קבלו את הסיקור המלא מתוך חזרת המשפחות של חצי הגמר השני שנערכת כעת על בימת אירוויזיון 2024 במאלמו. בזו אחר זו יעלו על הבמה מלטה, אלבניה, יוון, שוויץ, צ'כיה, אוסטריה, דנמרק, ארמניה, לטביה, סן מרינו, גאורגיה, בלגיה, אסטוניה, ישראל, נורווגיה והולנד. אנו נעדכן במהלך החזרה על כל הפרטים שיתקבלו במערכת.
היום בשעה 16:00 (שעון ישראל) החלה החזרה הגנרלית הראשונה לקראת משדר חצי הגמר השני שייערך הערב בשעה 22:00. רגע לפני חצי הגמר, אנו כאן כדי לדווח לכם על כל מה שמתרחש על הבמה בזמן אמת במאלמו.
נזכיר כי השנה המדינות המתמודדות אוטומטית בגמר יופיעו גם במהלך חצאי הגמר אך שירם לא יועמד להצבעה בשלב זה. בחצי הגמר השני יעלו להופיע צרפת (בין צ'כיה לאוסטריה), ספרד (בין לטביה לסן מרינו) ואיטליה (בין אסטוניה לישראל).
העמוד יתעדכן באופן אוטומטי כל 2 דקות, כך שמומלץ להמשיך לעקוב במהלך החזרות!
לעדכונים שוטפים במהלך החזרות ותקופת האירוויזיון:
עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק
חצי הגמר השני – סקירה ראשונה:
1. מלטה:
שרה בוניצ'י (Sarah Bonnici) עולה לבימת האירוויזיון בבגד כסוף מנצנץ וארבעה רקדני ליווי חשופי פלג גוף עליון. ההופעה מזכירה לנו מאוד הופעות קודמות באירוויזיון, ביניהן זו של נועה קירל שלנו מהשנה שעברה – אך כשיר הוא פחות טוב. להפתעתנו, הזמרת השתפרה מאוד מבחינה ווקאלית ומבצעת את השיר מצוין – אם כי מאמצה לאורך השיר ניכר ואף עלול לסכל לה את הסיכוי לעלות לגמר.
הימור שלנו – עולה גבולית.
2. אלבניה:
חזרה מצוינת לבסה (Besa) האלבנית, שלבושה שוב בשמלה מהממת בצבע תכלת ומעין קפוצ'ון לראשה. חמישה רקדנים וזמרי ליווי נמצאים איתה על הבמה, ומבחינה ווקאלית היא נשמעת מדהים. הבימוי עובד מעולה על המסך, אך לצערנו שיבוצה כשיר מספר שתיים יסכל לה את הסיכוי לעלות לגמר.
הימור שלנו – לא עולה לגמר.
3. יוון:
הביצוע המצטיין עד כה וההופעה הכי טובה למרינה סאטי (Marina Satti) עד כה. מרינה עולה לבמה עם רקדנית ועוד שלושה רקדנים, ומרבית ההופעה מבוצעת ב"וואן שוט" (שוט אחד של המצלמה בלי מעבר זוויות צילום). הביצוע הקולי מעולה והאווירה הכללית של השיר חיובית ומרימה (חברינו היוונים וכתבים נוספים בחדר העיתונאים לא נותרו אדישים לביצוע וקמו לרקוד, ובצדק!)
הימור שלנו – עולה ודאית לגמר ואחד מעשרת המקומות הראשונים בו.
4. שוויץ:
הפייבוריט.ית לזכייה, נמו (Nemo), עולים לבימת האירוויזיון בשמלה ורודה ומעין מעיל פרוותי באותו הצבע. הם עולים על מעין עיגול בצורת לוויין במהלך הביצוע, מקפצים, ועדיין שומרים על יכולות ווקאליות מעולות. חזרה מצוינת ואין לנו ספק שהם מועמדים לזכייה בצדק.
הימור שלנו – עולה ודאי.ת לגמר ומועמד.ת לזכייה.
5. צ'כיה:
הפייבוריטית האישית שלי, אייקו (Aiko), מבצעת את השיר שוב ללא החליפה האייקונית בה החזייה מדמה פטמות, אלא בחזייה אדומה כולה. ביצוע קולי מדהים, אש על הבמה לאורך כל הביצוע, אווירה כללית עוצמתית, הרמה של אייקו בסוף הביצוע והכל פשוט עובד!
