מידי שנה אומנים רבים שהשתתפו בעבר באירוויזיון מנסים לחזור לתחרות פעם נוספת. גם השנה ניסו את מזלם לא פחות מ-30 זמרים שכבר לקחו חלק בתחרות בשנים קודמות. מי יגיע שוב לבימת האירוויזיון? ומי פספס את הכרטיס לתחרות? כל הפרטים בכתבה.

עונת הקדמים הגיעה לפני שבועיים ו-37 שירים נבחרו להשתתף באירוויזיון 2024 שייערך במאלמו, שוודיה. עונת הקדמים היא אירוע מרגש לכל אוהד אירוויזיון, והשנה נערכו לא פחות מ-22 קדמי אירוויזיון מסביב ליבשת. מידי שנה אומנים רבים מנסים לייצג את מדינתם (או מדינה אחרת) באירוויזיון, והשנה זכינו לראות לא פחות מ-30 אומנים שכבר השתתפו בעבר באירוויזיון וניסו להגיע פעם נוספת לתחרות המוזיקה הגדולה בעולם. מדובר בעלייה קלה לעומת עונת אירוויזיון 2023.

חלק מהאומנים הצליחו לזכות בקדם האירוויזיון בו השתתפו, וחלקם היו רחוקים מהצלחה. יצאנו לבדוק מיהם האומנים ולאן הגיע כל משתתף בקדם האירוויזיון בו לקח חלק. זאת השנה השנייה שבה מתנהל הפרויקט – מוזמנים להיזכר בכל האומנים שניסו לחזור לתחרות האירוויזיון ב-2023.




אוקראינה

קארפטמן (Carpetman)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון האוקראיני ב-2022, כחלק מלהקת קאלוש אורקסטרה (Kalush Orchestra), נבחר לייצג את אוקראינה באירוויזיון 2022 עם השיר "Stefania". שירה של הלהקה זכה בתחרות במקום הראשון והביא לאוקראינה זכייה שלישית בתולדות התחרות.

קארפטמן חזר השנה לקדם האירוויזיון האוקראיני לאחר שנתיים, הפעם כאומן סולו. שירו לתחרות, "Endless Fight", הודח בשלב האודישנים החיים ולא העפיל לגמר של קדם האירוויזיון.

מלובין (Mélovin)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון האוקראיני, נבחר לייצג את אוקראינה באירוויזיון 2018 עם השיר "Under the Ladder" והגיע למקום ה-17 בגמר הגדול. בנוסף, התמודד בקדם האוקראיני ב-2017 עם השיר "Wonder" והגיע למקום השלישי בגמר.

מלובין חזר השנה לקדם האירוויזיון האוקראיני לאחר שש שנים. שירו לתחרות, "Dreamer", הגיע למקום השלישי בגמר.

 

אזרבייג'אן

אייסל (Aisel)

נבחרה לייצג את אזרבייג'אן באירוויזיון 2018 עם השיר "X My Heart" והגיעה למקום ה-11 בחצי הגמר הראשון. לאחר שש שנים, ניסתה לייצג את אזרבייג'אן השנה בפעם השנייה עם השיר "Game of Chess" אך לא נבחרה בסופו של דבר.

 

איטליה

מחמוד (Mahmood)

לאחר זכייתו בפסטיבל סן רמו, נבחר לייצג את איטליה באירוויזיון 2019 עם השיר "Soldi" (בעברית: "כסף") והגיע למקום השני בגמר הגדול. ב-2022 זכה פעם נוספת בפסטיבל עם השיר "Brividi" (בעברית: "צמרמורת"), אותו ביצע בדואט עם הזמר בלאנקו (Blanco), וביחד הגיעו השניים למקום השישי בגמר הגדול. מחמוד התמודד בנוסף בפסטיבל ב-2016 עם השיר "Dimentica" (בעברית: "לשכוח") והגיע למקום הרביעי בקטגוריית האומנים החדשים.

מחמוד חזר השנה לפסטיבל לאחר שנתיים. שירו לתחרות, "Tuta gold" (בעברית: "חליפת זהב"), הגיע למקום השישי בערב הגמר של הפסטיבל.

