קבלו את הסיקור המלא מתוך חזרת השופטים של חצי הגמר הראשון שנערכת כעת על בימת אירוויזיון 2025 בבאזל. בזו אחר זו יעלו על הבמה איסלנד, פולין, סלובניה, אסטוניה, אוקראינה, שוודיה, פורטוגל, נורווגיה, בלגיה, אזרבייג'אן, סן מרינו, אלבניה, הולנד, קרואטיה וקפריסין. אנו נעדכן במהלך החזרה על כל הפרטים שיתקבלו במערכת.

היום בשעה 22:00 (שעון ישראל) החלה חזרת השופטים לקראת משדר חצי הגמר הראשון שייערך מחר בשעה 22:00 (יום שלישי, 13 במאי). אנו כאן כדי לדווח לכם על כל מה שמתרחש על הבמה בזמן אמת בבאזל.

נזכיר כי השנה המדינות המתמודדות אוטומטית בגמר יופיעו גם במהלך חצאי הגמר אך שירם לא יועמד להצבעה בשלב זה. בחצי הגמר הראשון יעלו להופיע ספרד (בין אסטוניה לאוקראינה), איטליה (בין בלגיה לאזרבייג'אן) ושוויץ (בין קרואטיה לקפריסין).

העמוד יתעדכן באופן אוטומטי כל מספר דקות, כך שמומלץ להמשיך לעקוב במהלך החזרות!

לצפייה בלייב סיקור החזרה מבאזל בערוץ היוטיוב של יורומיקס:

לעדכונים שוטפים במהלך החזרות ותקופת האירוויזיון:
עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק




המופע נפתח בצילומי טבע עוצרי נשימה משווייץ בליווי מוזיקה דרמטית, כאשר לבבות בגווני סגול וכחול ממלאים את המסך. מיד לאחר מכן מופיעה במת התחרות, עליה רוקדים רקדנים בסגנון מודרני. זמרת לבושה בלבוש מסורתי מצטרפת אליהם, יחד עם נגנים העומדים על סלעים ומנגנים בכלי נשיפה ארוכים הנוגעים ברצפה. הרקדנים מבצעים תנועות אקרובטיות, ושחקנים נוספים בלבוש מסורתי מצטרפים אליהם ומתקדמים לעבר חזית הבמה. בהמשך, הזמרות מבצעות קטע מהשיר "The Code" של נמו (Nemo), הזוכה באירוויזיון 2024.

מנחות התחרות, סנדרה סטודר (Sandra Studer) והייזל ברוגר (Hazel Brugger) עולות לבמה, מקבלות את פני הקהל באולם ובבית, ומסבירות את כללי ההצבעה כמיטב המסורת.




חצי הגמר הראשון – סקירה ראשונה:

1. איסלנד:

הצמד ואאב (Væb) עולה לבימת התחרות בבגדים כסופים כשמאחוריהם שלושה רקדנים. הרקדנים מדמים צורה של סירה ולראשם כובע טמבל שהם מסירים וזורקים בתחילת הביצוע. באמצע הביצוע נכנסת מעין חצי סירה כשהרקדנים והצמד שטים בה ובמסך הלד שמאחוריהם אפקטים המסייעים לאשלייה. אחד מחברי הצמד רוכב על סירה לקדמת הבמה וכל שאר הנוכחים מתקדמים גם כן. ישנה פירוטכניקה – עשן מרצפת הבמה ובסוף הביצוע הרקדנים שולפים כינורות כסופים ומנגנים בהם, כשחברי הצמד מפילים את המיקרופונים לרצפה. מבחינה קולית, הצמד נשמע צעקני, גם בשידור הטלוויזיוני מחוץ לאולם ניתן לשמוע זיופים ואי דיוקים רבים.

