תאגיד השידור הישראלי מאשר את השתתפותו באירוויזיון 2025 שייערך בשוויץ, ובמקביל מקיים דיונים לגבי שיטת בחירת הנציג הישראלי לתחרות.
אחת השאלות המרכזיות שנמצאות כעת בדיונים בתאגיד היא כיצד ייבחר הנציג הישראלי לתחרות השנה. נכון לעכשיו, לא התקבלה החלטה סופית בנושא, אך מספר אפשרויות נמצאות בדיון בתאגיד השידור הישראלי.
האפשרות הראשונה היא המשך שיתוף הפעולה עם זכיינית השידור "קשת" ותכנית הריאליטי המצליחה "הכוכב הבא". שיתוף פעולה זה, שהחל בשנת 2015, הניב תוצאות מרשימות: כל הנציגים שנבחרו באמצעות התכנית עלו לגמר האירוויזיון, וביניהם נטע ברזילי שהביאה לישראל את המקום הראשון בשנת 2018 עם השיר "Toy". כמו כן, ישראל זכתה פעמיים במיקום בטופ 10.
האפשרות השנייה היא בחירת הנציג על ידי ועדה פנימית של תאגיד השידור. שיטה זו הביאה להצלחה בעבר, כמו במקרה של נועה קירל, שנבחרה לייצג את ישראל באירוויזיון 2023 עם השיר "יוניקורן" שהגיע למקום השלישי. עם זאת, היו גם מקרים פחות מוצלחים: אמנים כמו שרית חדד, ליאור נרקיס, דוד ד'אור, טיפקס, אחינועם ניני ומירה עווד, הראל סקעת ומיי פיינגולד לא הצליחו להביא הישגים משמעותיים בתחרות.
האפשרות השלישית היא חידוש מסורת קדם האירוויזיון, תחרות שמאפשרת לקהל הישראלי מעורבות בבחירת הנציג והשיר שייצגו את ישראל באירוויזיון. שיטה זו שימשה את ישראל במשך שנים רבות. אף על פי כן, בשנים האחרונות שיטה זו לא הביאה להישגים משמעותיים, בעיקר בשל חוסר רצון של אמנים מוכרים להתמודד בתחרות. בנוסף, נטען כי רוב קהל הישראלי אינו מכיר היטב את התחרות ובוחר בשירים "אירוויזיונים" שאינם מתאימים לתחרות של היום. חסרון נוסף בשיטה זו היא המרכיב הכלכלי, כשאומנים אנונימיים ללא גב כלכלי עשויים למצוא את עצמם על הבמה הגדולה באירופה, אך לא יוכלו לעמוד בהוצאות הגדולות הנלוות לתחרות.
אירוויזיון 2025: זו תיהיה ההשתתפות ה-47 של ישראל באירוויזיון. ישראל הצטרפה לתחרות ב-1973 וזכתה בה ארבע פעמים לאורך השנים. זכייתה האחרונה של ישראל הייתה באירוויזיון 2018 עם השיר "Toy" בביצועה של הזמרת נטע ברזילי.
עורך ראשי ויוצר תוכן בנושא תחרות האירוויזיון.
טלפון: 050-9441919
אימייל: [email protected]