמות חשובה ביותר בקהילת הלהט"ב והייתה הראשונה שמייצגת את קהילת הטרנסג'נדרים בסצנה המוזיקלית. בזכות אמונה עיקשת במטרות שלה ובאמת הפנימית שלה, היא הפכה לדמות מופת לאנשים רבים, במיוחד לבני ובנות נוער שצמחו בתנאים לא פשוטים. בשנת 1993 שחחרה יחד עם עופר ניסים את השיר "סעידה סולטנה" שנחל הצלחה רבה והפך לנכס צאן ברזל בתרבות הישראלית. האזינו לשיר:




דנה אינטרנשיונל באירוויזיון 1996?

לפני שהשיגה את זכייתה ההיסטורית באירוויזיון 1998, דנה הייתה במרחק נגיעה מלהשתתף באירוויזיון 1996. בדצמבר 1995 פורסם כי דנה תשתתף בקדם-אירוויזיון 1996 עם השיר "אגדה", שנכתב על ידי יואב גינאי והולחן על ידי יזהר אשדות. השיר, שבמקור נקרא "Extazy" (בעברית: "אקסטזה"), נכתב לעופר ניסים, אז זמר בלהקת דרמה, אך הדבר לא הסתייע. ניסים העביר את השיר לדנה אינטרנשיונל ולגינאי, ששינו אותו והתאימו אותו לתחרות. השיר הוגש לקדם-אירוויזיון במקום שיר אחר של רפי דהן, "מציאות", שנפסל מאחר שהושמע ברדיו בניגוד לתקנון.

יחד עם זאת, גם הגשת השיר "אגדה" הייתה בעייתית, שכן היא נעשתה ללא אישורו של אשדות, מה שגרם לו להביע התנגדות לפעולה. לאחר מכן, דנה הודיעה כי היא מסירה את המועמדות שלה מהתחרות, תוך שהיא מסבירה כי היא לא מתחברת לשיר ושהיא עייפה מההופעות הרבות. היא גם ציינה כי לא הייתה שלמה עם השיר וכי הייתה תחת לחץ של אנשי הטלוויזיה להשתתף בתחרות. בסופו של דבר, ישראל לא השתתפה כלל באירוויזיון 1996, מאחר ש"שלום עולם" של גלית בל, שנבחר בקדם, נופה על ידי ועדת איגוד השידור האירופי (EBU). לאחר שנים, דלפו לרשת גרסאות מוקדמות של השיר "אגדה" ושל "Extazy" ללא מילים מלבד שם השיר בפזמון. האזינו לשיר שכמעט ייצג את ישראל באירוויזיון 1996:




הבחירה לאירוויזיון 1998

בהתאם להצלחות המקומיות שלה, דנה קיבלה הזדמנות חסרת תקדים כאשר הוועדה של הערוץ הראשון בחרה בה לייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון של 1998, שנערכה בברמינגהאם שבאנגליה. היא לא השתתפה בתחרות קדם-אירוויזיון, אלא נבחרה באופן פנימי על ידי ועדה מקצועית, צעד שהיה לא פחות מהפכה בעיני הציבור הישראלי באותם זמנים.

הבחירה הייתה משמעותית במיוחד, שכן דנה ניצחה בתחרות את ארקדי דוכין, אחד הזמרים המובילים והמוכרים בישראל, ואת להקת היי פייב, שהייתה מאוד פופולרית באותן שנים. ארקדי דוכין והלימונים, שהיו זוכים פוטנציאליים, הגיעו למקום השני עם השיר "תקווה", בעוד להקת היי פייב הגיעה למקום הרביעי מתוך חמישה מתמודדים. למרות התחרות הקשה, דנה זכתה במקום הראשון עם 78 נקודות, מה שמסמן את תחילתה של דרך ארוכה ומרשימה בקריירה המוזיקלית שלה.

