סוגיות רבות עולות בהקשר הקיום הלוגיסטי של פסטיבל סן רמו, ביחד עם פרישתו הרשמית של מנחה הפסטיבל אמדאוס וחיפוש אחר יורש לתחום ההנחיה. האם השינויים המתוכננים יביאו לקונספט מחודש של הפסטיבל המוכר?

פסטיבל סן רמו האיטלקי, באמצעותו נבחר השיר האיטלקי לאירוויזיון מדי שנה, התקיים השנה בתחילת חודש פברואר בהנחייתו של אמדאוס (Amadeus), אשר מנחה את הפסטיבל החל משנת 2020. זוכת פסטיבל הסן רמו ב-2024, אנג'לינה מנגו (Angelina Mango), תייצג את המדינה בתחרות הקרובה שתיערך במאלמו. כעת, מתחילות לעלות חששות כלפי קיום פסטיבל הסן רמו בשנת 2025, לאחר סוגיות טכניות וכלכליות שנבעו אחרי קיום הפסטיבל האחרון.

בכתבה הקודמת בנושא, הודיע מנחה הפסטיבל אמדאוס (Amadeus) כי פסטיבל סן רמו 2024 יהיה הפסטיבל האחרון שינחה. כעת, פרישתו אושרה באופן סופי ורשת הטלוויזיה האיטלקית RAI מחפשת יורש להנחיית הפסטיבל מתוך שמות מוכרים רבים שעלו. כל זה מגיע לצד חששות ובעיות רבות שעלו בקרב קיום הפסטיבל האחרון. מי היא כוכבת העל האיטלקית אשר מועמדת להנחיה בשנה הבאה? והאם פרישתו של המנחה המוכר תביא לשינויים בפורמט הפסטיבל החל מ-2025? הנה כל מה שידוע עד כה.

 

לאחר קיום הפסטיבל האחרון, עלו תהיות בקרב רשת הטלוויזיה האיטלקית בנוגע לשאלה האם הפסטיבל הוא באמת הפורמט הנכון לבחירת הנציג האיטלקי לאירוויזיון, והאם נדרש להתאים את הפורמט ולבצע איזושהי וועדה נוספת שתבחר גם נציג לאירוויזיון מתוך המתמודדים בפסטיבל. סוגיות אחרות שעולות כעת הן בקשר לתנאים הלוגיסטיים של הפסטיבל, בכל הנוגע לעיר המארחת ולאולם בו הוא מתקיים כבר שנים רבות, התאמת קהל היעד ובעיות כלכליות שנוצרו עקב התנהלות לא נכונה.

אחד מהשמות הבולטים שהביע את עמדתו בקשר לסוגייה זו הוא אנזו מאצ'ה (Enzo Mazza), מנכ"ל FIMI (הפדרציה של תעשיית המוזיקה האיטלקית). מאצ'ה התראיין לתוכנית "Non Stop News" המשודרת בתחנת הרדיו האיטלקית RTL 102.5, והתייחס לבעיות הקריטיות שנבעו מקיום הפסטיבל האחרון.

מאצ'ה קורא לרשת הטלוויזיה האיטלקית לבחון לעומק את הסוגיות: "הנקודה הראשונה לשינוי היא החלפת תיאטרון אריסטון, שהוא כלי וינטג' שבהחלט חשוב למדינה ולמה שהיא מייצגת, אבל לחלוטין לא מספיק לארח אירוע כמו פסטיבל סן רמו. קחו בחשבון שהשנה היו בתחרות 30 אומנים, ובנוסף בערב הרביעי לפסטיבל התארחו עוד 30 אומנים שביצעו דואטים עם משתתפי הפסטיבל, והמצב מבחינה ביטחונית אכן היה מדאיג מאוד. התיאטרון הוא מקום מיושן שלאירוע בסדר גודל כזה יכול להיות מורכב לניהול. בנוסף לכך, יש את סוגיית הבעיות הלוגיסטיות וחוסר הארגון של העיר סן רמו בהתאם לפסטיבל – בתי מלון, ניווט, חוסר האפשרות להביא אומנים לחזרות וכדומה".

בנוסף, דיבר מאצ'ה על סוגיות כלכליות רבות שנבעו מקיום הפסטיבל, וטען כי נעשה שימוש לא נכון בהוצאות הכספיות: "לגבי החזרי ההוצאות לאומנים המתארחים בערב הדואטים, מדובר בתרומות כספיות לחברות התקליטים שאינן מגיעות ישירות לאומנים. הם מופיעים בתמורה להחזר לחברות התקליטים שעומד על כ-55,000 יורו. לעומת ההוצאות הגדולות על קים ערב הדואטים, ההכנסות הן עלובות. ערב הדואטים הוא אומנים אירוע מוביל אבל לא אירוע השיא של הפסטיבל. מאז שאני משתתף בפסטיבל דיברו על מבנה חדש, וזה אף פעם לא קורה. העיר סן רמו מקבלת 5 מיליון יורו מ-RAI בשנה עבור אירוח הפסטיבל ולא ידוע לאן הולך הכסף, אין שיפוצים בעיר והאולם החדש לאירוע לא קיים. אנחנו תוהים לאן הולך הכסף ולמה לא מתקיימים שינויים בעיר בכדי להפוך אותה ליותר אטרקטיבית לאירוח הפסטיבל? בנוסף, יש כ-15,000 בקשות לכרטיסים לפסטיבל מידי שנה ורק 1000 מקומות ישיבה. אנחנו לא מבקשים מהעירייה לשנות דברים, רק דורשים התערבויות שהיו נחוצות כבר מלפני 30 שנה!".

