קבלו את הסיקור המלא מתוך חזרת המשפחות של הגמר הגדול שנערכת היום על בימת אירוויזיון 2023 בליברפול. בין המתמודדים שיעלו אחר הצהריים נמצאת גם נועה קירל הישראלית.

היום בשעה 15:00 (שעון ישראל) החלה חזרת המשפחות של הגמר הגדול שייערך הערב בשעה 22:00 (יום שבת, 13 במאי). אתמול במהלך חזרת השופטים ישבו 37 צוותי שיפוט ברחבי אירופה וניקדו את השירים. הניקוד עבר כבר אתמול לאיגוד השידור האירופי – ובכך למעשה נקבעו אתמול 50% מתוצאות התחרות. את ה-50% הנותרים יקבעו הצופים שיצפו הערב במשדר בשידור חי.

אנו כאן לדווח לכם על כל מה שמתרחש על הבמה בליברפול. עמוד זה יתעדכן באופן אוטומטי לאחר כל ביצוע בזמן אמת.

עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק | עקבו אחרינו בטוויטר

 
לעדכונים חמים וזכייה בפרסים מטורפים –
לחצו כאן ועקבו אחרי דף האינסטגרם שלנו




את הגמר הגדול פותחת להקת קאלוש אורקסטרה (Kalush Orchestra), שזכתה באירוויזיון 2022, יחד עם קליפ שצולם מראש. לאחר הקליפ ניתן לראות את הלהקה מבצעת את השיר עמה זכתה באירוויזיון על בימת התחרות בליברפול. הביצוע מזכיר את הופעתם על הבמה בטורינו כשהיא הרבה יותר בומבסטית וצבעונית.

לאחר סיום הביצוע של קאלוש אורקסטרה, מתחילים במצעד הדגלים המפורסם על בימת התחרות כשכל מדינה עולה לבמה לפי סדר ההופעה בליווי השיר "Never Let Me Go" של איוון מארק (Evan Marc), בהמשך גו איי (Go_A), הלהקה האוקראינית שהתמודדה באירוויזיון 2021, עולה בין המתמודדים לבצע חלק מהשיר "Shum". לאחר מכן מצעד הדגלים נמשך כשברקע השיר "Sweet Dreams" של יורות'מיקסג'מאלה עולה בתור הפסקה בין המתמודדים ומבצעת את שירה המנצח "1944". טינה קארול מבצעת בין המתמודדים את שירה "Show Me Your Love" מאירוויזיון 2006 ואת המצעד מסיימת ורקה סרדוצ'קה עם השיר "Lasha Tumbai" מאירוויזיון 2007. בין שלל האמנים האוקראינים עולים מתמודדי אירוויזיון 2023 עם דגליהם לבמה כדי לזכות בתשואות מהקהל.




הגמר הגדול – סקירה ראשונה:

01. אוסטריה:

הזמרות עולות לבמה לבושות בבגדים שלהן בצבעי אדום-לבן-שחור, בלי איפור מכיוון שזו רק חזרת משפחות. הן מתחילות את הביצוע כשעל קיר הלדים תמונתו של אדגר אלן פו ומכונת כתיבה. האורות על הבמה "פועמים" לפי קצב השיר. טיה וסלינה רוקדות לאורך כל השיר, ומצטרפות אליהן גם ארבע רקדניות, ועוד שורה של רקדנים על מסכי הלד שבהמשך מרכיבות את תמונות של אדגר אלן פו. הכימיה ביניהן מעולה, ותנועת הריקוד קליטות אך משהו בהם גם חסר קצת אנרגיה. הביצוע הקולי נשמע מעולה. פתיחה טובה לגמר האירוויזיון! פעם אחרונה שהשיר הפותח הצליח להיכנס לטופ 10 הייתה ב-2016. הגרלה לא כל כך נוחה לאוסטריה, האם הן יצליחו להפתיע?