השיר שנבחר לייצג את ישראל היה "דיווה", שנכתב על ידי יואב גינאי והולחן על ידי צביקה פיק. הוא לא היה רק שיר מהנה וקליט, אלא היה שיר עוצמתי, שנגע בנושאים של כוח נשי, דומיננטיות ואהבה עצמית. דנה ביצעה את השיר בצורה מרשימה – השיר לא רק שציין את האומץ שלה לבטא את זהותה הטרנסג'נדרית, אלא גם ביטא את החוזק הפנימי שלה. ביצוע הבכורה של השיר היה בתחרות "מלכת היופי" 1998, שם דנה הציגה את השיר בצורה שגרמה להצלחה מיידית. צפו בהופעת הבכורה לשיר "דיווה":




/10

יש לך דוקטורט באירוויזיון?
בוא/י נבדוק!
אנחנו בטוחים שכן! קטן עלייך! 😉

1 / 10

באיזו שנה התמודדה אוסטרליה לראשונה באירוויזיון?

2 / 10

באיזו שנה זכתה פורטוגל לראשונה באירוויזיון?

3 / 10

איזו מדינה ייצגה הלנה פפאריזו כשזכתה באירוויזיון?

4 / 10

כמה פעמים קפריסין הגיעה למקום השני באירוויזיון?

5 / 10

מי הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון?

6 / 10

איזו מדינה זכתה באירוויזיון בפער הנקודות הגבוה ביותר מהמקום השני?

7 / 10

איזו מדינה זכתה באירוויזיון 2024?

8 / 10

מי לא ייצג/ה את ישראל באירוויזיון?

9 / 10

כמה מדינות התמודדו באירוויזיון 2019 שהתקיים בישראל?

10 / 10

מהי כמות המדינות המקסימלית שהשתתפו באירוויזיון עד כה?

0%

 

מהפכה תרבותית באירוויזיון 1998

ב-9 במאי 1998, דנה אינטרנשיונל עלתה לבמה בתחרות האירוויזיון בברמינגהאם, כשעל הבמה נשמע השיר "דיווה". היה זה רגע מכונן שייזכר לא רק בזכות ההצלחה האישית שלה, אלא בזכות ההצלחה של כל הקהילה הלהט"בית והקהילה הטרנסג'נדרית שנכחו באולם ובחייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם.

לראשונה בתולדות האירוויזיון, דנה אינטרנשיונל הפכה לאישה טרנסג'נדרית שזוכה בתחרות. ההכרה שלה בשדה המוזיקה, יחד עם העובדה שהיא שברה את המוסכמות החברתיות, הייתה מכה לכל הציפיות שהיו לגבי המוזיקה האירופאית. זכייתה הביאה לישראל את הניצחון הראשון מאז 1979, כאשר "הללויה" של גלי עטרי וחלב ודבש זכה במקום הראשון.

דנה לא רק שניצחה על הבמה – היא גם ניצחה את הסטיגמות שהיו קיימות לגבי מה שנחשב "מקובל" בשדה המוזיקה האירופאי. היא הייתה גיבורה שלא רק נלחמה בתחרות, אלא נלחמה במאבק האישי שלה כנגד כל המוסכמות החברתיות.




הזכייה באירוויזיון: רגע מכונן בהיסטוריה של ישראל

הזכייה של דנה אינטרנשיונל באירוויזיון 1998 לא הייתה רק הישג מוזיקלי יוצא דופן – היא סימנה את המהפכה החברתית והתרבותית שעברה על החברה הישראלית והעולמית. השיר "דיווה", היה הרבה יותר ממילים ומלודיה – הוא היה הצהרה עולמית. השיר דיבר על כוח נשי, שליטה, על כוחה של האישה ויכולת השפעתה על הסובלים ועל שוברי הגבולות, בדיוק כפי שעשתה דנה עצמה בחייה האישיים והמקצועיים.

