קבלו את הסיקור המלא מתוך החזרה הגנרלית של חצי הגמר הראשון שנערכת כעת על בימת אירוויזיון 2025 בבאזל. בזו אחר זו יעלו על הבמה איסלנד, פולין, סלובניה, אסטוניה, אוקראינה, שוודיה, פורטוגל, נורווגיה, בלגיה, אזרבייג'אן, סן מרינו, אלבניה, הולנד, קרואטיה וקפריסין. אנו נעדכן במהלך החזרה על כל הפרטים שיתקבלו במערכת.

היום בשעה 16:30 (שעון ישראל) החלה החזרה הגנרלית הראשונה לקראת משדר חצי הגמר הראשון שייערך מחר בשעה 22:00 (יום שלישי, 13 במאי). רגע לפני שתתקיים חזרה גנרלית נוספת הערב בשעה 22:00, אנו כאן כדי לדווח לכם על כל מה שמתרחש על הבמה בזמן אמת בבאזל.

נזכיר כי השנה המדינות המתמודדות אוטומטית בגמר יופיעו גם במהלך חצאי הגמר אך שירם לא יועמד להצבעה בשלב זה. בחצי הגמר הראשון יעלו להופיע ספרד (בין אסטוניה לאוקראינה), איטליה (בין בלגיה לאזרבייג'אן) ושוויץ (בין קרואטיה לקפריסין).

העמוד יתעדכן באופן אוטומטי כל מספר דקות, כך שמומלץ להמשיך לעקוב במהלך החזרות!

לעדכונים שוטפים במהלך החזרות ותקופת האירוויזיון:
עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק




המופע נפתח עם צילומי טבע מרהיבים משווץ ומוזיקה דרמטית, כשלבבות בצבעי סגול-כחול שוטפים את המסך. לאחר מכן רואים את במת התחרות, עליה רוקדים רקדנים בסגנון מודרני. נכנסת זמרת הלבושה בבגדים מסורתיים, וגם הנגנים שעומדים על סלע ולהם כלי נשיפה ארוכים שמגיעים עד הרצפה. הרקדנים מבצעים תנועות אקרובטיות ושחקנים נוספים בלבוש מסורתי מצטרפים לבמה ומתקדמים לעבר הבמה הקדמית. בהמשך הביצוע מבצעות הזמרות חלק מהשיר "The Code" של נמו (Nemo), השיר הזוכה באירוויזיון 2024.

מנחות התחרות, סנדרה סטודר (Sandra Studer) והייזל ברוגר (Hazel Brugger) עולות לבמה, מקבלות את פניהם של הנוכחים באולם ובבית, ומסבירות על חוקי ההצבעה כמיטב המסורת.




חצי הגמר הראשון – סקירה ראשונה:

1. איסלנד:

הצמד ואאב (Væb) עולה לבימת התחרות בבגדים כסופים כשמאחוריהם שלושה רקדנים. הרקדנים מדמים צורה של סירה ולראשם כובע טמבל שהם מסירים וזורקים בתחילת הביצוע. באמצע הביצוע נכנסת מעין חצי סירה כשהרקדנים והצמד שטים בה ובמסך הלד שמאחוריהם אפקטים המסייעים לאשלייה. אחד מחברי הצמד רוכב על סקייטבורד לקדמת הבמה וכל שאר הנוכחים מתקדמים גם כן. ישנה פירוטכניקה – עשן מרצפת הבמה ובסוף הביצוע הרקדנים שולפים כינורות כסופים ומנגנים בהם, כשחברי הצמד מפילים את המיקרופונים לרצפה. מבחינה קולית, הצמד נשמע צעקני אך ייתכן וזוהי אקוסטיקת האולם.