2. פולין:

יוסטינה סטצ'קובסקה (Jstyna Steczkowska) עולה לבמה עם בגד גוף שחור ומקיפים אותה רקדנים, הביצוע הקולי נשמע פחות מרשים בטלוויזיה מאשר באולם, אך עדיין ניתן לשמוע כי מדובר במבצעת חזקה מאוד. היא רוקדת בפזמון כשעל הבמה מערבולת ומקיפים אותה סילוני אש. בבית השני עולות למסך טבעות אש, ותצלומים של פלנטות. לקראת הפזמון האחרון יוסטינה עולה מעלה כשהיא נמצאת על שני חבלים, היא מבצעת את הצעקה שלה בדיוק פחות מהקודם, אך היא בסופו של דבר מצליחה להתאושש ולהגיע לפזמון האחרון בדיוק יחסי.

מדובר בחזרה פחות טובה באופן כללי ממה שראינו באולם, כנראה שזה יותר מרשים כמופע חי מאשר כמופע טלוויזיוני.

3. סלובניה:

קלמן (Klemen) מופיע על הבמה כשהוא לבד ולצידו רקע של כוכבים ותמונות של אשתו, שאובחנה בסרטן כפי שאומרות מילות השיר. ניתן לראות את הבעת פניו המתרגשת של קלמן כשהוא מופיע, והוא מצליח לרגש ולגעת גם מבעד למסך. בתחילת הבית השני מופיעות דמעות בעיניו של קלמן, ובסוף הבית הוא מבצע את השיר במהופך, כרפרנס למסר שהשיר מנסה להעביר. לקראת הפזמון האחרון רקע הכוכבים הצהובים הופך לכחול, ובפזמון האחרון השר מתפוצץ ואשתו נראית איתו על הבמה.

הדעות חלוקות, השיר מרגש את חלקנו, ומרדים את חלקנו, ולא ברור אם זה יעלה לגמר.

4. אסטוניה:

טומי קאש (Tommy Cash) מופיע על הבמה עם כוס הקפה המסורתית שלו כמו בקדם, כשמאחוריו רקע שאומר "Winner's Cafe", והוא רוקד את הריקוד האופייני לו. מדובר בנאמבר בידור יותר מאשר בשיר, וזו הסיבה היחידה שטומי יקבל קולות. לקראת הפזמון השני מתחלף הרקע לרקע של מטוס שכתוב עליו "Tommy Cash" לצד הרים, ובפזמון הבא מופיע הכיתוב "Tommywood" עם מעריצה של קאש שכביכול מנסה להתפרץ לבמה ולהגיע אליו. הביצוע הקולי של טומי נשמע לא טוב, לאורך כל השיר, ואם הוא עולה לגמר זה רק כי השיר קליט מאוד.

הפוגה לאחר השיר האסטוני. המנחות עולות לבמה ומציגות לקהל הלא-שוויצרי, שירים אייקוניים שמקורם בשוויץ כשארבעה רקדנים רוקדים לצליליהם. הידעתם ש"ריקוד הציפורים" מקורו בשוויץ?! האמת, הופתענו.




ספרד:

מלודי (Melody) לא נראית על הבמה בתחילת הביצוע, אלא צללית שלה שמתחילה לשיר בדרמטיות. התאורה משתנה ומלודי מתחילה להיחשף עם שמלתה השחורה ומגבעת. לקראת הפזמון הראשון היא יוצאת מבעד  לווילון וחושפת שמלה חושפנית כסופה. היא צועדת על הקאט ונראית במעין מסגרת. לקראת הפזמון השני הרקדניות חזרו למלודי, פלטפורמה על הבמה נחשפת לקראת התו הגדול של השיר, ומלודי עולה עליה ומבצעת את הפזמון האחרון לאור זיקוקים. ההופעה כאוטית, קשה מאוד לעקוב אחרי מה שקורה על הבמה, וזה בעוכריה!

האם ספרד תגיע למקום האחרון והבועה הספרדית תתפוצץ שוב כמדי שנה?