לאורך השנים, "דיווה" הפך לאחד השירים המוכרים ביותר בתולדות האירוויזיון. הוא לא רק שזכה במקום הראשון בתחרות, אלא גם השאיר חותם עמוק על התרבות העולמית. דנה אינטרנשיונל לא רק שהיא עשתה היסטוריה כאישה טרנסג'נדרית הראשונה שזוכה בתחרות, אלא היא פתחה דלתות רבות לקהילת הלהט"ב והקהילה הטרנסג'נדרית, שהיו עד אז בתרבות המיינסטרים במידה מועטה מאוד.

הזכייה והביצוע המרגש על הבמה של ברמינגהאם גרמו לצפיות כלפי קהילת הטרנסג'נדרים להשתנות. דנה אינטרנשיונל הפכה לדמות מופת ולסמל של שוויון. התגובה הציבורית הייתה מעורבת: בעוד שבחלק מהחוגים בארץ ובעולם הייתה שמחה והתרגשות מההישג, היו גם תגובות של התנגדות ושנאה כלפי הבחירה בשיר ובאישה הטרנסג'נדרית כזוכה בתחרות כזו.

הביצוע של דנה בברמינגהאם, עם שמלת "התוכי" המפורסמת שעוצבה על ידי ז'אן-פול גוטייה (Jean-Paul Gaultier), הפך לסמל של עוז ושחרור. השמלה, שהייתה עשויה מנוצות צבעוניות, הוסיפה לביצוע המפואר והדינמי שלה, ונתנה ביטוי מושלם למילים של השיר – כל אלמנט בביצוע היה מסמן של כוח ושליטה נשית בעידן חדש.




המשמעות החברתית של השיר "דיווה"

צביקה פיק. צילום מסך

השיר נכתב על ידי יואב גינאי שכתב גם את השיר הישראלי שהתחרה באירוויזיון 2022, "Light A Candle", והגיע למקום ה-12 בגמר. את השיר הלחין המאסטרו צביקה פיק ז"ל, שהלחין את השיר הישראלי ב-2002 והלחין גם את השיר האוקראיני באירוויזיון 2003, "Hasta La Vista", שהגיע למקום ה-14 בגמר.

השיר "דיווה" לא היה שיר רגיל שנכתב על ידי "סתם" כותב שירים. יואב גינאי, שהקדיש את זמנו ליצירת שירים חדים ומשמעותיים, הצליח לכתוב יצירה שלא רק משקפת את כוחו של הדימוי הנשי, אלא גם את הכאב והסבל של נשים טרנסג'נדריות, שהיו ונשארות בעיני החברה ככלל דמות נרדפת, אך עם זאת שמור לכל אחת את הזכות לכוח, גאווה ויופי.

הלחן לשיר הופקד בידי המאסטרו, צביקה פיק, שידוע בסגנונו המיוחד והייחודי. פיק, שהייתה לו יד בבחירת צלילים ותבניות מוזיקליות, הצליח ליצור יצירה שהייתה לא רק קליטה ומרשימה, אלא גם חזקה ומרגשת, מה שהפך את "דיווה" לשיר בלתי נשכח. השילוב בין המילים של יואב גינאי והלחן של פיק  הצליח להפתיע ולהרשים את הקהל האירופי, כשהוא שבר את כללי המשחק והפך לסמל מוזיקלי עולמי.

השיר מצליח להביא לא רק את העוצמה אלא גם את הדאגות והקשיים של הדרך – "יש נשים, דמעות של החיים", אומרת אחת השורות בשיר. דנה אינטרנשיונל לא ניסתה להסתיר את העובדה שהיא בעצמה עברה תהליך של התאמה מגדרית, שתמיד היה מלווה בסטיגמות חברתיות, חוסר קבלה, ולעיתים גם התעללות. אך כל זאת לא מנע ממנה להמשיך בדרכה. ההשפעה שלה לא הייתה רק מוזיקלית, אלא גם חברתית – "דיווה" היה השיר שגרם למיליוני אנשים להרהר בהשפעתה ובכוחה של דמות כזו לעמוד מול כל מכשול, לשיר את שירה ולהתעקש להיות נאהבת, מוערכת ומקובלת.

