גל שמועות שוטף את הרשת: האם מפקח האירוויזיון, מרטין אוסטרדהל, הודח מתפקידו על רקע המשבר הסובב סביב אירוויזיון 2024?
בתמונה: מרטין אוסטרדהל. צילום: Sören Vilks
ב-16 בנובמבר הקרוב, אולם "קאחה מאחיקה" (Caja Magica) במדריד, ספרד, יפתח את שעריו לאירוויזיון הילדים 2024, התחרות ה-22 במספר. אך בעוד ההכנות בעיצומן, עננה כבדה מרחפת מעל ראשו של מפקח התחרות, מרטין אוסטרדהל (Martin Österdahl). האם הוא ימשיך בתפקידו, או שמא ימצא את עצמו מחוץ למשחק?
השבוע, צוות ההיגוי של תחרות אירוויזיון הילדים נפגש לראשונה במדריד, אך בתמונות שהעלתה ראשת המשלחת הצרפתית, אלכסנדרה רדה-אמיאל (Alexandra Redde-Amiel), לחשבון ה-X שלה, ניכר כי אוסטרדהל נעדר מהתמונה. האם מדובר בסימן לבאות? שמועות רבות טוענות כי איגוד השידור האירופי (EBU) מתכנן להדיח את אוסטרדהל מתפקידו, בעקבות ביקורת חריפה על ניהולו את אירוויזיון 2024.
Inspiring Meeting ! Thank you my dear friends for your welcome and all the steering group @rtve
Junior Eurovision Song Contest 2024 in Madrid will be full of joy and talents✨ @anabordas✨
Hasta Luego España! pic.twitter.com/eAyTQblM6X— Alexandra Redde-Amiel (@AlexRedde) June 19, 2024
בתקופה האחרונה ישנן שמועות רבות הרומזות על כך שמפקח האירוויזיון יודח מתפקידו לאחר שרבים מאמינים שפעל באזלת יד בכל הקשור לניהול אירוויזיון 2024. לטענת רבים, אוסטרדהל לא הצליח למנוע משברים רבים אשר הובילו לדעת קהל שלילית בכל הקשור לתחרות שהתקיימה השנה, אשר הובעה בעיקר בעת שידור הגמר שנערך ב-11 במאי, בו היה אוסטרדהל נתון לביקורת רבה וקיבל קריאות בוז נרחבות מהקהל.
מרטין אוסטרדהל החל את תפקידו לקראת אירוויזיון 2021, שנערך ברוטרדם, הולנד, ומהרגע שנכנס לתפקיד המפקח – הוא ניהל שינויים רבים ותקריות שיצרו מחלוקות בקרב קהל הצופים האדוק:
-
אישור קולות רקע מוקלטים מראש: בעקבות מגפת הקורונה הוחלט כי ניתן יהיה להשתמש בקולות רקע מוקלטים על גבי רצועת המנגינה (הפלייבק) שתושמע במהלך השידור החי של התחרות. לקראת אירוויזיון 2021, נראה כי ההחלטה מובנת, מכיוון שתנאי קיום התחרות השתנו משמעותית, ניתן להבין למה ב-2022 החוק נותר על כנו, אולי בגלל תחלואה גבוהה באיטליה, או כי מגפת הקורונה עדיין הייתה חזקה בתודעה ולכן צריך לצמצם משמעותית את מספר האנשים היוצאים בכל משלחת, אך לקראת אירוויזיון 2023 היה נכון להחזיר את החוק הישן האוסר לעשות שימוש בקולות מוקלטים ולחזור ולדבוק בשירה חיה, מכיוון שהביצוע עם ליווי מוקלט מראש לא מאפשר בחינה של היכולת הווקאלית של האנשים המעורבים בביצוע השיר.
-
השעיית רוסיה מאירוויזיון 2022: ב-22 בפברואר 2022 התרחשה הפלישה הרוסית לאוקראינה, דבר שעורר את זעמן של 9 רשתות טלוויזיה אשר איימו לפרוש מהתחרות במידה ורוסיה תשתתף. ב-26 בפברואר החליט אוסטרדהל כי רוסיה מושעית מהתחרות, דבר שנחשב צעד חריג במיוחד בעיני רבים, ומספר המדינות המשתתפות ירד באותה שנה ל-40. ההחלטה הזו פתחה כדור שלג לא קטן, מכיוון שלאחר השעיית רוסיה, אומנים רבים התנגדו להשתתפותה של ישראל והחרימו אותה באירוויזיון 2024 עקב המלחמה מול חמאס, בטענה שאם רוסיה הושעתה – אפשרי גם להשעות את ישראל.