5. אוקראינה:

זמרת הליווי מופיעה על הבמה ומבצעת את התו הראשון. להקת ציפרבלאט (Ziferblat) מופיעה מיד אחריה כשהם לבושים במעין שמלות, סולן הלהקה לא מדייק בתווים וזמרות הליווי נשמעות טוב יותר מחברי הלהקה עצמה. לזוהראורך כל ההופעה יש על הלהקה אפקט זוהר מסוים והם מופיעים לאורות ניאון ירוקים וורודים. לקראת הפזמון האחרון חושך מופיע בבמה ואז הוא מואר מחדש כשהסולן מבצע את התו הגדול של השיר, באופן מאוד מאוד לא מדויק, ובזיופים בולטים ביותר.

האם אוקראינה לא תעלה לגמר בפעם הראשונה בתולדותיה? האם זה יהיה מספיק משכנע?

6. שוודיה:

להקת קאי (KAJ) מופיעה עם הנקניקייה הגדולה הרבה יותר והמדורה על הבמה על הבמה, הבימוי דומה מאוד לזה של הקדם, ואפילו המימיקות שלהם נראות זהות לזה שבקדם האירוויזיון השוודי. הלהקה מופיעה היטב, אבל השיר מעט איבד מהקסם שלו בעיני, ייתכן שאצל צופים שחדשים לשיר זה יעשה את העבודה והם יצביעו לשוודיה בהמוניהם ויעניקו לה את הזכייה. לקראת הפזמון האחרון סילוני אש עולים בארנה ומתוך המדורה של קאי, ובפזמון האחרון השיר מתפוצץ והופך למסיבה של לייזרים.

השיר עלה בהימורים אחרי החזרה, הגביר את האבסולוטיות שלו כפייבוריט, ועולה השאלה, האם שוודיה באמת יכולה לזכות? האם היא זוכה ראויה בתחרות השנה?

7. פורטוגל:

סולן נאפה (NAPA) מופיע ראשון לצד אורות צהובים וחברי הלהקה מופיעים לצידו לצד ציורים של כוכבים וירח. אורות כחולים וצהובים מופיעים על הבמה, לצד מעין שמש שעולה מאחוריהם, עננים ורקע של עיר. מדובר בהופעה בסיסית מאוד שמתאימה לאווירה המנומנמת של השיר, ושתשלח את הצופים הישר לחלום השביעי. בבית השני מופיעים עננים והרים מאחורי חברי הלהקה. סולן הלהקה מבצע את התו הגבוה של השיר בחוסר דיוק, זה לא משכנע, וזה ככל הנראה המקום האחרון האבסולוטי בחצי הגמר הראשון.




8. נורווגיה:

קייל אלסנדרו (Kyle Alessandro) מופיע על הבמה במעין מסגרת עם מדרגות. ניתן להבחין מהתחלה כי הביצוע הקולי שלו לא טוב ולא מדויק. הרקע מאחוריו מתחלף לרקע של אש ולהבות, ובפזמון הראשון הוא אמנם מזייף אבל מבצע את הריקוד שלו בצורה טובה, שזה כנראה העיקר בהופעה הזאת. הרקע נשאר רקע של אש ולהבות ואז מתחיל הדאנס ברייק, שהוא מצליח לבצע ללא רבב. הגשר והתו הגבוה מגיעים לאחר מכן, אותם הוא דווקא צלח לעומת הזיופים שלו לאורך השיר. העיקר בהופעה הזו היא הכוריאוגרפיה ובכך נורווגיה מצליחה, היא ככל הנראה תעלה לגמר.

9. בלגיה:

רד סבסטיאן (Red Sebastian) מתחיל את השיר בקלוז-אפ עם תאורה אדומה עליו, תאורה אדומה שתלווה אותו לכל השיר. לאחר מכן בבית הראשון מופיעים אלמנטים של עיניים (סמל האילומינטי) על הבמה, השתקפויות של הזמר מופיעות מאחוריו, ובתחילת הפזמון הראשון הוא שוכב על השתקפות של עצמו שמופיעה על הבמה. בפזמון מופיעים שלושה רקדנים שמזכירים אותו, וימשיכו ללוות אותו גם הם לכל השיר. בבית השני נראה שרד סבסטיאן מקים כת, הוא סוחב אחריו את כל הרקדנים שעומדים כפסלים, ולאחר שזה מגיע אליהם הם עוקבים אחריו. לקראת הסוף מופיעים הרבה השתקפויות של רד סבסטיאן, והוא שר עם הרבה הבהובים.