2. פולין:

הביצוע של יוסטינה סטצ'קובסקה (justyna steczkowska) מזכיר מאוד את קדם האירוויזיון המקומי. היא מתחילה את הביצוע כשמקיפים אותה ארבעה רקדנים מכל הצדדים ובמהלך הביצוע הם מבצעים תנועות אקרובטיות סביבה, והיא מצטרפת לרקוד איתם, כולל הסיבוב האייקוני והנגינה בכינור באמצע השיר. תוך כדי שירה היא רצה לבמה המרכזית ומחזיקה בשני חוטים שמעלים אותה למעלה, ללא קשירה נוספת! היא רצה במהירות שיא לקדמת הבמה וממשיכה לרקוד עם הרקדנים כשאש רבה עולה מרצפת הבמה. נשמעת טוב מבחינה קולית וככל הנראה מדובר באקוסטיקה צעקנית של האולם. חזרה מדהימה.

3. סלובניה:

קלמן (Klemen) מתחיל את הביצוע עם קלוז-אפ עליו וסרטונים של אשתו על המסך מאחוריו, מלווים באינספור כוכבים זהובים. כבר מתחילת הביצוע הרגש בא לידי ביטוי בשיאו. באמצע הביצוע שני רקדנים קושרים אותו בשני חוטים והופכים אותו עם הראש כלפי מטה, כשהוא ממשיך לשיר. הוא יורד ומתנתק מהחוטים. הוא מתחזק ווקאלית במהלך השיר כשתאורה זהובה יורדת מהתקרה. אשתו מסתובבת יחד עם הצלם מסביבו (לא רואים אותה בפריים), ועומדת גב אל גב לקלמן, הם מתחבקי ומתנשקים בסיום הביצוע. ביצוע מרגש עד דמעות, כתבינו שחר אסידו ואופק ג'רסי הזילו דמעה. סוס שחור לחלוטין וסיכוי לא רע בכלל להעפיל לגמר.

4. אסטוניה:

טומי קאש (Tommy Cash) מתחיל את הביצוע במספר זיופים ועל רקע מסכי הלד כתוב "Winners Cafe". הוא מחזיק בידו כוס קפה שנזרקת, ומסביבו ארבעה "מאבטחים" (רקדנים) שרוקדים איתו. לאורך כל ההופעה הביצוע הקולי חלש ביותר. הביצוע דומה מאוד לקדם האירוויזיון האסטוני. הוא יושב על אחד ממאבטחיו, ובמהלך הביצוע "פורצת לבמה" מעריצה שמחזיקה שלט והיא אף רוקדת איתו בחלק מהביצוע. בסיום ההופעה הכריז קאש: "קפה לכולם!". ללא ספק עולה לגמר, אך לא ברור האם יתברג בו גבוה.

הפוגה לאחר השיר האסטוני. המנחות עולות לבמה ומציגות לקהל הלא-שוויצרי, שירים אייקוניים שמקורם בשוויץ כשארבעה רקדנים רוקדים לצליליהם. הידעתם ש"ריקוד הציפורים" מקורו בשוויץ?! האמת, הופתענו.




ספרד:

מלודי (Melody) מתחילה את הביצוע עם שמלת מלמלה שחורה עצומה וכובע שחור שמכסה את עיניה. הרקדנים נמצאים מתחת למלמלתה ומשילים אותה. למחיאות כפיים של הקהל, הרקדנים משילים את שאר שמלתה ומשאירים לה שמלה כסופה קצרה. מלודי מתקדמת לקדמת הבמה כשהיא יוצאת מווילון סגול. הווילון יורד מהתקרה במהלך הביצוע והיא רוקדת עם חמשת רקדניה ועולה במדרגות לעבר מעמד גבוה בסוף הבמה. בסוף השיר זיקוקים זהובים יורדים מהתקרה והרקדן מבצע איתה הרמה אקרובטית. הביצוע היה אנרגטי וכיף לצפייה, אך הביצוע הקולי לא היה מדויק. ספרד עולה אוטומטית לגמר כחלק מהיותה מדינת "ביג 5".