דיודאטו (Diodato)

לאחר זכייתו בפסטיבל סן רמו, נבחר לייצג את איטליה באירוויזיון 2020 עם השיר "Fai Rumore" (בעברית: "לעשות רעש"), אך עקב ביטול התחרות לא זכה להגיע לאירוויזיון. ב-2022 הופיע באירוויזיון שנערך באיטליה, ובמהלך מופע הביניים של חצי הגמר הראשון עלה להופיע על הבמה עם שירו הזוכה מהפסטיבל. דיודאטו התמודד בפסטיבל פעמיים נוספות:

  • ב-2014 עם השיר "Babilonia" (בעברית: "בבל"). מקום שני בקטגוריית האומנים החדשים.
  • ב-2018 עם השיר "Adesso" (בעברית: "עכשיו"). מקום שמיני, בדואט עם הזמר רוי פאצ'י (Roy Paci).

דיודאטו חזר השנה לפסטיבל לאחר ארבע שנים. שירו לתחרות, "Ti muovi" (בעברית: "אתה זז"), הגיע למקום ה-14 בערב הגמר של הפסטיבל.

איל וולו (II Volo)

לאחר זכייתם בפסטיבל סן רמו, נבחרו לייצג את איטליה באירוויזיון 2015 עם השיר "Grande Amore" (בעברית: "אהבה גדולה") והגיעו למקום השלישי בגמר הגדול לאחר שזכו בהצבעת הקהל אך סיימו במקום השישי בהצבעת השופטים. ב-2019 השתתפו בפסטיבל בפעם השנייה עם השיר "Musica che resta" (בעברית: "מוזיקה שנשארת") והגיעו למקום השלישי.

ההרכב חזר השנה לפסטיבל לאחר חמש שנים. שירם לתחרות, "Capolavoro" (בעברית: "יצירת מופת"), הגיע למקום השמיני בערב הגמר של הפסטיבל.

אמה מרונה (Emma Marrone)

נבחרה לייצג את איטליה באירוויזיון 2014 עם השיר "La mia città" (בעברית: "העיר שלי") והגיעה למקום ה-21 בגמר הגדול. התמודדה השנה בפסטיבל עם השיר "Apnea" (בעברית: "דום נשימה") והגיעה למקום ה-14 בערב הגמר של הפסטיבל.

מרונה התמודדה בפסטיבל סן רמו שלוש פעמים נוספות:

  • ב-2011 עם השיר "Arriverà" (בעברית: "יגיע"). מקום שלישי בדואט עם להקת מודה (Modà).
  • ב-2012 עם השיר "Non E' L'Inferno" (בעברית: "זה לא גיהינום"). מקום ראשון.
  • ב-2022 עם השיר "Ogni Volta È Così" (בעברית: "זה כל פעם ככה"). מקום שישי.

ריצ'י אי פוברי (Ricchi e Poveri)

הלהקה נבחרה לייצג את איטליה באירוויזיון 1978 עם השיר "Questo amore" (בעברית: "האהבה הזו") והגיעה למקום ה-12. לאורך השנים השתתפה הלהקה בפסטיבל 12 פעמים, כאשר הפעם האחרונה הייתה ב-1992.

הלהקה חזרה השנה לפסטיבל לאחר 32 שנה. שירם לתחרות, "Ma non tutta la vita" (בעברית: "לא כל החיים"), הגיע למקום ה-21 בערב הגמר של הפסטיבל.




איסלנד

הרה ביורק (Hera Björk)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון האיסלנדי, נבחרה לייצג את איסלנד באירוויזיון 2010 עם השיר "Je ne sais quoi" (בעברית: "אני לא יודעת מה") והגיעה למקום ה-19 בגמר הגדול. ביורק התמודדה פעמיים נוספות בקדם האיסלנדי:

  • ב-2007 עם השיר "Mig dreymdi" (בעברית: "חלמתי"). הודחה בחצי הגמר השני.
  • ב-2019 עם השיר "Moving On". מקום רביעי בגמר.

בנוסף, התמודדה בקדם האירוויזיון הדני ב-2009 עם השיר "Someday" והגיעה למקום השני בגמר.