-
הורדת הצבעת השופטים בחצי הגמר: לצופה הממוצע נראה כי הורדת כוחם של השופטים בשלב חצי הגמר היה מהלך אשר מחזק את החלטת קהל הצופים, ההיפך הוא הנכון! החלשת השופטים בשלב חצי הגמר רק ממקדת את השופטים לקראת הגמר, כאשר שירי שופטים מובהקים מסיימים את תפקידם כבר בחצאי הגמר, השופטים מגיעים לגמר ממוקדים ומפצלים את קולותיהם למספר שירים מצומצם יותר, בעוד הקהל אשר בוחר באופן בלעדי אילו שירים יעלו לגמר, מותיר לעצמו ברירות רבות יותר, כך שהוא מפצל את קולותיו בין שירים רבים ומשאיר כוח רב לשופטים המגובשים מהם בהרבה, כאשר גם באירוויזיון 2023 וגם באירוויזיון 2024, השירים אשר הובילו בהצבעת השופטים – לקחו את הגביע למורת רוחם של הקהל. רצית לחזק את הקהל? חיזקת את השופטים במקום!
-
תקריות אלימות פיזית במהלך אירוויזיון 2024: בין חצי הגמר השני לגמר התחרות, נרשמו תקריות תקיפה מצד נציג הולנד, יוסט קליין (Joost Kelin), אשר תקף פיזית אנשי צוות באולם "מאלמו ארנה" אשר אירח את התחרות. אמנם כאן אוסטרדהל עשה את המעשה הנכון והשעה את הולנד מגמר התחרות, אך רשת השידור ההולנדית AVROTROS יצאה בזול… ואם להוסיף חטא על פשע בנושא, קליין ניסה להצדיק את מעשיו בפוסט בחשבון האינסטגרם שלו, בו הוא מציג כי הוא על הספקטרום האוטיסטי וכי לא נהגו כלפיו בסבלנות. ככתב על הספקטרום האוטיסטי – אני לא מצדיק אף מעשה של קליין והשימוש בספקטרום האוטיסטי כאמצעי הגנה על מה שעשה הוא דבר מגונה ודוחה. המעשה הזה אינו מעורר מודעות עבור אוטיזם, אלא צביעות טהורה ובורות, ניסיון תעמולה מביש על גב האנשים על הספקטרום האוטיסטי.
-
חוסר אסרטיביות ועמידה מהצד: אירוויזיון 2024 כלל תקריות רבות אשר נותרו ללא טיפול או טופלו באופן מינימלי. בין האירועים שנרשמו: עצירת שידור חצי הגמר הראשון בערוץ RTS1 הסרבי במהלך השיר של פולין, תוך דילוג מוחלט על קרואטיה והחזרת השידור בערוץ RTS2 לקראת השיר האיסלנדי. רשת טלוויזיה מבלגיה העלתה במהלך השידור שקופית התומכת ברשות הפלסטינית. התנהגות מביכה של נציגת יוון (הירדמות במסיבת העיתונאים), אירלנד (התנהלות באופן לא ספורטיבי) והולנד (הלטת פניו בתוך הדגל), במהלך מסיבות העיתונאים שאחרי חצאי הגמר ובראיונות נוספים. עליית נציג שוודיה לאירוויזיון 2011, אריק סעדה (Eric Saade) כשלידו קשורה כאפייה. עליית נציגת פורטוגל, יולנדה (Iolanda) עם לק בצבעי דגל הרשות הפלסטינית ועיטור בדוגמת כאפייה. אישור עליית נציגי אירלנד, יוון ושוויץ לבמה בגמר התחרות כאשר לא עלו באופן מכוון למצעד הדגלים בחזרת הגמר. התעלמות מעבירה חוזרת של נציג פינלנד, ווינדוז95מן (Windows95Man) אשר עלה עם סמל מסחרי על חולצתו (סמליל חברת Windows), ונדרש ממנו רק לטשטש את הסמל. ויכול להיות שנשכחו אירועים בדרך…
מקור: Eurovisionfun.com
אירוויזיון 2024: תחרות האירוויזיון ה-68 נערכה בעיר מאלמו שבשוודיה ב-7, 9 ו-11 במאי. זאת הייתה הפעם השביעית שבה אירחה שוודיה את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-2016 בעיר שטוקהולם. האולם המארח של התחרות היה "Malmö Arena", אשר אירח את התחרות גם ב-2013, ומכיל בתוכו כ-15,500 מושבים.
רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תהיו הראשונים לדעת!
בוגר תואר ראשון בערבית
חוקר אוכל וקולינריה מסביב לעולם
כתב ויוצר תוכן בנושא האירוויזיון
אימייל: [email protected]
מחפשים צלם ברית בנשר והסביבה? הכנסו עכשיו!