הימור שלנו – למרות ההימורים, עולה (מפתיעה?) לגמר!
הפסקה ראשונה. מאלין מציגה את סיפורו של יאן טייגן (Jahn Teigen) שייצג את נורווגיה באירוויזיון והפך לאחד מהזמרים המזוהים עם נורווגיה באירוויזיון. הזמר נפטר פני מספר שנים וכעת, כאשר האירוויזיון בשוודיה, מוקרנת מחווה לזכרו על המסך מתוך הופעותיו באירוויזיון.
המנחות מציגות את המדינה הראשונה מתוך העולות אוטומטית לגמר המופיעות הערב, צרפת.
צרפת:
סלימאן (Slimane) עולה על בימת האירוויזיון בחליפה לבנה ומבצע שיר שקט ונוגה. כמו יוון, גם הופעתו של סלימאן מתחילה בשוט אחד. בהתחלה בשכיבה על הרצפה, לאחר מכן כריעה על הברכיים ואז עמידה. הרצפה לבנה ועליה עשן רב. לאחר מכן מתרחק סלימאן מהמיקרופון ומבצע את הקטע העוצמתי בשירו. הופעה מלאת רגש, אך חברי הצוות חלוקים בדעותיהם לגבי המיקום של סלימאן בגמר.
6. אוסטריה:
לקאלין (Kaleen) ניסיון בימתי רב – הן ככוריאוגרפית ובימאית (גם על בימת האירוויזיון ואירוויזיון הילדים) והן כזמרת. הופעה מגניבה מאוד שהרימה גם את חדר העיתונאים על הרגליים. התאורה הדינמית בצבעי סגול-תכלת-לבן, הבגד הכסוף של קאלין והריקודים הדינמיים בביצוע מוסיפים לאווירת המסיבה הכללית. הופעה מצוינת וביצוע קולי שנשמע טוב ביחס להופעות קודמות שלה. הזמרת מפגינה גם יכולות אקרובטיות מרשימות – אין ספק שהיא אשת אשכולות.
הימור שלנו – עולה ודאית לגמר.
7. דנמרק:
הזמרת סאבה (Saba) מתחילה את הביצוע כשחול נידף מידיה ועשן אופף את רצפת הבמה. בעינינו השימוש בחול מיותר, שכן השיר נקרא "חול". להפתעתנו, בניגוד לחזרות של אתמול – הזמרת מדייקת קולית! זוויות הצילום מתמקדות בה ובמסכי הלד שמראים גם כן את דמותה. הקהל מריע לה אך אין לנו ספק שזה בשל העובדה שרבים מהם דנים.
הימור שלנו – גבולית.
8. ארמניה:
לדאניבה (Ladaniva) מרימים את הקהל ואת חדר העיתונאים. ההופעה מאופיינת באנרגיות גבוהות, צבעוניות על המסך – ואין לנו ספק שזה ישרת את הצמד (במיוחד אחרי ההופעה הלא מאוד צבעונית של דנמרק, ולפני הבלדה של לטביה). ביצוע קולי מושלם!
הימור שלנו – עולה ודאית לגמר.
הפסקה שניה, המנחות עוברות על המדינות שרכשו הכי הרבה כרטיסים והקהל מריע להן עם כל מדינה שהן מזכירות. הן מפגינות ספרדית, איטלקית וגרמנית באופן מרשים מאוד.
9. לטביה:
דונס (Dons) עולה על בימת האירוויזיון לבוש בחליפה כחולה המדמה גוף שרירי, ומקיף אותו עיגול ענק. השיר מצוין, אך מראהו המעט מלחיץ עלול לבוא בעוכריו. ביצוע קולי טוב ולהפתעתנו הקהל מריע לו מעבר למה שציפינו. בהשוואה לשירים אחרים בחצי הגמר החזק הזה, השיר הלטבי לא זכיר מספיק.
הימור שלנו – לא עולה לגמר.
ספרד:
ההופעה של נבולוסה (Nebulossa) כמעט העתק-הדבק מקדם האירוויזיון הספרדי. זמרת, שני רקדנים, נגן אורגן ומתופפת מרימים את הקהל, כשהרקדנים משילים את מכנסיהם ונשארים עם מחוך ותחתוני חוטיני תוך כדי שאגות הקהל. במהלך ההופעה מראים כמה שוטים של הקהל – וניכר שהתמיכה בהם גדולה .