02. פורטוגל:

מימיקאט עולה שנייה להופיע. היא מתחילה את הביצוע לבד על הבמה כשהיא חשוכה וממש תוך שניות בודדות מצטרפים אליה הרקדנים. הריקוד חושני, אינטנסיבי, הרקדנים מקיפים את מימיקאט הרבה, מחזיקים ידיים ויש ביניהם כימיה מעולה. לקראת הסוף מימיקאט כן מפתיעה ומרימה את הקהל בצעקה עוצמתית. שיבוץ מאוד לא נוח לפורטוגל שממוקמת כעת במקום 24 בטבלאות ההימורים, אך עם תגובת הקהל (ויחסי הציבור שעושה לה כתבתנו שחר) היא בהחלט עשויה להפתיע.

03. שוויץ:

הביצוע מתחיל כשהרקדנים ורמו בעצמו קפואים על הבמה כשהיא בצבע לבן. רמו מתחיל לשיר כשהוא צובע את הבמה בכחול. התנועות חדות, מדויקות, ובהחלט מושכות את העין של הצופה. הביצוע מרגש וסוחף. רמו כן חווה אי דיוקים בודדים מבחינה קולית, אך עדיין הפגין רוב הזמן קול צלול ועוצמתי. במשך השיר נופלים מהתקרה זיקוקים אשר ממש נותנים את האפקט של פצצות ומדגישים את המסר של השיר על מלחמות. לקראת סוף השיר הבמה נצבעת באדום, רמו רץ קדימה וכורע על ברכיו בעוד הבמה נצבעת בורוד. הביצוע השתפר מאז חזרת השופטים אתמול, אך לצערנו השיר השוויצרי הוא בעיקר שיר שופטים והנקודות שלהם כבר הוענקו. בנוסף המיקום השלישי בסדר ההופעות בהחלט מעלה את הסיכויים שלצערנו הרב שוויץ תסיים השנה בתחתית הטבלה.

04. פולין:

בתחילת הביצוע חדר העיתונאים צועק בהתלהבות את המילה "בייבה" יחד עם בלנקה. ניתן לראות זווית צילום המזכירה מצלמת גו-פרו ממנה רואים את בלנקה וארבעת רקדניה במהלך הבית הראשון. בפזמון כולם רוקדים יחד ושיערה של הזמרת מתנפנף ברוח. על קיר הלדים יש רקע טרופי ונעשה שימוש בפירוטכניקה. בלנקה מבצעת דאנס ברייק על רקע כתום כצבע שמלתה – זה נראה מרהיב! לאחר חלק הריקוד הרקדנים נעמדים בטור אחרי בלנקה ומתקדמים חזרה לבמה האחורית. בחזרה הזו נשמעת בלנקה לא מדוייקת לגמרי מבחינה קולית.

05. סרביה:

הביצוע מתחיל כמובן כאשר לוק שוכב על הצדפה הגדולה. לוק מוקף בתאורה לבנה והבמה מסביבו חשוכה. הוא שר את החלק הראשון בשיר בעיניים עצומות ובקול עדין וחלומי. כשהוא פוקח עיניים הוא ממש נותן הרגשה כאילו הוא התעורר הרגע מחלום בלהות. המצלמה מתרחקת מהבמה והבמה מתמלאת בצבעי כחול, שחור ולבן. אל לוק מצטרפים על הבמה ארבעה רקדנים כשלגבם מחוברים חליפות המדמים צינורות הנשמה. בחדר העיתונאים מגיבים בחיוב, צועקים יחד עם לוק עם כל "הלו" וכשהוא אומר "GAME OVER" כולם צועקים "GAME OVER BITCH" כפי שלוק עצמו עשה בחלק מהפרי – פארטיז. על הבמה הרקדנים מצטרפים ללוק לריקוד אינטנסיבי ואפשר להגיד גם אפוקליפטי. על מסך הטלוויזיה של הצופים ניתן לראות מד חיים, ותוך כדי לוק מנתק מהרקדנים את צינורות ההנשמה והמד מתרוקן. הבמה מתמלאת באש. היכולות הווקאליות מדויקות. לוק נותן הרבה מבטים היישר לתוך המצלמה ואנחנו זוכים בהרבה צילומי קלוז אפ חדים ואינטנסיביים. זו אחת החזרות הטובות שראינו מסרביה

