כישלון כפול: הזמר שכבש את בריטניה הפך לנפילה מהדהדת – כשגם הקהל וגם התעשייה הפנו לו גב. מה קרה לאולי אלכסנדר?

ההבטחה שהתפוגגה – והנפילה שאחריה: אולי אלכסנדר (Olly Alexander), מי שבתחילת השנה שעברה נתפס כהימור הבטוח של בריטניה בתחרות האירוויזיון לשנת 2024, מצא את עצמו לאחרונה מחוץ לחברת המוזיקה שהחזיקה בו במשך עשור. אותה חברת תקליטים – פולידור רקורדס – החליטה שלא לחדש את חוזהו של הזמר, זמן קצר לאחר הכישלון המביך של שירו בתחרות, שהסתיים במקום ה-18 וללא נקודה אחת מהצופים בבית.

מהאירוויזיון לתחתית: מה קרה שם?

הבחירה באולי כנציג בריטניה נראתה בתחילה כהברקה. הוא לא רק פרפורמר כריזמטי, אלא גם מוכר כסולן לשעבר של הלהקה יירס אנד יירס (Years & Years), וכן כשחקן מוערך. אך הביצוע שלו על במת האירוויזיון – עם השיר "Dizzy" – לא הצליח לעורר את אהבת הקהל. למרות שהשופטים העניקו לו מעט נקודות שהצילו אותו מהמקום האחרון, הקהל בבית היה חד משמעי: 0 נקודות.

שורת כישלונות והסתייגות עצמית

לאחר האירוויזיון, אף סינגל שהוציא אלכסנדר לא הצליח להיכנס למצעד הבריטי. גם השיר "Dizzy" עצמו, שהיה אמור להפוך ללהיט בזכות החשיפה העצומה בתחרות, הגיע רק למקום ה-42 במצעד. ההחמצה הזו היא לא הראשונה. כבר שנים שאלכסנדר לא מצליח לשחזר את ההצלחה שהייתה לו כחלק מהלהקה.

הזמר עצמו ניסה להציג גישה מפויסת בסטורי שפרסם באינסטגרם, כשהתייחס לעזיבת חברת התקליטים שלו: "הם לא זורקים אותי, הם רק לא מחדשים לי את החוזה. זה בסדר וזה לטובה. זה היה דיל די גרוע למשך 10 שנים, זה הזמן שאעשה משהו חדש", כתב אלכסנדר, אולי מתוך ניסיון לשמור על תדמית יציבה או כדי להמחיש שמדובר בצעד חיובי עבורו. צפו בהופעת הגמר של אולי אלכסנדר באירוויזיון 2025:

 

סערה פוליטית וקריאות להחרמה

אבל הכישלון של אלכסנדר באירוויזיון לא נבע רק מהמוזיקה. כמה חודשים לפני התחרות, עורר הזמר סערה בקרב הקהילה היהודית בבריטניה ומחוצה לה, כשחתם על מכתב של ארגון "Voices4 London", אשר גינה בחריפות את פעילות ישראל בעזה וכינה אותה "רצח עם".

במכתב הופיעה גם המילה השנויה במחלוקת "philosemites" – ביטוי שבעברית מתורגם כ"פילושמיים". מדובר במושג טעון שנטבע לראשונה על ידי אנטישמים גרמנים במאה ה-19, ומשמש לעיתים באופן סרקסטי או ביקורתי כלפי אוהדי יהודים. עצם השימוש במונח הזה עורר תגובות רבות וזעם מצד ארגונים יהודיים, שקראו להחרים את אלכסנדר מהתחרות. הקריאות הללו, עם זאת, לא נשאו פרי.

כזכור, אולי אלכסנדר היה אחד הנציגים הפוליטיים ביותר באירוויזיון 2024, ולמעשה משך אליו אש ויצר הרבה מתח שהיה יכול להימנע אלמלא היה מתבטא באופן כה שנוי במחלוקת. מאז הכרזתו כנציג בריטניה הזמר חתם יחד עם אומנים נוספים על מכתב המביע תמיכה ב"שחרור הפלסטינים, הפסקת ההרג והפגיעה באזרחים תוך הפסקת אש מיידית", והיה אחד משישה אמנים שהגיעו למסיבת האירוויזיון במדריד לפני התחרות כשהם עונדים סיכה אדומה ומעוררת מחלוקת של ארגון "Artists4Ceasefire" שקורא ל"סיום הפצצת עזה ושחרור בטוח של בני ערובה".

 

ראיון רגשי – ודמעות על הבמה

לאחר שהתפרסמה הסערה, התייחס אלכסנדר באופן פומבי למקרה בראיון שבו לא הצליח לעצור את הדמעות. הוא אמר:

"מן הסתם הייתי רוצה שלא תהיה מלחמה או המשבר ההומניטרי המטורף הזה, אני מייחל לשלום… אני תומך בהפסקת אש, בהחזרת החטופים, ובביטחון עבור כל אנשי עזה, הפלסטינים והאנשים בישראל".

כאשר נשאל מדוע הוא לא מחרים את התחרות, ענה בפשטות:

"ההשתתפות שלי או ההימנעות ממנה לא ישנו שום דבר, ולכן אני הולך על זה בכל מקרה. אני עדיין מקווה שאהנה מזה".

כזכור, כיממה לפני מסיבת האירוויזיון המקדימה בלונדון, ספג הזמר ביקורת פומבית מצד פרו-פלסטיניים, שהטיחו בו ביקורת כיצד הוא מתמודד באירוויזיון לצד ישראל במקום להחרימו. בראיון למגזין "טיימס" נשאל על עמדתו והתבטאויותיו הרבות בקשר למצב בין ישראל וחמאס, והחל לפרוץ בבכי. המראיין, ג'ונתן דין, שאל את הזמר מדוע נראה סובל כשהופיע במסיבת האירוויזיון המקדימה בלונדון.