10. סן מרינו:
אם לא הספיק לכם שיר אחד בספרדית – הנה לכם שניים ברצף! הלהקה הספרדית מגארה (Megara) מייצגת את סן מרינו עם הופעה מרשימה מאוד ויזואלית. אלמנטים של צבעי שחור-ורוד על הבמה, רעידות מצלמה, אנימציות על מסכי ורצפת הלד. ביצוע קולי מאכזב מאוד. במהלך הביצוע הרקדניות רוקדות מעין ריקוד פלמנקו יחד עם הזמרת. למרות טיבו של השיר (בעיני חלקנו), ההופעה מעט מבולגנת והיכולות הקוליות לא מאוד מרשימות.
הימור שלנו – לא עולה לגמר.
11. גאורגיה:
נוצה (Nutsa) הגיאורגית מביאה את האש על בימת האירוויזיון מכל בחינה אפשרית – שיר על אש, אש על מסכי הלד, מרצפת הבמה וכו'. קולה של נוצה עוצמתי וחזק, והביצוע הקולי מצוין. היא מבצעת "דאנס ברייק" בפזמון הראשון לתשואות הקהל ושומרת על אנרגיות גבוהות לאורך כל השיר.
הימור שלנו – עולה לגמר.
12. בלגיה:
מוסטי (Mustii) הבלגי עולה לחזרה טובה בהרבה מאמש. מקיפים אותו מעמדים רבים למיקרופונים. בסוף השיר הוא יוצא מ"כלוב" המיקרופונים הזה ומתקדם לקדמת הבמה. שיא השיר מגיע מאוחר מדי לטעמנו, אבל איזה מזל שזה החלק הקצר שרואים בריקאפ השירים.
הימור שלנו – אם יבצע כך את השיר הערב, עולה לגמר.
13. אסטוניה:
להקת 5מינוסט ופולופ (5Miinust&Puluup) מתחילה את הביצוע מהקהל מתחת לבמה, לאחר מכן עולה על הבמה ו"כועסים" זה על זה, ואז מבצעים ריקוד מסונכרן. אין לנו ספק שהלהקה מכוונת אך ורק להצבעות הקהל ומנסה לערב אותם בתשואות במהלך הביצוע. ביצוע קולי לא טוב.
הימור שלנו – עולה גבולית לגמר.
איטליה:
הזמרת אנג'לינה מנגו (Angelina Mango) בהופעה דינמית, צבעונית ומעולה מבחינה קולית. הזמרת מלווה בארבע רקדניות שמבצעות ריקוד מסונכרן על רקע ורדים וכיתוב שם השיר "La Noia" על מסכי הלד. חזרה טובה בהרבה מאתמול, ובסוף הביצוע גשם של זיקוקים מלווה את הביצוע.
14. ישראל:
עדן גולן מרגשת אותנו כרגיל, אך ניכר שקריאות ה"בוז" העצומות שקיבלה במהלך הביצוע – במיוחד בתחילתו, השפיעו עליה ועל הביצוע הקולי – שהיה לא מאוד מדויק בחלקו הראשון. בהמשך השיר עדן מתעשתת ומבצעת את השיר היטב, אך גם בשלב שירת הפלצט (הקול הגבוה) ישנם אי דיוקים בקולה. חברינו מדווחים מהאולם שבמהלך הביצוע נשמעו קריאות בוז רבות, לצד תשואות לזמרת. צופים בודדים בקהל הצליחו להכניס לאולם את דגל הרשות הפלסטינית והוצאו מהאולם על ידי כוחות האבטחה.
הימור שלנו – למרות הכל, עולה לגמר.
15. נורווגיה:
ביצוע קולי לא מדויק בחלקו לזמרת הנורווגית מלהקת גוטה (Gåte), אך למרות זאת ניכר שהקהל וחדר העיתונאים אוהבים אותם מאוד. האווירה הקודרת, האפלה והאתנית בשיר מרגשת את הקהל ונראית טוב על המסך – בערך כמו בקדם האירוויזיון המקומי בו זכו.
הימור שלנו – עולה לגמר.