השיר "דיווה" הפך מיידית ללהיט במצעדי המוזיקה במדינות רבות, כשהוא כובש את המצעדים של מלטה, פורטוגל וצרפת. במצעד הפזמונים הבריטי, השיר הגיע למקום ה-11 – הישג נדיר לשיר אירוויזיון, וזו הייתה הוכחה נוספת שהזכייה לא הייתה רק עניין של מקום בתחרות, אלא גם הצלחה מסחרית ברחבי העולם.




הצבעת הקהל וההיסטוריה של טלווטינג באירוויזיון 1998

במהלך תחרות האירוויזיון 1998, הצבעה טלפונית (טלווטינג) הוכנסה לראשונה כמרכיב המרכזי בקביעת הזוכה. זה היה שדרוג משמעותי במערכת הצבעות, שבמקום להסתמך על חברי שופטים בלבד, הכניס את הקהל לכל תהליך קביעת הזוכה. השפעתה של הצבעה טלפונית הייתה ברורה – היא חיזקה את המגוון האתני והחברתי של המדינות המשתתפות והביאה למובילות חדשות בתחרות.

ישראל, ששימשה כדוגמא חיה לשינוי, הפכה למדינה הראשונה שזוכה עם טלווטינג במערכת החדשה הזו. "דיווה" זכתה להצלחה לא רק בקרב השופטים אלא גם בקרב הקהל הרחב, שהביע את תמיכתו בבחירה האמיצה של דנה כזוכה. מה שהיה מרגש במיוחד היה העובדה שלצד התמיכה הרגשית המשמעותית שהגיעה ממצביעים ברחבי אירופה, הקול הטרנסג'נדרי, שהוסתר עד אז, הושמע בבהירות ובחוזקה.

נקודות שהוענקו לישראל באירוויזיון 1998

ניקוד מדינות סך הכל
12 נקודות Portugal פורטוגל, Malta מלטה, France צרפת 36 נקודות
10 נקודות Belgium בלגיה, Greece יוון, Spain ספרד, Poland פולין, Finland פינלנד, Cyprus קפריסין, Switzerland שוויץ 70 נקודות
8 נקודות Macedonia, The Former Yugoslav Republic of מקדוניה הצפונית 8 נקודות
7 נקודות Spain אסטוניה, Germany גרמניה, Slovenia סלובניה, Romania רומניה 28 נקודות
6 נקודות Ireland אירלנד, Netherlands הולנד 12 נקודות
5 נקודות United Kingdom בריטניה, Turkey טורקיה, Sweden שוודיה 5 נקודות
3 נקודות Norway נורווגיה 3 נקודות
21 מדינות 172 נקודות

נקודות שישראל העניקה באירוויזיון 1998

ניקוד מדינות
12 נקודות United Kingdom בריטניה
10 נקודות Croatia קרואטיה
8 נקודות Netherlands הולנד
7 נקודות Malta מלטה
6 נקודות Romania רומניה
5 נקודות Belgium בלגיה
4 נקודות Norway נורווגיה
3 נקודות Spain ספרד
2 נקודות Portugal פורטוגל
נקודה אחת Cyprus קפריסין




הקריירה אחרי האירוויזיון וההישגים הבינלאומיים

לאחר הזכייה באירוויזיון, דנה אינטרנשיונל הפכה לדמות ציבורית נחשבת לא רק בישראל אלא גם ברחבי העולם. היא שיתפה פעולה עם אמנים רבים, הופיעה במדינות רבות והפכה לדמות מופת במאבק על זכויות הקהילה הגאה תוך חיזוק התדמית של ישראל ברחבי העולם. היא לא רק ששמרה על קריירה מוזיקלית פעילה אלא גם השתתפה במאבקים פוליטיים חברתיים, הפכה לדוברת למען זכויות נשים טרנסג'נדריות ומעורבת בעבודות התנדבותיות ותרומות לקהילה.