אלכסנדר ענה כי הוא נאבק באותו היום, הסתגר בחדרו וניסה לא לעבור התמוטטות עצבים. "לא הצלחתי לאסוף את עצמי והתביישתי בעצמי. יש הרבה דברים שהייתי עושה אחרת, זה גדול יותר ממני ומהאירוויזיון", ענה. "הלוואי שלא הייתה מלחמה או המשבר ההומניטרי המטורף הזה. אני מאחל לשלום, תומך בהפסקת אש, בהחזרת החטופים ובביטחונם של כל אנשי עזה, הפלסטיניים והאנשים בישראל".

בסרט דוקומנטרי שנערך על הזמר, שחרר התבטאות נוספת בנושא: "להרבה אמנים וגם לי נאמרו הרבה הערות כמו 'אתה שותף לרצח עם בכך שאתה לוקח חלק באירוויזיון', שזה די קיצוני. אני מבין מאיפה זה נובע הזה, אבל אני חושב שזה לא נכון". הזמר המשיך: "זה מצב פוליטי מסובך להפליא, שאני לא כשיר לדבר עליו. הרקע לכך הוא סבל עצום ממשי. זה משבר הומניטרי, מלחמה".

 

בין מוסיקה לפוליטיקה – עתידו של אולי אלכסנדר

השילוב בין כישלון מוזיקלי, סערה פוליטית וציפיות גבוהות שלא התממשו – מעמיד את אלכסנדר בנקודת מפנה בקריירה. האם יצליח לשקם את עצמו ולחזור למסלול ההצלחה? האם יחתום בחברת תקליטים חדשה ויבחר בכיוון מוזיקלי שונה? או שמא הפוליטיקה והציבור ימשיכו להכתיב את עתידו?

לבריטניה, שמנסה כבר שנים להחזיר לעצמה את יוקרתה בתחרות האירוויזיון, זו הייתה אכזבה צורבת נוספת. אך במקרה של אולי אלכסנדר, מדובר בכישלון שמהדהד גם הרבה מעבר לגבולות התחרות וספק אם הזמר יצליח אי פעם להתאושש מכך.

 

בריטניה באירוויזיון 2025

השיר "What The Hell Just Happened?" (בעברית: "מה לעזאזל קרה הרגע?") הוא שם השיר שיבוצע על ידי להקת הבנות ריממבר מאנדיי (Remember Monday), אשר תייצג את בריטניה באירוויזיון. הלהקה תבצע את השיר בחצי הגמר השני של אירוויזיון 2025 שיתקיים ב-15 במאי בבאזל, שווייץ. כיוון שהן מייצגות את אחת מ-"5 הגדולות" (Big Five) – הן מעפילות אוטומטית לגמר הגדול ב-17 במאי. השיר נכתב על ידי חברות הלהקה יחד עם טומס סטנגרד (Thomas Stengaard), שכתב את השיר הזוכה באירוויזיון 2013 "Only Teardrops", ג'ולי אגארד (Julie Aagaard) אשר כתבה את השירים של אוסטריה ב-2024 "We Will Rave" (מקום 24 בגמר הגדול) והשיר של מלטה ב-2022, "I am What I am" (מקום 16 בחצי הגמר).  השיר מבוצע בשפה האנגלית.

השיר מתאר לילה פרוע של בילוי והשתוללות, שבו הדוברת חווה שורה של אירועים מטורפים ובלתי צפויים. השיר מבטא את הרצון להשתחרר מכבלי היומיום, לחוות חוויות קיצוניות ולהרגיש חופש, גם אם זה כרוך בהתנהגות לא אחראית או מסוכנת.

בימים אלה מדורגת בריטניה במקום ה-14 בטבלאות ההימורים לקראת אירוויזיון 2025. האזינו לשיר של בריטניה באירוויזיון 2025:

ריממבר מאנדיי – מי אתן?

להקת הבנות ריממבר מאנדיי (Remember Monday), אשר מורכבת מלורן ברן (Lauren Byrne), הולי-אן האל (Holly-Anne Hull) ושארלוט סטיל (Charlotte Steele), הן שלישייה היוצרת מוזיקת פופ-קאנטרי מלאה בהומור ואופי, אשר חברו יחד מאז ימיהן בבית הספר. בתחילה, הקבוצה הייתה ידועה בשם יוסטון (Houston), אך שינתה את שמה ל-Remember Monday כדי למנוע בלבול עם אמנים אחרים.

הן זכו להכרה לאחר שהתחרו בעונת 2019 של The Voice UK, שם הרשימו את השופטים עם שילוב הקולות המיוחד שלהן. הן גם הפכו לפופולריות ב-TikTok בזכות קאברים שונים, וביניהם גרסה ויראלית ל-"Fat Bottomed Girls" של להקת קווין (Queen). כעת הלהקה גם מתכוננות לסיבוב הופעות והוצאת מוזיקה מקורית נוספת משלהן.

בין השירים הסינגלים ששחררה הלהקה ניתן למצוא את השירים: "Hysterical Women", "Drive", "Prove Me Right", ועוד…

מקור: Mako

אירוויזיון 2025: זו תהיה ההשתתפות ה-67 של בריטניה באירוויזיון. בריטניה הצטרפה לתחרות ב-1957 וזכתה בה חמש פעמים לאורך השנים. זכייתה האחרונה של בריטניה הייתה באירוויזיון 1997 עם השיר "Love Shine A light" בביצועה של להקת "קתרינה והגלים".




רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!

עודכן לאחרונה בתאריך 25 במרץ 2025 02:55 על ידי גיא סולו