ביורק חזרה השנה לקדם האירוויזיון האיסלנדי לאחר חמש שנים. שירה לתחרות, ""Scared Of Heights", זכה במקום הראשון וייצג את איסלנד בחצי הגמר הראשון של אירוויזיון 2024 שייערך ב-7 במאי. בימים אלו ממוקמת איסלנד במקום ה-20 בטבלאות ההימורים.

 

אלבניה

קייסי טולה (Kejsi Tola)

נציגת אלבניה לאירוויזיון 2009. טולה נבחרה להתמודד בקדם האירוויזיון האלבני עם השיר "Vallëzoj me dritën" (בעברית: "אני רוקדת עם האור") אך בחרה לפרוש מהתחרות בתחילת נובמבר. טולה התמודדה בקדם האלבני ארבע פעמים:

  • ב-2009 עם השיר "Më merr në ëndërr" (בעברית: "קח אותי בחלום"). זכתה בפסטיבל ונסעה לייצג את אלבניה באירוויזיון עם השיר בגרסתו האנגלית, "Carry Me in Your Dreams", והגיעה למקום ה-17 בגמר הגדול.
  • ב-2010 עם השיר "Ndonjëherë" (בעברית: "אי פעם"). העפילה לגמר והגיעה למקום ה-15.
  • ב-2011 עם השיר "Pranë" (בעברית: "ליד"). הודחה בחצי הגמר השני.
  • ב-2013 עם השיר "S'jemi më atje" (בעברית: "אנחנו לא שם יותר"). העפילה לגמר והגיעה למקום הרביעי.

 

אסטוניה

לאורה (Laura)

ייצגה את אסטוניה באירוויזיון 2005 עם השיר "Let's Get Loud", כחלק מלהקת סאנטרייב (Suntribe), והגיעה למקום ה-20 בחצי הגמר. ב-2017 ייצגה את אסטוניה בפעם השנייה עם השיר "Verona", בדואט עם הזמר קויט טומה (Koit Toome), והגיעה למקום ה-14 בחצי הגמר השני. לאורה חזרה השנה לקדם האירוויזיון האסטוני לאחר ארבע שנים. שירה לתחרות, "Here's Where I Draw the Line", הגיע למקום השמיני בחצי הגמר.

לאורה התמודדה בקדם האסטוני חמש פעמים נוספות:

  • ב-2005 עם השיר "Moonwalk". מקום שני בגמר.
  • ב-2007 עם השיר "Sunflowers". מקום שלישי בגמר.
  • ב-2009 עם השיר "Destiny". מקום שלישי בגמר.
  • ב-2016 עם השיר "Supersonic". מקום שני בגמר.
  • ב-2020 עם השיר "Break Me". מקום 11 בגמר.

בנוסף, התמודדה בקדם האירוויזיון הפיני ב-2021 עם השיר "Play" והגיעה למקום השביעי והאחרון בגמר.

איבו אטי (Ivo Etti)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון האסטוני, נבחר לייצג את אסטוניה באירוויזיון 2003 כחלק מלהקת רופוס (Ruffus). הלהקה נשלחה לאירוויזיון עם השיר "Eighties Coming Back" והגיעה למקום ה-21.

אטי חזר השנה לקדם האירוויזיון האסטוני לאחר 21 שנה, ולקח חלק בלהקת אוורט ושני הדרקונים (Ewert and the 2 Dragons). שירם לתחרות, "Hold Me Now", העפיל לגמר והגיע למקום השביעי.




גרמניה

מקס מוצקה (Max Mutzke)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון הגרמני, נבחר לייצג את גרמניה באירוויזיון 2004 עם השיר "Can't Wait Until Tonight" והגיע למקום השמיני בגמר הגדול.

מוצקה חזר השנה לקדם האירוויזיון הגרמני לאחר 20 שנה. שירו לתחרות, "Forever Strong", הגיע למקום השני בגמר.

 

דנמרק

באסים (Basim)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון הדני, נבחר לייצג את דנמרק באירוויזיון 2014 עם השיר "Cliche Love Song" והגיע למקום התשיעי בגמר הגדול.

באסים חזר השנה לקדם האירוויזיון הדני לאחר 10 שנים. שירו לתחרות, "Johnny", הגיע למקום השני בגמר.