 

למרות חילופי הדורות האחרונים באומנים ובקהל היעד הודות לעבודתו היקרה של אמדאוס, מאצ'ה ציין שלא ניתן לומר את אותו הדבר על הקהל באולם: "אם נסתכל על זה, גם מנקודת מבט דמוגרפית, קריאות הבוז בהופעתו של ז'ולייה (Geolier) הגיעו מקהל המורכב בעיקר ממבוגרים, וזה הקהל של סן רמו. כנראה שקריאות הבוז לא היו מגיעות אם הקהל היה צעיר יותר. הכל כבר התחדש – תעשיית התקליטים התחדשה, הרדיו התחדש, רשת הטלוויזיה RAI התחדשה. הדבר היחיד שלא מתחדש הוא פסטיבל סן רמו". כעת נותר רק לראות האם החששות של אנזו מאצ'ה יילקחו בחשבון לקראת השנה הבאה והאם משהו ישתנה באופן שבו מתנהל הפסטיבל מידי שנה.

ומה בנוגע להנחיית הפסטיבל ב-2025? אמדאוס (Amadeus) הודיע על פרישתו מהנחיית הפסטיבל בראיון שערך ביחד עם רעייתו ג'ובאנה סיביטיו (Giovanna Civitillo) למגזין איטלקי פופולרי, שם הסביר מדוע החליט לסיים את דרכו בפסטיבל: "אחרי חמש שנים אני רוצה להתמסר לאשתי ולילדים, הם ממלאים את חיי ומשלימים אותי. מחוץ לבמה אני כמו הליצן העצוב והם חצי הכוס המלאה שלי". נזכיר כי כבר בחודש יוני שעבר מעמדו של אמדאוס כמנחה הפסטיבל היה בסימן שאלה.

לקראת פסטיבל סן רמו בשנה הבאה, יש כבר כמה שמות ש-RAI מכוונת אליהם. מי שסירבו להצעה להנחות את הפסטיבל הם קרלו קונטי (Carlo Conti), המנחה והמנהל האמנותי של הפסטיבל מ-2015 עד 2017, ופאולו בונוליס (Paolo Bonolis), מנחה הפסטיבל ב-2005. במקומם, לרשת הטלוויזיה יש מספר שמות שעלו: אלסנדרו קטלאן (Alessandro Cattelan) – מנחה אירוויזיון 2022, אנטונלה קלריצ'י (Antonella Clerici) – משתתפת בפסטיבל בשנים 2005 ו-2010, ובנוסף גם אלסיה מרקוזי (Alessia Marcuzzi).

אחד השמות המוכרים שעלו בהקשר הנחיית הפסטיבל היא לא אחרת מאשר אלטרה למבורגיני (Elettra Lamborghini), אחת מכוכבות העל הגדולות של איטליה ונכדתו של פרוצ'יו למבורגיני (Ferruccio Lamborghini), מייסד המותג האיטלקי של מכוניות הספורט היוקרתיות "למבורגיני". היא הוזמנה לראיון בתוכנית הרדיו "Un giorno da pecora" וחשפה כי תגיש מועמדות לתפקיד המנחה של פסטיבל סן רמו 2025, ביחד עם אלסנדרו קטלאן (Alessandro Cattelan), שידוע כאחד השמות שהועלו כמועמדים לרשת את ההנחיה לאחר פרישתו של אמדאוס. למבורגיני מסרה שלדעתה צריכים להיווצר שינויים בקשר לפורמט הפסטיבל, כמו בחינת שיטת ההצבעה הנוכחית, ובעיקר לתת בפסטיבל מקום למוזיקה ולמנוע כניסת פוליטיקה.

 

איטליה באירוויזיון 2024

"La noia" (בעברית: "שעמום") הוא שם השיר אותו תבצע הזמרת אנג'לינה מנגו (Angelina Mango) בגמר הגדול של אירוויזיון 2024 שיתקיים ב-11 במאי במאלמו, שוודיה. השיר נכתב על ידי הזמרת יחד עם דארוסט (Dardust), שהיה שותף לכתיבת השיר האיטלקי לאירוויזיון 2019 ("Soldi") ולשיר הלוקסמבורגי שייצג את המדינה באירוויזיון הקרוב ("Fighter"). את השיר כתבו השניים ביחד עם מאדאם (Madame).

נראה שהשיר חוקר את נושא השעמום ואת הדרכים השונות של אנשים להתמודד איתו. השעמום נתפס כדבר שלילי, אך גם מאפשר לך לגלות את עצמך. "בין חיים של שיא ושפל לבין חיים של שעמום, אני תמיד אבחר בחיים של שיא ושל שפל, אבל תמיד אשאיר לעצמי זמן גם לשעמום", אמרה הזמרת. המילים מתארות את חוויותיה של הזמרת, התסכול והרצון למשהו משמעותי יותר. השיר מאופיין בסגנון הקוּמְבְּיָה, שזהו סגנון מוזיקלי שמקורו בקולומביה ונפוץ בעיקר בדרום אמריקה.

בימים אלה מדורגת איטליה במקום השני בטבלאות ההימורים לקראת אירוויזיון 2024.

מקורות: RTL Italia, Chi Magazine, fanpage.it.

אירוויזיון 2024: זו תהיה ההשתתפות ה-49 של איטליה באירוויזיון. איטליה הצטרפה לתחרות ב-1956, הייתה אחת משבע המדינות המייסדות וזכתה בה שלוש פעמים לאורך השנים. זכייתה האחרונה של איטליה הייתה באירוויזיון 2021 עם השיר "Zitti e buoni" בביצועה של להקת מונסקין.




רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!

מחפשים צלם ברית? בחרו רק ב- LaVie Photography!

הרשם
שלח התראה
guest
0 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר האהוב ביותר
Inline Feedbacks
View all comments