קבלו את הסיקור המלא מתוך חזרת המשפחות של חצי הגמר הראשון שנערכת כעת על בימת אירוויזיון 2024 במאלמו. בזו אחר זו יעלו על הבמה קפריסין, סרביה, ליטא, אירלנד, אוקראינה, פולין, קרואטיה, איסלנד, סלובניה, פינלנד, מולדובה, אזרבייג'אן, אוסטרליה, פורטוגל ולוקסמבורג. אנו נעדכן במהלך החזרה על כל הפרטים שיתקבלו במערכת.
היום בשעה 16:00 (שעון ישראל) החלה חזרת המשפחות (החזרה הגנרלית השלישית) לקראת משדר חצי הגמר הראשון שייערך הערב בשעה 22:00 בשידור חי בתאגיד השידור הישראלי כאן 11. רגע לפני חצי הגמר, אנו כאן לדווח לכם על כל מה שמתרחש על הבמה במאלמו מתוך חזרות המשפחות.
העמוד יתעדכן באופן אוטומטי כל 2 דקות, כך שמומלץ להמשיך לעקוב במהלך החזרות!
לעדכונים שוטפים במהלך החזרות ותקופת האירוויזיון:
עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק
חצי הגמר הראשון – סקירה שלישית:
אין שינויים במופע הפתיחה לעומת שתי החזרות הקודמות. המופע נפתח בתקציר מתוך תחרויות משנים קודמות ולאחר מכן מוקרנים על המסך סרטונים קצרים שצילמו מתמודדי אירוויזיון 2024 מתוך מדינתם, כמין וידאו סלפי.
את המופע פותחת אלני פוריירה (Eleni Foureira), נציגת קפריסין לאירוויזיון 2018, היא הראשונה שעולה על הבמה ופותחת את מופע חצי הגמר הראשון. הזמר השני שעולה על הבמה הוא נציג שוודיה לאירוויזיון 2011, אריק סעדה (Eric Saade) שאוהב לשנוא את ישראל. במהלך השידור החי, הערב בשעה 22.00, שימו עליו עין. אם תיהיה פרובקציה שעוסקת בישראל – היא עשויה להגיע מכיוונו. השלישית לעלות על הבמה היא צ'אנל (Chanel), נציגת ספרד לאירוויזיון 2022. בסוף הביצוע, שלושת הזמרים עומדים ביחד על הבמה לתשואות חמות מצד הקהל.
לאחר מכן עולות לבמה שתי מנחות אירוויזיון 2024 – פטרה מיידה (Petra Mede) ומאלין אוקרמן (Malin Åkerman). בימת האירוויזיון מוארת כולה בצבעים ססגוניים, בדומה לצבעי הסלוגן הרשמי של תחרות האירוויזיון השנה. פטרה עצמה עדיין לא מוכנה למשדר, על שיערה סיכות ומסרקים המסמלים את העובדה שמדובר רק בחזרה, אבל אל דאגה, עד הערב היא תיראה מיליון דולר!
1. קפריסין:
המופע של סיליה קאפסיס (Silia Kapsis) זהה לביצועים שלה בחזרות שנערכו אתמול. סיליה לבושה בבגדים לבנים נוצצים ורקדניה לבושים בחולצות לבנות רחבות. התאורה ומסכי הלד מבוססים על צבע הטורקיז. האנרגיה על הבמה גבוהה מאוד. המון ריקודים על הבמה. סיליה קאפסיס מחזיקה את השיר היטב ושולטת בו מבחינה קולית. קפריסין יכולה להיות מרוצה מהביצוע הזה.
הימור שלנו: עולה ודאית לגמר. מקום 4-7 בחצי הגמר
2. סרביה:
הביצוע של טיה דורה (Teya Dora) מתחיל כשהיא יושבת על סלע ענק והמצלמה מתמקדת בעיקר בפניה. לאחר מכן הזמרת עוזבת את הסלע ועומדת במרכז הבמה. תאורה אפלה ועשן נמוך מכסה את הבמה. מדובר בשיר מספר 2' ומבחינה סטטיסטית קשה מאוד לעלות לגמר כשמשובצים במיקום זה בסדר השירים. העובדה שהיא לא מצליחה להכניס את קהל הצופים לאווירה של השיר מסכלת לגמרי את סיכויה לעלות לגמר. בלדה חביבה, ביצוע קולי טוב, אבל לא מספיק לגמר הגדול של האירוויזיון.
הימור שלנו: לא עולה לגמר.