 

לטביה

אגנס רקובסקה (Agnese Rakovska)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון הלטבי, נבחרה לייצג את לטביה באירוויזיון 2017 כחלק מההרכב טריאנה פארק (Triana Park). שירם לתחרות, "Line", הגיע למקום ה-18 והאחרון בחצי הגמר הראשון.

רקובסקה חזרה השנה לקדם האירוויזיון הלטביה לאחר שבע שנים. שירה לתחרות, "AI", הודח בחצי הגמר.

 

ליטא

דה רופ (The Roop)

לאחר זכייתם בקדם האירוויזיון הליטאי, נבחרו לייצג את ליטא באירוויזיון 2020 עם השיר "On Fire", אך עקב ביטול התחרות לא זכו להגיע לאירוויזיון. ב-2021 חזרו לקדם האירוויזיון הליטאי בפעם השנייה וזכו פעם נוספת במקום הראשון. שירם לתחרות, "Discoteque", העפיל לגמר הגדול והגיע למקום השמיני – אחד מההישגים הטובים של ליטא בתולדות התחרות. ב-2018 התמודדה הלהקה בקדם הליטאי בפעם השלישית עם השיר "Yes, I Do" והגיעה למקום השלישי בגמר.

דה רופ חזרו השנה לקדם האירוויזיון הליטאי לאחר שלוש שנים. שירם לתחרות, "Simple Joy", הגיע למקום השלישי בגמר.

וויליה (Vilija)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון הליטאי, נבחרה לייצג את ליטא באירוויזיון 2014 עם השיר "Attention" והגיעה למקום ה-11 בחצי הגמר השני. התמודדה השנה בקדם האירוויזיון הליטאי עם השיר "Save Me" והגיעה למקום השמיני והאחרון בחצי הגמר הרביעי.

וויליה התמודדה בקדם הליטאי חמש פעמים נוספות:

  • ב-2004 עם השיר "Stay Away", כחלק מלהקת שוגר-פרי (Sugarfree). מקום חמישי בחצי הגמר השישי.
  • ב-2005 עם השיר "Oh My God". העפילה לגמר והגיעה למקום השביעי.
  • ב-2017 עם השיר "I See the Lights". מקום תשיעי ברבע הגמר השלישי.
  • ב-2021 עם השיר "Open", תחת שם הבמה סאנדיי אפטרנון (Sunday Afternoon). מקום שישי ברבע הגמר השני.
  • ב-2022 עם השיר "101". מקום שישי בחצי הגמר השני.

אנדריוס פויאביס (Andrius Pojavis)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון הליטאי, נבחר לייצג את ליטא באירוויזיון 2013 עם השיר "Something" והגיע למקום ה-22 בגמר הגדול.

פויאביס חזר השנה לקדם האירוויזיון הליטאי לאחר 11 שנה. שירו לתחרות, "Sing Me a Hug", הגיע למקום השמיני והאחרון בחצי הגמר השני.




מולדובה

נטליה בארבו (Natalia Barbu)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון המולדובני, נבחרה לייצג את מולדובה באירוויזיון 2007 עם השיר "Fight" והגיעה למקום העשירי בגמר הגדול. ב-2011 התמודדה בקדם המולדובני בפעם השנייה עם השיר "Let's Jazz" והגיעה למקום השני בגמר. ב-2013 ניסתה בארבו להגיע לאירוויזיון בפעם השלישית עם השיר "Confession", הפעם דרך הקדם הרומני, שם הגיעה למקום ה-13 בחצי הגמר הראשון.

בארבו חזרה השנה לקדם האירוויזיון המולדובני לאחר 13 שנה. שירה לתחרות, "In the Middle", זכה במקום הראשון וייצג את מולדובה בחצי הגמר הראשון של אירוויזיון 2024 שייערך ב-7 במאי. בימים אלו ממוקמת מולדובה במקום ה-36 בטבלאות ההימורים.

אליונה מון (Aliona Moon)

נציגת מולדובה לאירוויזיון 2013. מון נבחרה להתמודד בקדם האירוויזיון המולדובני עם השיר "Obosit" (בעברית: "עייף"), בדואט עם הזמרת מילה (Milla), אך השתיים פרשו מהתחרות לפני שלב האודישנים. מון התמודדה בקדם המולדובני פעמיים:

  • ב-2013 עם השיר "A Million". זכתה בקדם ונסעה לייצג את מולדובה באירוויזיון עם השירו בגרסתו הרומנית, "O mie" (בעברית: "אלף"), והגיעה למקום ה-11 בגמר הגדול.
  • ב-2023 עם השיר "Du-mă" (בעברית: "ללכת"). העפילה לגמר והגיעה למקום השלישי.