06. צרפת:

לה זארה עומדת יחד עם השמלה השחורה הארוכה והמנצנצת כשאורכה הוא מעל 5 מטרים. היא רק מתחילה לשיר והקהל מגיב בחיוב, עם זאת ווקאלית הביצוע אינו מדוייק. לפני הפזמון השני לה זארה יורדת בגובה ומוסר חלק משמלתה. מתחתיה מתגלה מבנה מפיץ אור. לקראת סיום השיר מסכי הלד מקרינים את דגל צרפת ומיד לאחריהם גשם של זיקוקים יורד על הבמה. לדעתנו אם צרפת תצליח להשתחל לתוך הטופ 10 היא צריכה להיות מרוצה, כי לטעמנו גם זה לא מובטח. לעומת זאת טבלאות ההימורים מנבאים לצרפת את המקום ה-4, ועיתונאים רבים סביבינו מנבאים לה גם מקום בטופ 5.

לאחר הביצוע הצרפתי מתוכנן הפסקה בה המנחה אלישה דיקסון מציגה קטע וידאו המסכם את האירוויזיון.

07. קפריסין:

אנדרו עומד במרכז הבמה כאשר התאורה בצבע כחול ותחושה שהזמר נמצא במעמקי הים. ההופעה דומה לחזרות של אנדרו שראינו עד כה, חוץ מהעובדה שהחליפה שלו היא כעת לבנה במקום שחורה. על מסך הלדים ניתן לראות אפקט של מפל מים. הבמה מתמלאת בעשן ואנדרו מתהלך לקדמת הבמה. צבע הבמה מתחלף מגווני כחול לאדום וביחד עם זאת יש גרפיקה של אש ונעשה שימוש בפירוטכניקה רבה של אש על הבמה. הביצוע הקולי נשמע עוצמתי, אך לעיתים פחות מדוייק, וניתן לשים לב לקול גבוה ועדין יותר המלווה את אנדרו ונותן אפקט יפה לשיר. אנחנו חוזים הצלחה לשיר הקפריסאי, אך לטעמנו האישי ממליצים לו לחזור לחליפה השחורה שנתנה אפקט אפל יותר לביצוע.

08. ספרד:

בלנקה מתחילה את הביצוע בין וילונות אדומים העשויים מחוטים, ממש כמו בקדם האירוויזיון. מהצדדים מושטות הידיים של הרקדניות והן מוחאות כפיים לצד פניה של בלנקה. היא לבושה מכנס לבן וחלק עליון אדום בדומה לקדם אירוויזיון. השוטים חדים וקצרים והרקדניות מקיפות אותה. לביצוע אפקט קסום ואתני ספרדי, משהו בשיר גורם לך להיות מהופנט לשיר ולא להוריד ממנו את העיניים. השיר הטוב ביותר עד עכשיו, וגם זכה למחיאות כפיים רמות באולם ובחדר העיתונאים, אבל בעוד שנייה שוודיה עולה לבמה – האם זה עשוי להיות בעייתי לספרד?

לאחר הביצוע הספרדי מתוכננת הפסקה נוספת ובה יוצג קטע וידאו על אירוויזיון הילדים.

09. שוודיה:

הביצוע מתחיל בקלוז אפ מטושטש במקצת המסתובב סביב לורין. היא כמובן "לחוצה" בין קירות ה"טוסטר" שלה ונותנת תחושה של עובר בבטן אימו. את הבית הראשון היא שרה בלחש כשהיא מסתובבת סביב עצמה ונאנקת. לפני הפזמון הראשון היא מתיישבת. בזמן הפזמון היא מתחילה לנוע בין קירות הטוסטר שבינתיים התרחב. על הבמה ניתן לראות פחות עשן מבמופעים הקודמים. בבית השני היא שוב נשכבת ולאחר מכן מתיישבת על ברכיה. בפזמון השני היא כבר עומדת ושרה עם הרבה מבטים למצלמה. בקטע האינסטרומנטלי האור על הבמה הופך מחום לכחול ואז חוזר לחום. לורין מפגינה הרבה תשוקה, כאב וכמיהה בשירה שלה, ומפגינה יכולות שירה מעולים ומדוייקים. נזכיר שהעובדה שהטוסטר שלה הוקטן מאז הביצוע בקדם האירוויזיון השוודי לגמרי משפיע, וקצת הורס את אפקט השחרור מבין קירות הטוסטר המבטאים את יציאתה של לורין לחופשי, מכיוון שהיא נעה פחות בחופשיות ובאמת מוגבלת לשטח מאוד קטן. חוץ מזה הנראות של הבמה מדהימה ולורין נשארת מועמדת לניצחון.

הפסקה נוספת אחרי השיר השוודי.

10. אלבניה:

כמו בחצי הגמר, הביצוע מתחיל באופן דרמטי כשאלבינה לבושה בבגדים מסורתיים וקלוז אפ על פניה מכיוונים שונים. היא נראית מדהים ומשחקי התאורה מרהיבים. מאחורי אלבינה עומדת משפחתה שמצטרפת אליה על הבמה. הצבע השולט על הבמה הוא אדום כשהזהב משתלט לסירוגין ומטחי אש מלווים את חברי המשפחה על הבמה. הריקודים והצלילים מביאים הרגשה מאוד בלקנית לבמה, במיוחד כשהמשפחה מוציאה מטפחות אדומות ומנופפים בהן בקטע האינסטרומנטלי. לקראת סוף השיר אלבינה נופלת על ברכיה בכאב ובעוצמה בעוד משפחתה מקיפה אותה ושרה לכיוונה. זהו חלק מרגש ביותר. העובדה שאלבניה עולה לבמה מיד לאחר שוודיה עשויה להזיק לה בתוצאה הסופית – חבל. הבימוי וזוויות הצילום נראים מושלם והביצוע עוצמתי. חדר העיתונאים הגיב בהתלהבות.

11. איטליה:

מרקו מנגוני עולה לבמה שוב עם חולצה שונה – הפעם חולצת חרוזים כסופים וממצנצים. מתחילים בקלוז אפ על פניו של מרקו שמוביל לשוט מלא של הבמה המלאה בעשן סביב רגליו. שני רקדנים נמצאים מאחוריו, כל אחד עומד מצידו הנגדי של גרם מדרגות כפול ממנו הם עולים ונופלים כל אחד בתורו. המבטים שמרקו נותן למצלמה הם המבטים החפוזים שאנחנו רגילים אליו לא רק מקדם האירוויזיון אלא גם מהשתתפותו הקודמת באירוויזיון 2013. מאחוריו על המסך ניתן לראות ירח מלא ועננים, שלקראת סוף הביצוע גם נצבעים בצורה עדינה ביותר בצבעי הקשת. המצלמה מקיפה את מרקו בשוט מרגש כמו כל הביצוע שבאמת מעביר עוצמה וכמיהה. לא יהיה קשה לאיטליה להתברג בטופ 10 הערב.

4. אסטוניה:

אליקה מתחילה את הביצוע כשמאחוריה פסנתר שמתנגן מעצמו כמו בקדם האירוויזיון. חלק השוטים ארוכים מאוד וזה עלול לשעמם את הקהל המצביע. אליקה לבושה במין חצי מכנס חצי שמלה בצבע כחול בהיר. החלק הראשון והאחרון של השיר מרגשים עד דמעות, עם זאת באמצע אליקה זזה קצת יותר מידי על הבמה וזה מסיח את הדעת ומבולגן לצופה. בזמן הברידג' היא רוקעת ברגלה ואור לבן וזהוב מתפרש על הבמה. היכולות הווקאליות שלה מושלמות, אך טעון שיפור בבימוי ובזוויות הצילום.