5. אוקראינה:

הביצוע האוקראיני נפתח עם זמרת הליווי המבצעת תו גבוה ומסביבה הילה שמרגישה כמו חלום, וכך גם מסביב לסולן להקת ציפרבלאט (Ziferblat), שמתחיל מיד לצעוד לקדמת הבמה. לשלושת זמרות הליווי ישנם פנסים באצבעותיהן, והן משתמשות בהם במהלך הביצוע. הביצוע הקולי נשמע לא מדויק בכלל, וזיקוקים עולים מתקרת האולם. הבמה מוארת בצבעי ורוד-סגול ולקראת סוף הביצוע נשמע זיוף צורם במיוחד (טוב, אפילו יותר מאחד). ההופעה מבולגנת יחסית כיוון שהסולן הולך וחוזר בריצה לקדמת הבמה ולסופה.

6. שוודיה:

להקת קאי (KAJ) שומרת על ביצוע דומה מאוד לקדם האירוויזיון השוודי (כמיטב המסורת). בתחילת הביצוע רואים מדורה ונקניקייה נצלית כשמסביב רקדנים ששרים בלייב, עצי אשוח ועצים להסקה. הם מהצעים את הריקוד האייקוני עם הרקדנים ולאחר מכן הרקדנים מרימים בעצמם את הסאונה וחברי הלהקה יושבים עליה. הרקדני מתארגנים מאחור מהר כלשגופם מגבת וכובע טמבל. זוויות הצילום משתנות ואש רבה עולה מרצפת הבמה. צבעי הבמה מתחלפים לצבעוניים ושמחים יותר, ועם לייזרים ירוקים שהצטלמו נהדר. מחיאות כפיים סוערות נשמעו מהקהל. הביצוע הקולי נשמע סביר לחלוטין והנאמבר היה מהנה ביותר לצפייה. האם מדובר בשיר זוכה? טרם ידוע.

7. פורטוגל:

הביצוע של להקת נאפה (NAPA) מתחיל עם תאורה צהובה מסביב לבמה וחברי הלהקה המנגנים בגיטרות, תופים ופסנתר תוך כדי שירתו של הסולן. על מסכי הלד בשלב מסוים רואים מטוס ואווירת ים-חוף מרגיעה. הזמר ושני הנגנים מתקדמיםלחלק הקדמי של הבמה וחוזרים אחורה. רצפת הבמה הופכת לכחולה ותאורה לבנה מלווה את סוף הביצוע. לא מדובר בביצוע מעניין במיוחד, וסיכוי קלוש ביותר שהשיר יעפיל לגמר הגדול. הביצוע הקולי נשמע סביר.




8. נורווגיה:

קייל אלסנדרו (Kyle Alessandro) מתחיל את הביצוע בתוך מעין מבנה המורכב משני חלקים אפורים ארוכים. הוא יוצא משם ורצפת הבמה הופכת לאדומה, ישנה מדורה בצד שמאל של הבמה ושני רקדנים מצטרפים אליו. על מסכי הלד רואים אפקטים של אש. קייל והרקדנים מתקרבים לקדמת הבמה ולפני המסגרת של הבמה יש אש בגובה הרצפה. הביצוע דומה מאוד לקדם האירוויזיון, אך עם פאוזה ארוכה יותר לפני הדאנס-ברייק. אחד הרקדנים מבצע פס אקרובטי בקדמת הבמה תוך כדי התו הגבוה (והלא מאוד מדוייק) של קייל. לדעתנו עולה לגמר בהחלט, אך הביצוע יכול להתפוצץ יותר.

9. בלגיה:

כשמו כן הוא, הביצוע של רד סבסטיאן (Red Sebastian) כולו אדום! התאורה האדומה מסנוורת מאוד ומפריעה לי לכתוב את הכתבה! הביצוע מתחיל מקדמת הבמה כשעל המסגרת תמונות של עיניים בתוך מסגרות אדומות. רד נשכב על רצפת הבמה כשיש השתקפות שלו על הרצפה. שלושה רקדנים בדמותו מצטרפים אליו לבמה ומבצעים את אותן תנועות. תודה לאל, רצפת הבמה לבנה עכשיו ולא רק אדומה. רד רץ לבמה המרכזית ומבצע שם את התו הגבוה כשעל מסכי הלד עוד המוני רד סבסטיאן רוקדים מאחוריו. נרשמו מחלוקות קשות בצוות בנוגע לטיב הביצוע.