בנוסף, שימשה כזמרת ליווי של פאשה פארפני (Pasha Parfeny) באירוויזיון 2012.

 

מלטה

מוירה סטארפייס (Moira Starface)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון המלטזי, נבחרה לייצג את מלטה באירוויזיון 1994 בדואט עם הזמר כריסטופר סקיקלונה (Christopher Scicluna). השניים נשלחו לאירוויזיון עם השיר "More than Love" והגיעו למקום החמישי. ב-1999 חזרו השניים לבימת האירוויזיון שנערך בירושלים, הפעם ככותבי השיר וזמרי הליווי של השיר "Believe 'n Peace", בביצועה של להקת הבנות טיימס טרי (Times Three).

סטארפייס חזרה השנה לקדם האירוויזיון הנורווגי לאחר 30 שנה. שירה לתחרות, "Feather Flight", הודח בחצי הגמר השלישי ולא העפיל לגמר.

 

נורווגיה

גאוט אורמאסן (Gaute Ormåsen)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון הנורווגי תחת ההרכב סאבוולפר (Subwoolfer), ייצג את נורווגיה באירוויזיון 2022 עם השיר "Give That Wolf a Banana", אשר הגיע למקום העשירי בגמר הגדול. לפי הדיווחים, אורמאסן חזר השנה לקדם האירוויזיון הנורווגי בפעם השנייה והוא מי שעמד מאחורי דמות הרובוט בשיר "My AI", אותו מבצעים סופר רוב ואריקה נורוויץ (Super Rob and Erika Norwich). השניים הגיעו למקום השלישי בקדם האירוויזיון הנורווגי.

קיינו (Keiino)

לאחר זכייתם בקדם האירוויזיון הנורווגי, נבחרו לייצג את נורווגיה באירוויזיון 2019 עם השיר "Spirit in the Sky" והגיעו למקום השישי בגמר הגדול לאחר שזכו בהצבעת הקהל אך סיימו במקום ה-18 בלבד בהצבעת השופטים. ב-2021 התמודדו בקדם הנורווגי בפעם השנייה עם השיר "Monument" והגיעו למקום השני בגמר.

קיינו חזרו השנה לקדם האירוויזיון הנורווגי לאחר שלוש שנים. שירם לתחרות, "Damdiggida", הגיע למקום השני בגמר.

מרגרט ברגר (Margaret Berger)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון הנורווגי, נבחרה לייצג את נורווגיה באירוויזיון 2013 עם השיר "Feed You My Love" והגיעה למקום הרביעי בגמר הגדול.

ברגר חזרה השנה לקדם האירוויזיון הנורווגי לאחר 11 שנה. שירה לתחרות, "Oblivion", העפיל לגמר והגיע למקום השמיני.

בנדיקט אדריאן (Benedicte Adrian)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון הנורווגי, נבחרה לייצג את נורווגיה באירוויזיון 1984 כחלק מההרכב דולי דה לוקס (Dollie de Luxe). ההרכב נשלח לאירוויזיון עם השיר "Lenge leve livet" (בעברית: "חיים ארוכים") והגיע למקום ה-17.

אדריאן חזרה השנה לקדם האירוויזיון הנורווגי לאחר 40 שנה, ולקחה חלק בהרכב מיסטרה (Mistra). שירם לתחרות, "Waltz of Death", הודח בחצי הגמר השלישי ולא העפיל לגמר.




סרביה

קונסטרקטה (Konstrakta)

לאחר זכייתה בקדם האירוויזיון הסרבי, ייצגה את סרביה באירוויזיון 2022 עם השיר "In Corpore Sano" (בעברית: "בגוף בריא"), והגיעה למקום החמישי בגמר הגדול. קונסטרקטה התמודדה פעמיים נוספות בקדם האירוויזיון הסרבי כחלק מלהקת זמלייה גרובה (Zemlja gruva):

  • ב-2008 עם השיר "Čudesni svetovi" (בעברית: "עולמות נפלאים"). מקום שמיני בגמר.
  • ב-2009 עם השיר "Svejedno je" (בעברית: "זה לא משנה"). מקום 16 בחצי הגמר.