13. פינלנד:

פינלנד קיבלה את השיבוץ הטוב ביותר בחלק הראשון של האירוויזיון מבחינת סדר השירים. השיר מתחיל כשקארייה מציץ דרך קוביית הרפסודה ושר למצלמה. הוא שובר קרש מהרפסודה ולאחר מכן עולה ויוצא מהתקרה שלה. הוא לבוש כמובן בחליפה הירוקה הרגילה שלו. האנרגיה הגבוהה ניכרת באולם ובחדר העיתונאים. הרקדנים יוצאים מקדמת הרפסודה וקארייה מחזיק בהם מלמעלה בחבלים ורודים. לאחר מכן הוא יורד במדרגות עץ ומצטרף לרקדנים הלבושים ורוד. הוא שר בקדמת הבמה על רפסודה קטנה. תנועות הריקוד דומות למה שראינו בקדם אך במידה מסויימת משוגעות אפילו יותר. לקראת הסוף הופתענו לראות את הבמה נצבעת בצבעי הקשת, זה בהחלט הוסיף. קארייה מחזיק את השיר מבחינה ווקאלית בצורה הרבה יותר טובה מבהופעות הקודמות, האם הוא בעצם נשאר מועמד לזכייה? לפי התשואות בסוף הביצוע התשובה היא כן, אך נצטרך לחכות עד הערב כדי לדעת!

13. צ'כיה:

ששת חברות הלהקה מתחילות את השיר כשהן עומדות יחד קפואות במרכז בין הבמה הקדמית לאחורית. הן לבושות בבגדים ורודים וצמות ארוכות שמגיעות כמעט עד לרצפה מעטרות את ראשן. הבמה מוארת בצבעי שחור ולבן ועל מסך הלד מאחורה וגם על הרצפה מוקרנות חלק ממילות השיר וכפות ידיים גדולות ושחורות, שנראות כאילו מנסות לפרוץ את דרכן החוצה. אווירה מאוד לוחמנית ומסתורית. בקטע הראפ של אחת מחברות הלהקה המצלמה מצלמת אותה ממתחת לרגליה וזה נראה מיוחד. לאחר מכן חברות הלהקה עומדות בטור אחד אחת אחרי השנייה ומתקדמות למרכז הבמה כשהן מחזיקות בצמות שלהן. בחלקו האחרון של השיר המצלמה מרחפת מעל חברות הלהקה, בעוד ניתן לראות הבזקי תאורה על בנות הלהקה. הבמה מתמלאת בצבעי ורוד שמסמלים את הכוח הנשי על הבמה עם ביצוע הפזמון האחרון. הבנות נשמעות מצויין וחברות הלהקה מפגינות אחדות ואחוות אחיות מרגשת שבאמת מדגישה את המסר של השיר. הן רוקדות הרבה ביחד, מחזיקות ידיים, ומצליחות להעביר את המסר של "אחוות נשים".

15. אוסטרליה:

דניאל, סולן הלהקה מתחיל את הביצוע כאשר הוא יושב בתוך מכונית ולצידו סינתיסייזר, בעוד הוא שולח מבטים עמוקים למצלמה. בבית השני יוצא הזמר מהמכונית ומצטרף לחברי להקתו. הצבעים הבולטים בשיר הם אדום וכחול והאנרגיה מודרנית ומחשמלת. בקטע השאגה בשיר הפריימים זריזים ונעים בין כל חברי הלהקה. חברי הלהקה משעינים את רגליהם על המכונית לקראת סוף הביצוע ומנגנים בסינתיסייזר ובגיטרה. זוויות צילום מעולות והביצוע הקולי מושלם. האנרגיות על הבמה ובקהל פשוט מטורפות ומחיאות הכפיים בסיום הביצוע הן בין הרמות ששמענו הערב.

