ההתרגשות לצד הביקורת: במהלך מסיבת העיתונאים שנערכה אמש לעשר המדינות שהעפילו לגמר, ביניהן ישראל, הופנתה ביקורת כלפי עדן גולן מצד כתב פולני, אשר האשים אותה בסיכון מתמודדי אירוויזיון 2024.

אמש התקיים חצי הגמר השני של אירוויזיון 2024, בסופו העפילו עשר מדינות נוספות לגמר הגדול שייערך בשבת – יוון, שוויץ, אוסטריה, ארמניה, לטביה, גאורגיה, אסטוניה, נורווגיה, הולנד, וכמובן – ישראל.

בסוף המשדר נערכה מסיבת עיתונאים מרגשת אך גם טעונה, כאשר במהלך סשן שאלות שהופנו כלפי ישראל, פנה כתב פולני בשם סימון סטלמשיק (Szymon Stellmaszyk) אל עדן גולן, ושאל אותה בחוצפה האם היא לא חושבת שהנוכחות שלה ושל ישראל באירוויזיון השנה מסכנת את שאר המתמודדים בתחרות.

מנחה מסיבת העיתונאים, יובאן רדומיר (Jovan Radomir), פנה לעדן ואמר לה שהיא לא חייבת לענות על השאלה בשל הגוון הפוליטי של השאלה. יואב צפיר, ממפיקי "הכוכב הבא לאירוויזיון", ומי שמשמש כבימאי השיר לאירוויזיון, התנגד לכך שעדן תענה על השאלה. עם זאת, עדן בחרה להתמודד עם השאלה בכבוד בתשובה שהשתיקה את הפולני: "אני חושבת שכולנו כאן בשל סיבה אחת בלבד. איגוד השידור האירופי מקפיד על כל אמצעי הבטיחות כדי להפוך את התחרות למקום בטוח לכולם. אני חושבת שזה בטוח, אחרת לא היינו כאן".

לעדכונים שוטפים במהלך החזרות ותקופת האירוויזיון:
עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק




נדגיש שמדובר בשאלה שערורייתית. עדן גולן לא מסכנת את האירוויזיון, היא לא הביאה איתה פצצות במזוודה כדי לפוצץ את האולם או כלי נשק כדי לירות באנשים! מי שמסכן את האירוויזיון הם המפגינים הפרו-פלסטינים וגורמי איסלאם קיצוניים שמוחים על קיום האירוויזיון בשוודיה ומאיימים בטרור במהלך השבוע. זו הייתה שאלה קלאסית של שונאי ישראל בו הם מאשימים את הקורבן שצריך להתגונן!




דבר נוסף שזכה לביקורות רבות במהלך מסיבת העיתונאים היה היחס שאליו "זכתה" המשלחת הישראלית מצד נציג הולנד, יוסט קליין (Joost Klein), ומצד נציגת יוון, מרינה סאטי (Marina Satti). ראשית, עוד לפני חצי הגמר נפגשו קליין וגולן מאחורי הקלעים ושוחחו שיחה קצרה, אך הזמר ההולנדי סירב להצטלם עם עדן גולן. במהלך מסיבת העיתונאים עצמה, נצפה קליין מתנהג בצורה מעוררת תהייה וילדותית, כאשר סירב להסתכל לכיוונה של גולן ואף כיסה את עצמו בדגל הולנד.

סאטי, נציגת יוון, נצפתה כאשר היא משתעממת בזמן השאלות שהופנו לעדן גולן ואף מפהקת לא מעט. המשלחת היוונית בחרה להתייחס לטענות ומסרה שהתנהגותה של סאטי לא הייתה קשורה לנציגה הישראלית, ושסאטי לא התכוונה בשום פנים ואופן להעליב את המשלחת הישראלית. המשלחת היוונית טוענת שסאטי ניהלה אינטראקציה ותקשרה עם העיתונאים והאומנים בפאנל, אך בשל לוח הזמנים המתיש והעייפות המצטברת, סאטי פיהקה לאורך כל מסיבת העיתונאים, ולאו דווקא במהלך השאלות לישראל. סאטי מצידה מאחלת לעדן הצלחה בגמר.