3. ליטא:
סילבסטר בלט (Silvester Belt) מבצע את שירו "Luktelk" כשמלווים אותו ארבעה רקדנים רעולי פנים ותאורה אדומה ברקע. הביצוע דומה מאוד לקדם אירוויזיון אבל אחרי השיר הסרבי הוא בהחלט מתקבל בצורה טובה ומצליח להרים את הקהל על הרגליים. ביצוע קולי טוב וסוחף. האם ליטא תקבל את אחת התוצאות שקיבלה אי פעם באירוויזיון? יתכן מאוד! בסיום השיר אמר הזמר: "תודה רבה. הפיצו אהבה לעולם".
הימור שלנו: עולה ודאית לגמר. 3-6 בחצי הגמר.
4. אירלנד:
מדובר בבימוי הטוב ביותר שנראה עד כה השנה על בימת האירוויזיון. לצערנו הרב, למרות שנאתם של הזמר.ת במבי ת'אג (Bambi Thug) כלפי ישראל, היא עשויה לנצח בחצי הגמר הזה, בעיקר מאחר ומדובר בהצבעה שמבוססת על הצבעת קהל בלבד. גם הפעם הזמר.ת עולה לבמה עם כיתוב אירי עתיק על הפנים שקורא ל"הפסקת אש", כשברור שההתייחסות היא לישראל. אירלנד מקבלת את התשואות החזקות ביותר עד כה באולם ובמתחם העיתונאים. תרצו או לא, זה הולך להגיע מאוד גבוה השנה בטבלת התוצאות.
הימור שלנו: עולה ודאית לגמר. מקום 1-3 בחצי גמר.
בריטניה:
הביצוע של אולי אלכסנדר (Olly Alexander) משאיר רושם רע על הצופים בתחרות. האם מדובר בתחרות אירוויזיון או בתכנית למבוגרים בלבד. הבימוי לשיר "Dizzy" מיוחד מאוד. בריטניה צפויה לקבל כמה נקודות בקהל אבל כרגיל תקבל את האפס המאופס מקהל השופטים. הביצוע הקולי לא טוב בלשון המעטה. מאכזב מאוד, או שלא.
5. אוקראינה:
עוד חזרה מצויינת לאליונה אליונה וג'רי הייל (Alyona Alyona& Jerry Heil) שנותנות שוב ביצוע מרגש לשיר "Teresa & Maria". הייל מתחילה את הביצוע לבדה, מטפסת על הר כשמאחוריה על מסך הלד נראים מעין נפילות טילים שלא מביישות את המתקפה האיראנית. לאחר מכן אליונה מבצעת את קטע הראפ כאשר המצלמה רועדת בבאסים. בסוף הביצוע הזמרות מתאחדות ונשכבות על הרצפה עם נשים נוספות על רצפת הלד. ביצוע קולי מושלם. ביצוע מרגש מאוד ומבויים היטב. עם אוקראינה זכתה עם "סטפניה" ב-2022 אז השיר הזכה גם יכול לזכות!
הימור שלנו: עולה ודאית לגמר. 1-3 בחצי הגמר.
6. פולין:
ביצוע קולי סביר בלבד ובימוי מבולגן מאוד הופכים את השיר הפולני לפספוס גדול. סיכויה של הזמרת לונה (Luna) קטנים אף יותר משום שהיא משובצת בסדר ההשמעה בין אוקראינה לקרואטיה – שני שירים חזקים. האם המהגרים הפולנים במדינות אירופה יעזרו לה לעלות לגמר? יתכן, האם מגיע לה? ממש לא.
הימור שלנו: עולה גבולית. 10-12 בחצי הגמר.
7. קרואטיה:
ביצוע מצויין של בייבי לזניה (Baby lasagna) לשיר הקליט "Rim Tim Tagi Dim" שמזכיר מאוד את הביצוע בקדם האירוויזיון בו זכה. הזמר לבוש בבגד אדום מסורתי ושרוולים לבנים רחבים כשאותו מלווים שני רקדנים, מתופף, קלידן וגיטריסט. על הבמה עשן כבד ולקראת שיא השיר הרבה מאוד פירוטכניקה ואש על הבמה. הקהל מגיב בצורה מצויין וצורך "Ohhh" אחרי שהזמר שר את השורה "There's no going back". הקהל אוהב את זה. גם במתחם העיתונאים הוא מקבל תשואות חזקות עם כי הרבה פחות מאירלנד.
הימור שלנו: עולה ודאי לגמר. 1-3 בחצי הגמר.
8. איסלנד:
הרה ביורק (Hera Björk) האיסלנדית מביאה השנה לבמה את ההמנון שמתעמק במורכבות של אהבה ומערכות יחסים. להרה יש כבר ניסיון על בימת האירוויזיון לאחר שכבר ייצגה את מדינתה באירוויזיון 2010. הביצוע הקולי של הרה מושלם. הבימוי פשוט ואפקטיבי. יחד עם זאת, מדובר בשיר מאוד מיושן שלא ברור מי יצביע לו וישנה תחושה שגם הקהל וגם השופטים יפספסו את איסלנד בענק.