16. הולנד:
בחודשים האחרונים, השיר של יוסט קליין (Joost Klein) ההולנדי הפך לוויראלי – ונראה שהקהל תומך בשיר לכל אורכו. השיר מלא פוטנציאל, אך נראה שהוא לא מומש בהופעה – תרנגולת על הבמה והופעה מעט מבולגנת מדי. גם היכולות הקוליות לא ממומשות, אך מסתבר שמבחינת הקהל הן גם לא ממש נחוצות.
הימור שלנו – עולה ודאי לגמר וזוכה פוטנציאלי בחצי הגמר.
המנחות עולות לבמה ופותחות את ההצבעות, ריקאפ של השירים מתנגן.
הגענו לקטעי הקישור. לאחר שהמנחות מדברות מעט ביניהן, הן מזמינות את הקהל ל"Allsång" – שירה בציבור (מסורת ארוכת שנים בשוודיה). הן מתחילות לשיר בעצמן את השיר "My Number One" ולאחר מכן מגיחה לפתע לבמה מבצעת השיר הלנה פפריזו (Helena Paparizou), זוכת 2005 מיוון (שניכר שהיו תקלות טכניות באוזנייתה במהלך ההופעה). הלנה יורדת מהבמה ובמקומה עולה זוכת אירוויזיון 99 שהתקיים בירושלים, שרלוט פרלי (Charlotte Perrelli), שמבצעת את שירה "Take Me To Your Heaven" איתו זכתה לפני 25 שנה בדיוק. במהלך השיר המנחות יורדות לקהל ושרות יחד איתו. שלישית עולה סרטב ארנר (Sertab Erener), זוכת 2003 מטורקיה. גם היא, כמו השתיים לפניה, מבצעת את השיר המנצח שלה "Everyway That I Can" על הבמה – ביצוע קולי טוב בהרבה משתי חזרותיה אתמול. לבסוף שלושתן עולות לבמה והקהל מריע להן.
בפעם השנייה, מתנגן ריקאפ של כל הביצועים מהערב ולאחר הריקאפ השני, ההצבעה נסגרת.
לאחר מכן מתנגן סרטון על להקת אבבא, לרגל 50 שנה לזכייתם באירוויזיון, ומספר אמנים מוכרים נוספים שניסו לייצג את מדינותיהם בתחרות – ללא הצלחה. אחר כך מוקרן סרטון המציג את נציגי המדינות מטקס הפתיחה שהתרחש ביום ראשון, שטיח הטורקיז.
לאחר מכן, פטרה מבצעת את השיר שרבים חיכו לו, "We Just Love Eurovision Too Much", שיר פרודיה על אהבתה המוגזמת של שוודיה לתחרות האירוויזיון. אל פטרה מצטרפות שרלוט פרלי שחוזרת לאחר קטע הקישור הקודם. מצטרפת אליהן לא אחרת מאשר דמותה הקומית של לינדה וודרוף (Lynda Woodruff) – "דוברת איגוד השידור האירופי". – שחוזרת לאחר שהשתתפה באירוויזיון 2013 ו-2016 בקטעי הקישור. לקראת סוף הקטע, קארייה (Käärijä), נציג פינלנד לאירוויזיון 2023 שהגיע למקום השני עולה לבצע את שירו "Cha Cha Cha". בסופו שלוש הכוכבות עולות לבצע פזמון אחרון יחדיו ובליווי רקדנים. קטע קישור מדהים שיהפוך לאייקוני.
רגע לפני שמקריאים את הרשימה של העולות לגמר, מוקרן סרטון של חלק מהמנצחים שהיו לאורך השנים ברגעי הזכיה שלהם. לאחר הקראת העולות המזויפות לגמר, הרייס (Herreys), זוכי אירוויזיון 1984, ביצעו את שירם הזוכה "Diggi-Loo Diggi-ley".
אירוויזיון 2024: תחרות האירוויזיון ה-68 תיערך בעיר מאלמו שבשוודיה ב-7, 9 ו-11 במאי. זאת תהיה הפעם השביעית שבה תארח שוודיה את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-2016 בעיר שטוקהולם. האולם המארח של התחרות הוא "Malmö Arena", אשר אירח את התחרות גם ב-2013, ומכיל בתוכו כ-15,500 מושבים.