16. בלגיה:

והינה עולה השיר המפתיע של הגמר הזה! גוסטף עומד על במה מוגבהת ובהתחלה נראה רק בתור צל כשמאחוריו מוקרנות הפנים שלו בלבן, בעוד הוא לבוש בג'קט לבן, מכנס ורוד והכובע המוכר שלו. הוא עומד בחלקו העליון של גרם מדרגות ומתחתיו שלושת זמרות הרקע. בהמשך השיר הוא יורד במדרגות וזמרות הרקע תופסות את מקומו. צבעי הבמה מתחלפים בין אדום, לבן וורוד. על מסכי הלד מוקרנות דמויות להט"ביות. גוסטף מפגין יכולות ווקאליות טובות מאוד. לקראת סוף השיר מצטרף רקדן שבהחלט מוסיף לאווירה ומפגין גמישות ויכולות ריקוד מרשימות. בלגיה זוכה לתשואות רמות, כיף לראות שהשיר הזה כבר הגיע למקום 11 בהימורים כשלפני תחילת החזרות בליברפול עמדה בלגיה על מקום 28 בלבד.

מיד אחרי השיר הבלגי הפסקה בה המנחות ג'וליה סאנינה ואלישה דיקסון משוחחות עם גרהאם נורטון.

17. ארמניה:

ארמניה הצליחה לעשות את הבלתי יאמן ולעלות לגמר למרות ששובצה כשיר מספר 2 בחצי הגמר. ברונט מתחילה את הביצוע כאשר היא שוכבת על רצפה משופעת ועליה מוקרנים גלים בצבעי ורוד וסגול. בחלק הראפ היא נעמדת והרקע ברצפה הופך ללבן ונעשה שימוש בהרבה משחקי תאורה. ברונט גם רוקדת מין דאנסברייק קטן לקראת סוף השיר המביא לה תשואות רמות. הבימוי נראה כמו קליפ. בסוף השיר הזמרת עומדת על החלק הגבוה של הרצפה ושמלתה מתנפנפת ברוח. ברונט נשמעת מדהים בחזרה, קולה עדין ונעים לאוזן, וזוויות הצילום נראות אפילו טוב יותר ממה שראינו בחצי הגמר. הגרלה מצויינת לארמניה – טופ 10 נראה הגיוני לגמרי.

18. מולדובה:

השוט הראשון תופס את פאשה בזווית נטויה לצד ומתיישרת לאיטה. הרבה תאורה בצבעי אדום, צהוב וסגול. משני צדדיו של פאשה עומדות שתי רקדניות עם צמות בצורת ירח ומאחוריהם שני רקדנים עם תופים גדולים. מאחורי פאשה על המסך הגדול מוקרנת שמש גדולה בצבעי צהוב וכתום. לקראת הפזמון הראשון מצטרף לבמה החלילן, כאשר המכנס-חצאית שהוא לובש מואר ונכבה מספר פעמים. שתי הרקדניות מצטרפות לפאשה ועומדות מאחוריו כאשר חצאי הירח שעל ראשן מתחברות לאחת. בשני צידי הבמה עומדים שני מלווים כאשר כל אחד מהם מתופף על תופים גדולים. מולדובה לא צפויה לשחזר את ההצלחה משנה שעברה, ואנו סבורים שגם לא את המיקום שפאשה הגיע אליו באירוויזיון 2012 (מקום 11).

19. אוקראינה:

הבמה מזכירה את הביצוע בקדם האירוויזיון המבוססת על מסכי לד ותמונות המוקרנות על הזמרים והמסכים. הצבעים השולטים הם כחול וצהוב המסמלים את הדגל האוקראיני. ניכר שימוש רב בפירוטכניקה, ויש הרגשה רובוטית וחשמלית על הבמה. בימוי מדהים לאוקראינה אך לעומת זאת הביצוע הקולי לא מדוייק לגמרי. אוקראינה עשויה למצוא את עצמה מחוץ לטופ 10 עם חזרה כזאת.

20. נורווגיה:

השיר נפתח כשאלסנדרה על הבמה החשוכה לבדה, 4 הרקדנים מצטרפים בהמשך. היא מתחילה את השיר כשלכתפיה גלימה שחורה שבהמשך מוסרת ממנה בזמן קלוז אפ על פניה. זוויות הצילום בסדר, הבמה חשוכה במשך מרבית השיר ושומרת על האנרגיה הוויקינגית מהקדם. במהלך הביצוע היו כמה אי דיוקים, ובצורה כל שהיא הביצוע נראה מבולגן יותר מבדרך כלל, ועדיין האנרגיות של הקהל היו בשמיים. מחזיקים אצבעות בשביל טופ 10 לנורווגיה.