הימור שלנו: לא עולה לגמר.
גרמניה:
הזמר איזאק (Isaak) הגרמני, שהביע תמיכה מלאה ובלתי מסוייגת בהשתתפותה של ישראל באירוויזיון, מביא לבמה שיר חביב עם ביצוע קולי מדוייק להפליא. גם הבימוי חביב. אבל עם חביב לא זוכים במקום הראשון. נראה שגרמניה מתקשה לצאת מהמעגל בו היא נמצאת כבר שמונה שנים, וגם השנה תסיים באחד מחמשת הקומות האחרונים. באסה.
9. סלובניה:
אפשר לאהוב את השיר של רייבן (Raiven), ואפשר שלא, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהבימוי מאוד מאוד בולט ומושך את העין. רייבן מתחילה את ההופעה כשהיא לבדה על הבמה, אפופה בעשן. אל רייבן מצטרף חמישה רקדנים לבושים בבגדי גוף צמודים. התאורה לרוב כחולה ועל מסכי הלד מוקרנים עננים. האווירה מכשפת ובדיוק על זה מדבר השיר. האם היא עולה לגמרי? בהחלט כן, כי אין הרבה דברים יותר מזה בחצי הגמר הזה.
הימור שלנו: עולה לגמר. 8-10 בחצי הגמר.
10. פינלנד:
המהות של השיר הפיני היא אותה דמות קומית שמכונה ווינדוס95מן שכביכול עומדת על הבמה עירומה, ללא מכנסיים או תחתונים. מאז החזרה הראשונה ועד היום לא ראיתי חזרה אחד שעבדה היטב מבחינה טכנית ותמיד יש פספוסים שחושפים שהזמר לא עירום אלא עומד על הבמה בתחתוני חוטיני בצבע גוף. מדובר בהופעה קומית חביבה, מלאת הומור שאין בה מה לקחת ברצינות. וזה בדיוק המסר של השיר "ללא חוקים".
הימור שלנו: עולה לגמר. 8-10 בחצי הגמר.
11. מולדובה:
נטליה בארבו (Natalia Barbu) לבדה על הבמה, בניגוד להופעה בקדם האירוויזיון המקומי. ולמרות שהיא לבדה על הבמה יש לה כריזמה מדהימה והיא מצליחה להחזיק היטב את הבמה. מסכי הלד שמקרינים גרפיקה, כאילו נלקחה מאגדות דיסני, מדגישים את האווירה הקסומה בשיר. כשחושבים על זה, מולדובה היא בין המדינות הבודדות שבזמן ביצוע השיר עומד זמר אחד, לבדו, ומבצע את השיר – מה שנותן אימפקט חזק יותר לשיר לעומת כל אותם שירים בהם הזמר מלווה בחמישה רקדנים. לקראת סוף השיר הזמרת מנגנת בכינור לבן ומבצעת תווים גבוהים בהצלחה רבה. הקהל אוהב את זה. גם במתחם העיתונאים. אם לשופטים הייתה השפעה בחצי הגמר – זה היה עולה בקלילות. בגלל שרק הקהל קבוע את העולים לגמר, קצת יותר קשה לנבא.
הימור שלנו: עולה גבולית לגמר. מקום 9-12.
שוודיה:
אין הרבה מה לומר על שוודיה, שעדיין לא נאמר. מדובר בהעתק-הדבק מקדם האירוויזיון. כל החזרות שלהן נראות טוב ומלוטשות לחלוטין. מרקוס ומרטינוס (Marcus & Martinus) מרימים את הקהל על הרגליים. הכל בבימוי הזה כל כך מדויק, כך שהשיר הגנרי הזה הופך לאחד הביצועים המלהיבים על הבמה.
12. אזרבייג'אן:
הזמר פאחרי (Fahri) מתחיל את הביצוע לבדו כשעל מסך הלד פסל כסוף של אישה במים. הביצוע הקולי טוב בהרבה מהחזרה הגנרלית הראשונה שנערכה אתמול בצהריים. אילקין דובלטוב (Ilkin Dovletov) מצטרף אליו ומפגין יכולות ווקאליות מרשימות בביצוע ה"מוגהם" – סגנון שירה אזרי. השיר לא מספיק מיוחד וסוחף. הבמה חשוכה בעיקר. קשה לראות מי הקהל שיצביע לשיר הזה כך שאזרבייג'אן תוכל לעלות לגמר הגדול. עם בימוי טוב יותר זה יכל להפתיע.
הימור שלנו: לא עולה לגמר.
