זוכת אירוויזיון 2003, נציגת טורקיה סרטאב ארנר, תועדה בסרטונים מאחורי הקלעים של אירוויזיון 2024, בהם מגיבה בחריפות על השתתפות ישראל בתחרות.

מעל 100 ימים עברו מאז גמר אירוויזיון 2024, וכעת, עוד דרמה חדשה בפתח. זוכת אירוויזיון 2003, נציגת טורקיה סרטאב ארנר (Sertab Erener) אשר זכתה עם השיר "Everyway that I can", תועדה בסרטונים מאחורי הקלעים של הופעתה כאורחת באירוויזיון 2024, בהם מגיבה בזלזול לרקע השיר הישראלי וטוענת כי ישראל לא צריכה להשתתף בתחרות.




הסרטון הראשון שהופץ בימים האחרונים לרשת, תועד בחצי הגמר השני של אירוויזיון 2024, שם הופיעה סרטאב ביחד עם זוכות העבר הלנה פפאריזו (Elena Paparizou) ושרלוט פרלי (Charlotte Perelli). בסרטון, נראית סרטאב מתכוננת להופעתה בחדר ההלבשה ומגיבה בזלזול לרקע שירה של עדן גולן (Eden Golan), לאחר שנאמר לה שזהו השיר שמייצג את ישראל.

בסרטון השני שהופץ, נראית סרטאב צופה בגמר אירוויזיון 2024 ממושבי הקהל, ובזמן הופעתה של ישראל היא אומרת למצלמה "אני מתנגדת להשתתפות ישראל באירוויזיון. ואני אשאר באותה הדעה לתמיד".

 




סרטאב ארנר זכתה באירוויזיון 2003 לאחר שזכתה ב-167 נקודות – 2 נקודות יותר מבלגיה. מישראל קיבלה הטורקייה 7 נקודות, וללא נקודות אלו הייתה מגיעה רק למקום השלישי. השיר הטורקי הושמע רבות בישראל וזכה להצלחה גדולה יחסית לשירי האירוויזיון שזכו בתקופה זו בתחרות. לאחר זכייתה אף ביקרה בישראל ונפגשה בתל אביב עם המלחין צביקה פיק והזמר ליאור נרקיס שייצג את ישראל באותה שנה. ולמרות זאת, תגובתה של סרטאב הטורקיה כנגד ישראל אינה מפתיעה לאור העובדה שטורקיה וישראל ניתקו יחסים בשנים האחרונות.

היחסים בין שתי המדינות ידעו עליות ומורדות לאורך השנים. טורקיה הייתה המדינה המוסלמית הראשונה שהכירה בישראל כבר בשנת 1949. מסוף שנות ה-80 הפכה טורקיה וישראל לבנות ברית בעלות שיתופי פעולה ביטחוניים וכלכליים. התחזקות האסלאמיזציה תחת שלטונו של טאיפ ארדואן (Tayyip Erdoğan) ב-15 השנים האחרונות הביאה לאי יציבות ביחסים, כהשפל הגדול נרשם עם פרוץ המלחמה בישראל, לאחר שנשיא טורקיה הביעה תמיכה מלאה בארגון הטרור כשאמר: "חמאס אינו ארגון טרור אלא תנועת שחרור." עוד הוסיף הנשיא הטורקי שישראל היא "מדינת טרור". טורקיה מספקת בשנים האחרונות תמיכה כספית ולוגיסטית לחמאס ומארחת בכירים בארגון הטרור.

טורקיה לא משתתפת בתחרות האירוויזיון מאז 2013 בשל חוסר שביעות רצון מחוקי התחרות. בטורקיה הכריזו כי סיבת הפרישה היא בשל החזרת השופטים להצבעת התחרות, מהם טורקיה זוכה להצלחה פחותה, ובנוסף בשל העובדה שבריטניה, ספרד, צרפת, גרמניה ואיטליה מקבלות מדי שנה מקום אוטומטי בגמר התחרות בניגוד לשאר המדינות שצריכות ליטול חלק בחצאי-הגמר. בנוסף, מפלגתו של נשיא טורקיה נחשבת למפלגה ימנית-שמרנית, ומספר ארגוני להט"ב טענו כי החלטתה של טורקיה לפרוש מהתחרות הייתה בשל תכנים להטב"ים אשר מופיעים בתחרות.

מקור: Eurovisionfun




רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!