בשנת 1999, היא הוחתמה בחברת התקליטים הבינלאומית סוני, וב-2000, הוציאה את אלבום "Free" עם הסינגלים "Woman in Love" ו-"Free", שניהם חידושי שירים מפורסמים של ברברה סטרייסנד וסטיבי וונדר. אף על פי שהסינגלים היו להיטים בישראל, הם לא הצליחו באירופה, מה שהוביל לסיום שיתוף הפעולה עם חברת סוני. לאחר מכן החלו קשיים גם עם עופר ניסים ולבסוך פורקה השותפות ביניהם, ככל הנראה על רקע אי הצלחת האלבום באירופה.

דנה  המשיכה את הקריירה שלה במגוון אופנים – היא הופיעה בסבב הופעות ברחבי העולם, הוזמנה להשתתף באירוויזיון היובל ב-2005 עם "דיווה", והציגה את עוצמתה גם בעשור השני של המילניום. בעקבות בחירת הגולשים, השיר הגיע למקום ה-13 מתוך 14. דנה השתתפה במשדר היובל וזכתה לכבוד רב, בתור אחת הדמויות הבולטות ביותר בתחרות על 50 שנותיה.

היא גם חזרה לאירוויזיון ב-2011 עם השיר "Ding Dong", שנכתב והולחן על ידי דנה עצמה, אך השיר לא זכה להצלחה. הזמרת הגיעה למקום ה-15 בחצי הגמר השני עם 7 נקודות  שניתנו ממקדוניה הצפונית וצרפת, 6 נקודות מבלארוס, 5 נקודות משוודיה והולנד, 4 נקודות מרומניה, 2 נקודות מבלגיה ונקודה אחת מאיטליה וקפריסין, ובסך הכל 38 נקודות. בהתייחסות להשתתפות הזו, דנה אמרה אז כי: "אני חושבת שזה היה טיפשי מצידי לחזור ולנסות את זה פעם נוספת. לא הייתי מוכנה, לא הכנתי את עצמי מספיק ולא נסעתי עם השיר הנכון, אבל אני יכולה להגיד שכן אהבתי את איך שנראיתי על הבמה. אהבתי את ההליכה על המסלול וזאת אחת מההופעות הטובות שנתתי". צפו בשיר של ישראל באירוויזיון 2011:




מאחורי הקלעים של אירוויזיון 1998

הזכייה של דנה באירוויזיון 1998 הייתה לא רק רגע מרהיב בתולדות האירוויזיון, אלא גם סיפור של שינויים טכניים ותרבותיים שנבעו מהתפתחות התחרות. תחרות אירוויזיון 1998 הייתה הראשונה בה שימשה מערכת הצבעה טלפונית (טלווטינג) כמרכיב המרכזי בקביעת הזוכה. מהלך זה היה שינוי משמעותי, שכן עד אותה שנה, תוצאות התחרות נקבעו אך ורק על ידי חברי שופטים אזוריים, מה שלעיתים גרם להטיות ולטיית הצבעות לטובת מדינות שכנות. הצבעה טלפונית נתנה יותר כוח לקהל הרחב והעלתה את רמת ההשתתפות.

דנה הייתה למעשה הזוכה הראשונה בתחרות אירוויזיון שהייתה תוצאה של טלווטינג, ומכאן שההצלחה שלה הייתה גם סמל למהפכה בהצבעה ושיטת השיפוט. עם סיום התחרות בברמינגהאם, זכתה דנה ב-172 נקודות, מה שהפך את השיר "דיווה" לשיר אחד המובילים ביותר בתולדות התחרות. היא קיבלה את הנקודות הגבוהות ביותר ממדינות כמו מלטה, פורטוגל וצרפת, ובסך הכל קיבלה את מירב התמיכה ממדינות מהקהילה האירופאית.