13. אוסטרליה:
הביצוע מתחיל בשוט קרוב על הסולן זכריה הלבוש בשמלה וכיסוי ראש בצבע לבן, כאשר עליו מוקרנים צבעי הקשת. מסך הלד ורצפת הלד מוארים בצבעי כתום ואדום. השיר הזה מביא הרבה צבעוניות וגלאם, אבל בצורה מוחצנת מידי או מגוחכת. הביצוע הזה עושה הרבה כבוד לקהילה האבורוג'ינית באוסטרליה ולאוסטרליה בכלל, בהמשך השיר מצטרפים זמרי ליווי שמעט רוקדים, כל אחד מהם בעל זהות אתנית שונה, אשר מדגישה את המסר החשוב של האחדות וקבלת האחר. בסך הכל, להפתעתי, מתקבל פה ביצוע מאוד נחמד שעשוי לקבל תמיכה והערכה רבה. הקהל מגיב יפה מאוד לשיר ושר את הפזמון יחד עם הסולן.
הימור שלנו: עולה גבולית לגמר. 10-12 בחצי גמר.
14. פורטוגל:
נכון, יולנדה (Iolanda), הוא לא חובבת ציון והביעה את עמדתה לגבי המלחמה בעזה מספר פעמים. אך לא ניתן להתכחש לעובדה שמדובר באחת הבלדות (ואין הרבה כאלה) הטובות ביותר השנה. יולנדה מתחילה את הביצוע בא-קפלה. הביצוע מהפנט לכל אורכו. הרקדנים, שנראה כאילו הם פליטי להקת ה"ווקה פיפל" מכוסי פנים ולבושים בלב. יכולות ווקאליות מדהימות, זוויות צילום מדויקות וריקוד מודרני שמבוצע היטב. לקראת סוף הביצוע משחררת יולנדה צעקה, כשם השיר "Grito".
הימור שלנו: עולה ודאית לגמר. 4-7 בחצי הגמר.
15. לוקסמבורג:
את חצי הגמר סוגרת טלי, הישראלית, שעולה עם הצמות האייקוניות ובגד בצבע סגול-כתום. אני שמח שהם הלכו על בגדים צבעוניים מעט ולא על שחור מתוך מטרה לנסות לצייר את טלי כ"לוחמת", כי היא כל כך מתוקה ולא מאופיינת כלוחמת. אל טלי מצטרפים אל הבמה חמישה רקדנים הלבושים באותם הצבעים. פירוטכניקה ואש מלווים את טלי לאורך הביצוע, וזוויות הצילום נראות הפעם דיי טוב. על מסכי הטלוויזיה של הצופים בבית ניתן לראות מן טיגריסים כאלה בהתאם לגרפיקה המוקרנת על מסכי הלד באולם. טלי מחזיקה את השיר מצוין מבחינה קולית. נאחל לה המון המון הצלחה!
הימור שלנו: עולה לגמר. 6-8 בחצי הגמר.
כמו בחזרות קודמות, לאחר כל השירים, עולה על בימת האירוויזיון זוכה אירוויזיון 1980 ו-1987, ג'וני לוגן (Jhonny Logan) מאירלנד שמבצע את השיר "Euphoria" של לורין (Loreen) השוודית – האמנית היחידה חוץ ממנו שזכתה פעמיים באירוויזיון.
המנחה פטרה מיידה (Petra Mede) ניגשת בגרין רום לנציגת לוקסמבורג, טלי – ושואלת אותה על חזרתה של לוקסמבורג לתחרות אחרי 31 שנה. לאחר ריקאפ נוסף של כל השירים, המנחות עולות על הבמה וסוגרות את ההצבעה.
לאחר מכן מופיע ריקאפ של שירי אירוויזיון עם ריקודים אייקוניים. לצערי, ההתעלמות מהשירים הישראליים האייקונים בשנה כבר לא מפתיעה אותי. בקטע הקישור הבא עולה לבמה בנג'מין אינגרוסו (Benjamin Ingrosso), נציג שוודיה באירוויזיון 2018 שהפך מאז לאחד האמנים המוכרים בשוודיה. הוא ביצע מחרוזת של שיריו עם תזמורת ורקדנים על הבמה.
בסוף המשדר נחשפות עשר העולות לגמר הגדול שייערך ביום שבת, ה-11 במאי. בחזרה זו נחשפו עולות אקראיות לחלוטין, שאינן מבוססות על הצבעה מסוימת.
אירוויזיון 2024: תחרות האירוויזיון ה-68 תיערך בעיר מאלמו שבשוודיה ב-7, 9 ו-11 במאי. זאת תהיה הפעם השביעית שבה תארח שוודיה את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-2016 בעיר שטוקהולם. האולם המארח של התחרות הוא "Malmö Arena", אשר אירח את התחרות גם ב-2013, ומכיל בתוכו כ-15,500 מושבים.