זה עובר מסך, וזה מעלה את הסיכויים של השיר הזה לעלות לגמר.

איטליה:

לוצ'ו קורסי (Lucio Corsi) מתחיל את הביצוע כשהוא חזרה שעברהמנגן על פסנתר ארוך במיוחד, על המסך מופיע תרגום לשיר באנגלית, תופעה שלא ראינו הרבה על בימת האירוויזיון. מאחוריו שני מכשירי מגברי גיטרות חשמליות בגודל עצום ונגן הגיטרה החשמלית. לוצ'ו הולך אל קדמת הבמה ומנגן בגיטרה, ושר יחד עם הנגן. למרות האיסור לנגן בלייב על בימת האירוויזיון, נראה שהוא מנגן על מפוחית בלייב בסוף הביצוע. אין ממש הבדלים מהחזרה הקודמת, וזה נשאר מרדים ומשעמם. ייתכן ואיטליה תקבל את התוצאה הגרועה ביותר מאז שחזרה לתחרות.

הפוגה לאחר השיר האיטלקי, המנחות זורקות בובות קטנות של בעלי חיים לכיוון הקהל ומראות ביצועי אירוויזיון מהעבר שכללו אביזרים מיוחדים וגרנדיוזים.

10. אזרבייג'אן:

להקת מאמאגאמה (Mamagama) מופיעה על מעין פלטפורמה מעוגלת שמאירה בכתום כמו השמש. רקדניות ורקדנים מופיעים מאחורי הלהקה והם מלווים אותם לאורך כל השיר כשהם הולכים על הפלטפורמה הכתומה. סילוני אש מופיעים בפזמון השני והסולן מנגן על כלי נגינה אזרי מסורתי. הוא נותן תו גבוה שלא היה בשיר בגרסת הסטודיו, וכך הוא מסיים את השיר. סולן הלהקה לא מצליח לסחוב את השיר מבחינה ווקאלית, אבל זה יותר טוב מהחזרה בצהריים. אזרבייג'ן ככל הנראה לא תעלה לגמר, אבל אנחנו מאחלים הרבה בהצלחה לאסף.

 




11. סן מרינו:

גברי פונטה (Gabry Ponte) מתחיל את הביצוע על עמדת הדיג'יי במרכז הבמה עם זיקוקים ומבצעים את הביצוע שלושה זמרים ושני נגנים. על מסך הלד נראית אנימציה משעשעת ביותר של פסל מיכאלנג'לו זועם ולועס מסטיק ורוד, ובמהלך הביצוע מגוון מאפיינים איטלקיים כמו הקולוסיאום. אפילו האדם הוויטרובי מגיח על מסך הלד. אש וזיקוקים רבים מלווים את הביצוע, יש מסיבה גדולה באולם, שעכשיו מלא בקהל, והוא מביא את הנופך העיקרי והחשוב בשיר. סן מרינו עומדת לעלות לגמר בפעם הרביעית בתולדותיה, וזו הולכת להיות תוצאתה הטובה ביותר של סן מרינו באירוויזיון!

12. אלבניה:

שקודרה אלקטרוניקה (Shkodra Elektronike) מתחילים את הביצוע כשהסולנית בקדמת הבמה ומתקדמת אחורה, הזמר מתופף על צורות גאומטריות. היא רוקדת בפזמון את הריקוד האופייני לה ולאחר מכן מתרחש מעין "קרב" על הבמה ומופיעים שני צבעים – לזמרת אדום ולזמר לבן-שחור. לעומת החזרה הקודמת, קולה לקה (Kole Laca) מצליח לבצע את הראפ על הבמה, אך עדיין לא נשמע מספיק טוב ולא מספק את הסחורה. הסולנית ביאטריצ'ה (Beatrice) חוזרת לקדמת הבמה והשחור לבן משתלט על במה, לפני שהיא הולכת לקאטווק ונותנת תווים גבוהים.