21. גרמניה:

הביצוע פותח באנרגיות שיא מהרגע הראשון. אנחנו אמנם לא מחובבי השיר אך זה נראה ונשמע מעולה ויש לזה המון פוטנציאל. גרמניה ללא ספק לא תגיע למקום אחרון השנה. על הבמה פלטפורמה בצורת משולש עליה עומדים הנגנים. הסולן עומדת בקדמת הבמה. ככל שהשיר מתקדם גם חברי הלהקה מתקדמים לעבר הבמה הקדמית. מאוד עוצמתי.

22. ליטא:

מוניקה מתחילה את הביצוע כשהיא לבד על הבמה המוארת באורות בצבע סגול וכתום ענבר כמו שמלתה. לאחר הפזמון הראשון היא צועדת לקדמת הבמה ומצטרפות אליה זמרות הליווי הלבושות בשחור,ביצוע השיר ביחד עם זמרות הליוי יוצר תחושה אתנית ואווירה קלילה. מוניקה מפגינה יכולות ווקאליות מדהימות והקהל מגיב בעוצמה. הגרפיקה מאחורה מאירה מנדלה ובשניות האחרונות של השיר הרקע מתחלף לאפור.

23. ישראל:

ההופעה כידוע מתחילה עם הרבה עבודת תאורה בתחילת הביצוע. נועה עומדת על הבמה כשהיא בתוך קופסא ענקית המוארת בתאורת לד בצבעי ורוד-סגול. את נועה מלווה מצלמה מסתובבת ומסביב נועה יש הרבה הבזקי אור. אל הבמה מצטרפים חמשת רקדנים, כולם לבושים בצבעי שחור-ורוד בהיר. הורדת המכנסיים עברה היום בהצלחה. נועה נופלת לדאנסברייק ולאחר מכן מסיימת את השיר עם מטח זיקוקים. ישראל צריכה להיות מרוצה מאוד מהביצוע היום – נועה קירל בהחלט מוכנה להופעה היום בערב.

24. סלובניה:

להקת ג'וקר אאוט פותחת את השיר כשהם עומדים יחדיו על הבמה הקדמית, לבושים בבגדים צבעוניים באווירת שנות ה-70' משתלבים יחדיו. בויאן הסולן הוא עיקר הפוקוס של המצלמה, אליה הוא שולח חיוכים ומבטים חושניים. מאחוריהם על קיר הלד רשום שם השיר "Carpe Diem" באדום מהבהב. השיר מבוצע בסלובנית, ומצליח למשוך את אוזן הצופה. הריקוד, הכריזמה, והקשר הטוב של חברי הלהקה שמתקרבים ומתרחקים אחד מהשני כשהם שרים יחדיו גורמת לתחושה שמדובר בלהקה מגובשת שמפגינה יכולות שירה טובות, אנרגיה מחשמלת ושהם פשוט נהנים מהחיים על הבמה, ובכך מעבירים בצורה הכי טובה שאפשר את המסר של השיר. נציין לטובה את כך שהמצלמה קולטת כל אחד ואחד מחברי הלהקה, ונותנת להם הזדמנות שווה להציג את אישיותם.

25. קרואטיה:

הסולן של להקת לט טרי (Let 3) הגיע לבמה זו חזרה שנייה ברצף לבצע את השיר למרות שאתמול לא חש בטוב, ולמרות זאת הוא היה נשמע טוב. זהו הבימוי המוכר לנו מקדם האירוויזיון הקרואטי הכולל את חברי הלהקה בחליפות צבעוניות, כובעים ושפמים והכל צבעוני ומבולגן הכולל כמובן התפשטות לקראת סוף השיר. חברי הלהקה חוץ מהסולן בעיקר רוקדים ולאחר מכן גם תופסים כלי נגינה ומתחילים לנגן. השיר שומר על האנרגיה ה"מטופשת" שהיא בעצם קריאת התעוררות להפסיק במלחמות המטופשות בעולם. בזמן שבחצי הגמר לבשו חברי הלהקה חולצה ארוכה שהסתירה את ה"עיניינים" בזמן שהם התפשטו, הפעם הם עם חולצה קצרה שמציגה את התחתונים בצורה ברורה.