איטליה:

לוצ'ו קורסי (Lucio Corsi) מתחיל את הביצוע כשהוא מנגן על פסנתר ארוך במיוחד, על המסך מופיע תרגום לשיר באנגלית, תופעה שלא ראינו הרבה על בימת האירוויזיון. מאחוריו שני מכשירי מגברי גיטרות חשמליות בגודל עצום ונגן הגיטרה החשמלית. לוצ'ו הולך אל קדמת הבמה ומנגן בגיטרה, ושר יחד עם הנגן. למרות האיסור לנגן בלייב על בימת האירוויזיון, נראה שהוא מנגן על מפוחית בלייב בסוף הביצוע.

הפוגה לאחר השיר האיטלקי, המנחות זורקות בובות קטנות של בעלי חיים לכיוון הקהל ומראות ביצועי אירוויזיון מהעבר שכללו אביזרים מיוחדים וגרנדיוזים.

10. אזרבייג'אן:

להקת מאמאגאמה (Mamagama) מתחילה את הביצוע עם בסים שמורגשים בכל האולם, תאורה כתומה ושלושת חברי הלהקה שפונים זה אל זה. שלושה רקדנים מצטרפים אליהם כשעל מסכי הלד רואים רקדנים מצוירים שרוקדים את אותן תנועות. אסף הסולן מנגן בכלי מיתר מסורתי. אש עולה מרצפת הבמה לקראת סוף הביצוע כשהביצוע הקולי נשמע סביר ברובו אך מלווה בזיופים בתחילת הביצוע. לצערנו השיר ככל הנראה צפוי להישאר בחצי הגמר, למרות ההופעה המקפיצה.




11. סן מרינו:

גברי פונטה (Gabry Ponte) מתחיל את הביצוע על עמדת הדיג'יי במרכז הבמה עם זיקוקים ומבצעים את הביצוע שלושה זמרים ושני נגנים. על מסך הלד נראית אנימציה משעשעת ביותר של פסל מיכאלנג'לו זועם ולועס מסטיק ורוד, ובמהלך הביצוע מגוון מאפיינים איטלקיים כמו הקולוסיאום. אפילו האדם הוויטרובי מגיח על מסך הלד. אש וזיקוקים רבים מלווים את הביצוע וזו הולכת להיות תוצאתה הטובה ביותר של סן מרינו באירוויזיון ככל הנראה.

12. אלבניה:

שקודרה אלקטרוניקה (Shkodra Elektronike) מתחילים את הביצוע כשהסולנית בקדמת הבמה ומתקדמת אחורה, הזמר מתופף על צורות גאומטריות. היא רוקדת בפזמון את הריקוד האופייני לה ולאחר מכן מתרחש מעין קרב על הבמה ומופיעים שני צבעים – לזמרת אדום ולזמר לבן-שחור. הזמר לא נשמע טוב, הקול שלו חלש מאוד, ייתכן כי מדובר בבעיית סאונד וייתכן כי הוא צרוד. הרקע האדום מתחלף לשחור לבן בפזמון השני לסירוגין, וסילוני אש עולים מהבמה. הסולנית חוזרת לקאטווק כשהיא רוקדת את הריקוד האופייני לה ונותנת תו גבוה שלא שמענו קודם. השיר מסתיים באלומת אור אדומה שעולה מכיוונו של קולה.

13. הולנד:

הביצוע מתחיל בקלוז אפ על קלוד (Claude) ממש בדומה לסלימאן (Slimane) הצרפתי מהשנה שעברה. ההופעה מבוצעת בשוט אחד של המצלמה. הזמר צועד אל הבמה המרכזית כשמלווים אותו שני רקדנים ושלושה כנרים. על מסכי הלד מופיעים אינספור פרחים וגם על מסגרת הבמה. בסיום הביצוע קלוד רוקד מול מראה, שמראה את הילד הקטן שהוא. הביצוע מסתיים ברגש רב, אך הביצוע הקולי מלווה בכמה זיופים. אין ספק שהוא עולה לגמר.