אלבניה כמעט בוודאות עולה לגמר, ועדיין יש לה סיכוי להגיע לתוצאה טובה מאוד בגמר עצמו!

13. הולנד:

הביצוע מתחיל בקלוז אפ על קלוד (Claude) כשהוא חשוך, לאט לאט נוספים אורות לבמה, ובפזמון הראשון משתחרר הקלוז אפ ורואים את קלוד כשהוא רוקד. לקראת הפזמון השני נחשפים כנרים שמלווים את קלוד בשירו, ומופיעים יותר ויותר אלמנטים על הבמה. בפזמון השני מצטרפים לריקוד שני רקדנים שמלווים את קלוד, שלא ממש רוקד בעצמו אלא מתהלך על הבמה ויוצר אינטראקציות ותקשורת עם הרקדנים והכנרים. על מסכי הלד מופיעים אינספור פרחים וגם על מסגרת הבמה. בסיום הביצוע קלוד רוקד מול מראה, שמראה את הילד הקטן שהוא. הביצוע מסתיים ברגש רב, והוא יותר טוב מהחזרה הקודמת.

ככל הנראה קלוד יעלה לגמר, ויגיע לתוצאה גבוהה מאוד עבור הולנד.




14. קרואטיה:

מרקו בושניאק (Marko Bošnjak) מתחיל את הביצוע עם מעיל ענק ותאורה בצבעי ירוק-אדום-שחור שמלווה את הביצוע כולו. מזכיר לכם דגל מסוים? אולי הזמר באמת רוצה להפיץ רעל כמו שאומר השיר שלו. (לידיעתכם, הזמר הופיע בעבר למען עזה). ארבע רקדניות מלוות אותו על הבמה. בשלב מסוים יש וידאו ארט של נחש ענק על חלק מהבמה. בחלקים ה"שמחים" בשיר , צבעי הבמה הופכים לוורוד וסגול. בסיום השיר בליווי אש מרצפת הבמה, הזמר משיל את מעילו. הביצוע אגרסיבי ויש לנו וייבים של במבי ת'אג (Bambi Thug) האירי.ת משנה שעברה, בכל מובן אפשרי.

הוא לא צפוי לעלות לגמר, ועוגת הרעל ככל הנראה לא תקבל את הפלטפורמה ביום שבת.

שוויץ:

זואה מה (Zoë Më) מבצעת את השיר בוואן-שוט. הביצוע נראה אינטימי ומרגש, וישנם משחקי פוקוס, תאורה וכו' שנראים מעולה על המסך. הזמרת יושבת עד לקראת סוף השיר, בו היא קמה והתאורה משתנה לצבעי כחול-סגול ומתחלפת במהירות. בסוף הביצוע הקהל מתבקש להדליק את הפנסים. הביצוע לא פחות ממטורף ומחמיא מאוד לשיר.

מובן מאוד למה שווייץ נמצאת במקום השמיני בהימורים כרגע, ואנחנו צופים עלייה נוספת. זואה מה מופיעה ללא רבב, והיא צפויה לשבור את קללת המדינה המארחת ולהגיע למקום גבוה מאוד בגמר! כל הכבוד לשוויץ!

15. קפריסין:

תיאו אוון (Theo Evan) מתחיל את הביצוע כשהוא מדמה את האדם הוויטרובי (אותו האחד מסן מרינו!) עם שניים מרקדניו בעזרת שני מבני פיגומים. תיאו נשמע נהדר, הריקודים מסונכרנים וישנם משחקים רבים עם הפיגומים במהלך השיר כאשר הרקדנים ותיאו מזיזים, מרימים אותם, עולים עליהם ורוקדים עליהם.

תיאו ככל הנראה עולה ודאי לגמר והביצוע שלו מפתיע ביותר, הוא ממקסם את הפוטנציאל של השיר וככל הנראה יגיע למקום גבוה!