קונסטרקטה חזרה השנה לקדם האירוויזיון הסרבי לאחר שנתיים. שירה לתחרות, "Novo, bolje" (בעברית: "חדש, יותר טוב") הגיע למקום הרביעי בגמר.

 

סן מרינו

ז'ליס (Jalisse)

לאחר זכייתם בפסטיבל סן רמו, נבחר הצמד לייצג את איטליה באירוויזיון 1997 עם השיר "Fiumi di parole" (בעברית: "נהרות של מילים"). השיר היה פייבוריט לזכייה בתחרות אך לבסוף הגיע למקום הרביעי. הצמד התמודד בפסטיבל שנה קודם לכן עם השיר "Liberami" (בעברית: "ליברלים") והגיע למקום השישי בקטגוריית האומנים החדשים. יש לציין שהצמד ניסה את מזלו פעם נוספת והגיש שיר לוועדה בסן מרינו לקראת אירוויזיון 2008, אך שירם לא נבחר בסופו של דבר.

הצמד חזר השנה לבימת האירוויזיון לאחר 27 שנה, ולקח חלק בקדם האירוויזיון הסן מרינזי. שירם לתחרות, "Il paradiso è qui" (בעברית: "גן עדן זה כאן"), העפיל אוטומטית לשלב הגמר, שם הגיע למקום העשירי.

 

פולין

יוסטינה סטצ'קובסקה (Justyną Steczkowską)

הזמרת נבחרה לייצג את פולין באירוויזיון 1995 עם השיר "Sama" (בעברית: "לבד") והגיעה למקום ה-18.

סטצ'קובסקה הצהירה בחודש דצמבר על כוונתה לחזור לאירוויזיון. היא הגישה לוועדת הקדם בפולין את השיר "Witch-er Tarohoro", ולמרות שהייתה פייבוריטית גדולה לזכייה היא הגיעה למקום השני בבחירה הפנימית בהפרש של נקודה מהמקום הראשון.

 

קרואטיה

לט 3 (Let 3)

לאחר זכייתם בקדם האירוויזיון הקרואטי, ייצגו את קרואטיה באירוויזיון 2023 עם השיר "!Mama ŠČ" (בעברית: "אימא שקט") והגיעו למקום ה-13 בגמר.

לט 3 חזרו השנה לקדם האירוויזיון הקרואטי בפעם השנייה ברציפות. שירם לתחרות, "Babaroga", הגיע למקום השלישי בגמר.

דאמיר קדז'ו (Damir Kedžo)

לאחר זכייתו בקדם האירוויזיון הקרואטי, נבחר לייצג את קרואטיה באירוויזיון 2020 עם השיר "Divlji vjetre" (בעברית: "רוח פראית"), אך עקב ביטול התחרות לא זכה להגיע לאירוויזיון. קדזו התמודד בקדם האירוויזיון שלוש פעמים נוספות:

  • ב-2005 עם השיר "Zašto" (בעברית: "למה"). מקום עשירי בגמר, כחלק מההרכב סאשה, טין וקדז'ו (Saša, Tin i Kedžo).
  • ב-2011 לקח חלק בהליך הבחירה לאירוויזיון אך הודח במופע הראשון.
  • ב-2023 עם השיר "Angels And Demons". מקום חמישי בגמר.

קדז'ו חזר השנה לקדם האירוויזיון הקרואטי בפעם החמישית. שירו לתחרות, "Voljena ženo" (בעברית: "אישה אהובה"), הגיע למקום הרביעי בגמר.

אירוויזיון 2024: תחרות האירוויזיון ה-68 תיערך בעיר מאלמו שבשוודיה ב-7, 9 ו-11 במאי. זאת תהיה הפעם השביעית שבה תארח שוודיה את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-2016 בעיר שטוקהולם. האולם המארח של התחרות הוא "Malmö Arena", אשר אירח את התחרות גם ב-2013, ומכיל בתוכו כ-15,500 מושבים.





רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!

מחפשים צלם ברית בנשר והסביבה? הכנסו עכשיו!