הפסקה נוספת אחרי השיר הקרואטי.

26. בריטניה:

מיי לבושה במכנסיים שחורים המשולב עם מחוך שחור, ומתחילה את ההופעה על במה מוגבהת המורכבת ממסכי לד. וויזואלית זה נראה נהדר – יש לזה את כל הנתונים להצליח. ווקאלית זה גם מוצלח. בזמן השיר הצבעים והגרפיקות קצת מבולגנים ופחות נעימים לעין, ועדיין הביצוע נהדר והקהל מגיב באנרגיות מטורפות – במיוחד לאחר הברידג' שהוא בעצם קטע ספוקן וורד קצר שהוסיפה הזמרת. מיי גם משדרת אנרגיה כיפית וקלילה עם מבטים מצחיקים למצלמה. בריטניה בוודאות לא תגיע למקום האחרון השנה.

מיד לאחר בריטניה עולים ארבעת המנחים לבמה ומציגים את הליך ההצבעה לקהל.

לאחר מכן עולים לבמה מספר נציגי אירוויזיון בולטים מהשנים האחרונות לבצע קאברים לשירים מוכרים: ראשית, עולה לבמה סם ריידר (Sam Ryder), נציג בריטניה לאירוויזיון 2022, ומבצע את שירו החדש "Mountain". אחריו עולה לבמה מחמוד (Mahmood), נציג איטליה לאירוויזיון 2019 ו-2022, ומבצע את השיר "Imagine" של ג'ון לנון.

שלישית עולה לבמה נטע, זוכת אירוויזיון 2018 הישראלית עם השיר "Toy" ומבצעת את השיר You Spin Me Round" של להקת הפופ הבריטית "Dead or Alive". הזמר הרביעי לעלות על הבמה הוא דאדי פייר (Daði Freyr), נציג איסלנד לאירוויזיון 2021. חמישית לעלות לבמה היא קורנלייה ג'ייקובס (Cornelia Jakobs), נציגת שוודיה לאירוויזיון 2022.

אחרונים לעלות הם סוניה (Sonia), נציגת בריטניה לאירוויזיון 1993 שמבצעת את שירה "Better the Devil You Know". אחרון חביב – דאנקן לורנס (Duncan Laurence), זוכה אירוויזיון 2019 מטעם הולנד.

ארבעת מנחי התחרות עולים לבמה, מודים לזמרים שהופיעו זה עתה, וסוגרים את ההצבעה לתחרות. לאחר מכן, מראים את ההישגים הגדולים של אירוויזיון 2022 – סם ריידר שהביא לבריטניה את המקום השני, ההישג הכי טוב של בריטניה מאז אירוויזיון 1998, ורוזה לין ששירה לאירוויזיון כבש כל מצעד מוזיקה אפשרי ברחבי העולם. מנחי התחרות פונים למרטין אוסטרדאל, מפיק האירוויזיון, ומתחילים רשמית בהצבעת השופטים ברחבי אירופה (ואוסטרליה).

אירוויזיון 2023: תחרות האירוויזיון ה-67 תיערך בעיר ליברפול שבבריטניה ב-9, 11 ו-13 במאי בהשתתפותן של 37 מדינות. בריטניה תארח את התחרות במקומה של אוקראינה שזכתה באירוויזיון 2022, עקב המלחמה המתנהלת בשטחה מאז חודש פברואר אשתקד. זאת תהיה הפעם התשיעית שבה תארח בריטניה את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-1998 בעיר ברמינגהם.




הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר

    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!