המנחות עולות לבמה ומראות ריקאפ של כל השירים, ולאחר מכן מבצעות בעצמן שיר מקורי שמדבר על המצאות שוויץ, שדומה באופן מחשיד לזה שביצעו המנחות השוודיות בשנה שעברה במאלמו. ובאמת, לבסוף, מנחת האירוויזיון של השנה שעברה פטרה מיידה (Petra Mede) מופיעה כדמותו של ויליאם תל, שווייצרי שהעביר כסף מהעשירים לעניים כמו רובין הוד, והשיר מסתיים באופן צבעוני ביותר.

המנחות מראות סרטונים מאירוע השטיח הטורקיז שהתקיים אתמול, ובהם מופיעים, באופן ברור, על המסך, המון דגלי פלסטין שמקבלים במה במשדר רשמי של איגוד השידור האירופי.

לאחר הסרטון, מופיע ריקאפ נוסף של המתמודדים, כשבסופו סוגרות המנחות את ההצבעה לקהל. המנחות עברו לדבר על שירים שוברי שיאים, וישראל אוזכרה כבעלת התו הגבוה ביותר אי פעם עם עדן אלנה בשירה "Set Me Free".

לאחר הקטע הזה מופיעה סלין דיון (Celine Dion), זוכת אירוויזיון 1988 עבור שווייץ, שלא יכלה להגיע לאירוויזיון, עם מסר מרחוק עבור השווייצרים, ולאחריה עולים יולנדה (Iolanda), מרינה סאטי (Marina Satti), ג'רי הייל (Jerry Heil), וסילבסטר בלט (Sylvester Belt) מ-2024 עם שירה הזוכה, "Ne Partez Pas Sans Moi" .

לאחר הקטע עולות המנחות לקטע היתולי בגרין רום, ומשם מראים תקציר של חצי הגמר השני, בהשתתפות יובל רפאל נציגת ישראל. העולות לגמר מוכרזות בקונספט חדש, מוכרזות שלוש מדינות עולות אפשריות בתשע העולות הראשונות, ומהם מוכרזת עולה אחת, והעולה העשירית מוכרזת בקונספט המוכר לנו משנים קודמות.




עולות מזויפות לגמר:

  • סלובניה
  • אזרבייג'ן
  • פולין
  • קרואטיה
  • הולנד
  • איסלנד
  • שוודיה
  • בלגיה
  • אוקראינה
  • אלבניה

העולות לגמר שלנו השתנו! הנה הן, בסדר אקראי!

אבי: שוודיה, קפריסין, בלגיה, הולנד, אסטוניה, פולין, אלבניה, נורווגיה, סן מרינו, קרואטיה.

אופק: פולין, סלובניה, אסטוניה, בלגיה, שוודיה, נורווגיה, סן מרינו, אלבניה, הולנד, קפריסין.

שחר: סלובניה, שוודיה, אלבניה, קפריסין, בלגיה, פולין, הולנד, סן מרינו, נורווגיה ואסטוניה.

רוני: קפריסין, אלבניה, שוודיה, פולין, קרואטיה, נורווגיה, אוקראינה, בלגיה, הולנד, אסטוניה.

טל: פולין, בלגיה, אסטוניה, אוקראינה, שוודיה, נורווגיה, סן מרינו, אלבניה, הולנד, קפריסין.

תודה שהייתם איתנו! הצטרפו אלינו בשעה 16:30 (שעון ישראל) לחזרה הגנרלית השלישית (חזרת המשפחות)!

אירוויזיון 2025: תחרות האירוויזיון ה-69 תיערך בעיר באזל שבשוויץ ב-13, 15 ו-17 במאי. זאת תהיה הפעם השלישית שבה תארח שוויץ את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-1989 בעיר לוזאן. האולם המארח של התחרות הוא "St. Jakobshalle", המכיל 12,400 מקומות. זאת הפעם הראשונה שבאזל מארחת את התחרות.




עודכן לאחרונה בתאריך 13 במאי 2025 11:17 על ידי אבי זייקנר