ההשתתפות של דנה והזכייה שלה באירוויזיון 1998 לא היו רק ציון דרך חשוב בהיסטוריה של התחרות, אלא גם תרמו לפריצת דרך של קהילת הלהט"ב והקהילה הטרנסג'נדרית, שעד אז לא היו מיוצגות בצורה כזו בהצלחה ובסביבה המיינסטרימית.




זכויות אדם והקהילה הטרנסג'נדרית

לאורך כל הקריירה שלה, דנה לא רק שהייתה דמות מוזיקלית מצליחה, אלא גם שימשה כקול חזק למען זכויות האדם ולקידום זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית. דנה הייתה אחת מהדמויות המרכזיות שהעמידו את מאבק הקהילה הטרנסג'נדרית בשיח הציבורי העולמי, והייתה חלק ממסעות פרסום למען זכויות האדם, כולל מסע פרסום בהשתתפותה עבור ארגון "אמנסטי אינטרנשיונל". היא גם הייתה אחראית לפתיחה של אירועי הספורט של אולימפיאדת הגייז ב-1998, שהתקיימו באמסטרדם.

דנה אינטרנשיונל: תופעה תרבותית לא רק במוזיקה

ההשפעה של דנה חורגת מעבר לתחום המוזיקה. דנה הפכה לסמל של קבלה ושוויון – לא רק במוזיקה, אלא גם בתחומים נוספים. היא משמשת כמופת ליכולת להתמודד עם דעות קדומות, אתגרים אישיים וחסמים חברתיים ולהפוך את המאבק האישי שלה לניצחון עולמי. היא הצליחה לייצר נרטיב חדש של קבלה, שבו כל אדם, ללא קשר למוצאו, מגדרו או מיניותו, יכול למצוא את מקומו ולהתברג במקום שמגיע לו.

ההצלחה שלה לא הייתה מקרית; מדובר היה באישה שמאמינה בתהליך הארוך והקשה של קבלה עצמית, ומבינה את החשיבות של להישאר נאמנה לעצמה. דנה הצליחה להדגים זאת בצורה החזקה ביותר כשזכתה באירוויזיון, תוך שהיא מפגינה לא רק כישרון מוזיקלי, אלא גם את הכוח הנפשי והאומץ לייצג את הקהילה הטרנסג'נדרית בהצלחה עולמית.

דנה אינטרנשיונל: נכס צאן ברזל

ההצלחה של דנה אינטרנשיונל באירוויזיון 1998 הייתה לא רק הצלחה מוזיקלית, אלא גם הישג חברתי ותרבותי עמוק, ששינה את פני החברה הישראלית והעולמית. דנה לא רק שהפכה לאייקון מוזיקלי, אלא גם לדמות של שינוי – שינוי במובנים רחבים הרבה יותר מהזירה המוזיקלית, ובמיוחד למען קידום זכויות האדם ולקבלה של מגוון זהויות מגדריות. "דיווה" היה לא רק שיר, אלא סמל של מאבק, עוז ותעוזה – ומהלך ששינה את הדרך בה אנו תופסים את המוזיקה, את השוויון ואת הזכויות האזרחיות.

הזכייה של דנה באירוויזיון נחרתה בזיכרון הציבורי, והייתה לאבן דרך בתחום המוזיקה הגאה והזכויות הטרנסג'נדריות, תוך שהיא שומרת על מקומה לא רק בהיסטוריה של התחרות, אלא גם בהיסטוריה של המאבק לשוויון ולקבלה בכל תחום. היא הפכה לגורם משפיע בתרבות העולמית והישראלית.

רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!

הרשם
שלח התראה
guest
0 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר האהוב ביותר
Inline Feedbacks
View all comments