התנהגותה של סאטי הפכה לויראלית ומדוברת לא רק בישראל, אלא גם ביוון. במהלך תוכנית בוקר פופולרית ביוון, מגישי התוכנית התלבטו האם סאטי באמת הייתה עייפה או שעשתה זאת בכוונה. בנוגע להשתתפות הישראלית באירוויזיון, אחד מהמגישים טען כי השתתפות ישראל באירוויזיון היא צביעות, אך שני מגישי אחרים בפאנל השיבו: "מדברים כרגע על זמרת אחרת, לא על נתניהו. יש עלייך מאות מצלמות, את מייצגת את יוון, תהיי מקצועית".

גם בטוויטר היווני חגגו לא מעט על התנהגותה של סאטי. בציטוט אחד נכתב: "את אישה בת 37, הולכת לאירוע שהמוטו שלו הוא 'מאוחדים ע"י מוזיקה', ואת מתנהגת כמו פרחחית ילדותית". בציטוט אחר ניסו להצדיק את התנהגותה של סאטי אך במקביל שלח עקיצה: "היא כנראה לא יודעת אנגלית ולא הבינה אותה (את עדן גולן). המזל שלה הוא שעד הפעם הבאה אף אחד לא יזכור אותה, אפילו לא המעריצים שלה". בציוץ נוסף נכתב: "אל תצביעו לה. ההתנהגות שלה אינה מייצגת את יוון".




סדר השירים המתמודדים בגמר הגדול:

  1. שוודיה – מרקוס ומרטינוס (Marcus & Martinus) – "Unforgettable"
  2. אוקראינהאליונה אליונה וג'רי הייל (Alyona Alyona & Jerry Heil) – "Teresa & Maria"
  3. גרמניהאיזאק (ISAAK) – "Always on the Run"
  4. לוקסמבורג – טלי (Tali) – "Fighter"
  5. הולנדיוסט קליין (Joost Klein) – "Europapa"
  6. ישראל – עדן גולן – "Hurricane"
  7. ליטא – סילבסטר בלט (Silvester Belt) – "Luktelk"
  8. ספרדנבולוסה (Nebulossa) – "Zorra"
  9. אסטוניה – ויס מינוסט ופולופ (5miinust & Puuluup) – "(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi"
  10. אירלנדבמבי ת'אג (Bambie Thug) – "Doomsday Blue"
  11. לטביה – דונס (Dons) – "Hollow"
  12. יווןמרינה סאטי (Marina Satti) – "Zari"
  13. בריטניה – אולי אלכסנדר (Olly Alexander) – "Dizzy"
  14. נורווגיהגוטה (Gåte) – "Ulveham"
  15. איטליהאנג'לינה מנגו (Angelina Mango) – "La noia"
  16. סרביהטיה דורה (Teya Dora) – "Ramonda"
  17. פינלנד – ווינדוס95מן (Windows95man) – "!No Rules"
  18. פורטוגליולנדה (Ioanda) – "Grito"
  19. ארמניה – לאדניבה (Ladaniva) – "Jako"
  20. קפריסין – סיליה קאפסיס (Silia Kapsis) – "Liar"
  21. שוויץ – נמו (Nemo) – "The Code"
  22. סלובניהרייבן (Raiven) – "Veronika"
  23. קרואטיהבייבי לזניה (Baby Lasagna) – "Rim Tim Tagi Dim"
  24. גאורגיהנוצה בוזלאדזה (Nutsa Buzaladze) – "Firefighter"
  25. צרפת – סלימאן (Slimane) – "Mon amour"
  26. אוסטריהקאלין (Kaleen) – "We Will Rave"

אירוויזיון 2024: זו תהיה ההשתתפות ה-46 של ישראל באירוויזיון. ישראל הצטרפה לתחרות ב-1973 וזכתה בה ארבע פעמים לאורך השנים. זכייתה האחרונה של ישראל הייתה באירוויזיון 2018 עם השיר "Toy" בביצועה של הזמרת נטע ברזילי.