14. קרואטיה:

מרקו בושניאק (Marko Bošnjak) מתחיל את הביצוע עם מעיל ענק ותאורה בצבעי ירוק-אדום-שחור שמלווה את הביצוע כולו. מזכיר לכם דגל מסוים? (לידיעתכם, הזמר הופיע בעבר למען עזה). ארבע רקדניות מלוות אותו על הבמה. בשלב מסוים יש וידאו ארט של נחש ענק על חלק מהבמה. בחלקים ה"שמחים" בשיר , צבעי הבמה הופכים לוורוד וסגול. בסיום השיר בליווי אש מרצפת הבמה, הזמר משילל את מעילו. הביצוע אגרסיבי ויש לנו וייבם של במבי ת'אג (Bambi Thug) האירי.ת משנה שעברה, בכל מובן אפשרי.

שוויץ:

זואה מה (Zoë Më) מבצעת את השיר בוואן-שוט. הביצוע נראה אינטימי ומרגש, וישנם משחקי פוקוס, תאורה וכו' שנראים מעולה על המסך. הזמרת יושבת עד לקראת סוף השיר, בו היא קמה והתאורה משתנה לצבעי כחול-סגול ומתחלפת במהירות. בסוף הביצוע הקהל מתבקש להדליק את הפנסים. הביצוע לא פחות ממטורף ומחמיא מאוד לשיר. אנחנו לחלוטין מבינים למה שוויץ במקום התשיעי בהימורים, ולטעמנו מגיע לה אף מיקום גבוה יותר.

15. קפריסין:

תיאו אוון (Theo Evan) מתחיל את הביצוע כשהוא מדמה את האדם הוויטרובי עם שניים מרקדניו בעזרת שני מבני פיגומים. תיאו נשמע נהדר, הריקודים מסונכרנים וישנם משחקים רבים עם הפיגומים במהלך השיר כאשר הרקדנים ותיאו מזיזים, מרימים אותם, עולים עליהם ורוקדים עליהם. עולה ודאי לגמר וביצוע מפתיע ביותר.

המנחות עולות לבמה ומראות ריקאפ של כל השירים. לאחר מכן העיתונאים התבקשו לעזוב את האולם.

סקרנים לגלות מי העולים לגמר לדעתנו? (בסדר אקראי)

אבי: שוודיה, קפריסין, בלגיה, הולנד, אסטוניה, פולין, אלבניה, נורווגיה, סן מרינו, אוקראינה.

אופק: פולין, סלובניה, אסטוניה, אוקראינה, שוודיה, נורווגיה, סן מרינו, אלבניה, הולנד, קפריסין.

שחר: סלובניה, שוודיה, אלבניה, קפריסין, אוקראינה, פולין, הולנד, סן מרינו, נורווגיה ואסטוניה.

רוני: קפריסין, אלבניה, שוודיה, פולין, קרואטיה, נורווגיה, אוקראינה, בלגיה, הולנד, אסטוניה.

טל: פולין, סלובניה, אסטוניה, אוקראינה, שוודיה, נורווגיה, סן מרינו, אלבניה, הולנד, קפריסין.

תודה שהייתם איתנו! הצטרפו אלינו בשעה 22:00 (שעון ישראל) לחזרה הגנרלית השנייה (חזרת השופטים)!

אירוויזיון 2025: תחרות האירוויזיון ה-69 תיערך בעיר באזל שבשוויץ ב-13, 15 ו-17 במאי. זאת תהיה הפעם השלישית שבה תארח שוויץ את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-1989 בעיר לוזאן. האולם המארח של התחרות הוא "St. Jakobshalle", המכיל 12,400 מקומות. זאת הפעם הראשונה שבאזל מארחת את התחרות.




עודכן לאחרונה בתאריך 12 במאי 2025 11:35 על ידי אופק ג'רסי