קבלו את הסיקור המלא מתוך החזרה הגנרלית הראשונה של הגמר הגדול שנערכת היום על בימת אירוויזיון 2023 בליברפול – כולל החזרה של ישראל.

היום בשעה 14:00 (שעון ישראל) החלה החזרה הגנרלית הראשונה לקראת משדר הגמר הגדול שייערך מחר בשעה 22:00 (יום שבת, 13 במאי). רגע לפני שתתקיים חזרה גנרלית נוספת – חזרת השופטים – הערב בשעה 22:00, אנו כאן לדווח לכם על כל מה שמתרחש על הבמה בליברפול. עמוד זה יתעדכן באופן אוטומטי לאחר כל ביצוע בזמן אמת.

עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק | עקבו אחרינו בטוויטר

 
לעדכונים חמים וזכייה בפרסים מטורפים –
לחצו כאן ועקבו אחרי דף האינסטגרם שלנו




את הגמר הגדול פותחת להקת קאלוש אורקסטרה (Kalush Orchestra), שזכתה באירוויזיון 2022, יחד עם קליפ שצולם מראש. לאחר הקליפ ניתן לראות את הלהקה מבצעת את השיר עמה זכתה באירוויזיון על בימת התחרות בליברפול.

לאחר סיום הביצוע של קאלוש אורקסטרה, מתחילים במצעד הדגלים המפורסם על בימת התחרות כשכל מדינה עולה לבמה לפי סדר ההופעה בליווי השיר "Never Let Me Go" של איוון מארק (Evan Marc), בהמשך גו איי (Go_A), הלהקה האוקראינית שהתמודדה באירוויזיון 2021, עולה בין המתמודדים לבצע חלק מהשיר "Shum". לאחר מכן מצעד הדגלים נמשך כשברקע השיר "Sweet Dreams" של יורות'מיקס. ג'מאלה אמורה לבצע את השיר "1944" אך היא אינה נמצאת כעת על הבמה. טינה קארול מבצעת בין המתמודדים את שירה "Show Me Your Love" מאירוויזיון 2006 ואת המצעד מסיימת ורקה סרדוצ'קה עם השיר "Lasha Tumbai" מאירוויזיון 2007. בין שלל האמנים האוקראינים עולים מתמודדי אירוויזיון 2023 עם דגליהם לבמה כדי לזכות בתשואות מהקהל.

באופן כללי זוויות הצילום של כל מצעד הדגלים לא מצטלם היטב בשלב זה, ובכלל החגיגיות של המאורע אינה קיימת – אין "דגלנים" מחזיקים בדגלים. האמנים נכנסים כלחלקם אין בכלל דגל (כמו לורין) ולמי שכבר יש דגל אז כל דגל הוא בגודל שונה… נראה שההפקה הסתמכה על כך שהאמנים יביאו עימם את הדגלים במקום לדאוג לכולם לדגלים בגדלים שווים. ייתכן בגלל שהאולם ריק בשלב זה ואינו מריע למתמודדים אז האווירה לא חגיגית כלל.

לאחר ביצוע מצעד הדגלים נרשמה עצירה של החזרה ועיכוב בהמשך החזרה. לאחר 45 דקות של עיכוב – אנחנו ממשיכים:




הגמר הגדול – סקירה ראשונה:

01. אוסטריה:

הזמרות עולות לבמה לבושות בבגדים שלהן בצבעי אדום-לבן-שחור. הן אינן מאופרות הפעם – בכל זאת, מדובר רק בחזרה טכנית. הן מתחילות את הביצוע כשעל קיר הלדים תמונתו של אדגר אלן פו ומכונת כתיבה. התאורה "פועמת" לפי הביט של השיר. אל טיה וסלינה מצטרפות ארבע רקדניות, ועוד שורה של רקדנים על מסכי הלד שבהמשך מרכיבות את תמונות של אדגר אלן פו. אין כמעט קהל באולם ולכן אין אנרגיה שמרימה את השיר. הביצוע הקולי נשמע בסדר גמור. פתיחה טובה לגמר האירוויזיון! פעם אחרונה שהשיר הפותח הצליח להיכנס לטופ 10 הייתה ב-2016. הגרלה לא כל כך נוחה לאוסטריה, האם הם יצילחו להפתיע?

02. פורטוגל:

מימיקאט עולה שנייה בסדר השירים. היא מתחילה את הביצוע לבד על הבמה כשהיא חשוכה וממש תוך שניות בודדות מצטרפים אליה הרקדנים. הריקוד חושני, אינטנסיבי, הרקדנים מקיפים את מימיקאט הרבה, מחזיקים ידיים ויש ביניהם כימיה מעולה. לקראת הסוף מימיקאט כן מפתיעה מנסה להרים את הקהל בצעקה עוצמתית. שיבוץ מאוד לא נוח לפורטוגל שממוקמת כעת במקום 24 בטבלאות ההימורים.

03. שוויץ:

הביצוע מתחיל כשהרקדנים ורמו בעצמו קפואים על הבמה כשהיא מוארת בתאורה לבנה. התנועות במהלך השיר חדות ומדויקות, ובהחלט ניתן לשים לב שהמשלחת השוויצרית שמה דגש על בימוי ההופעה. בחזרה הזו רמו לא דייק במספר תווים אך יחד עם זאת, אנחנו מכירים את היכולות הקוליות שלו ולא דואגים מהבחינה הזו. לקראת סוף השיר הבמה נצבעת באדום, רמו רץ קדימה ונופל על ברכיו בכאב שלגמרי מדגיש את העוצמה והכאב הקיימים בשיר. בגלל מקיום השיר בסדר ההצבעה סביר כי נראה את שויץ מגיעה למקום טוב באמצע הטבלה.

04. פולין:

בתחילת הביצוע ניתן לראות זווית צילום המזכירה מצלמת גו-פרו ממנה רואים את בלנקה וארבעת רקדניה במהלך הבית הראשון. בפזמון כולם רוקדים יחד ושיערה של הזמרת מתנפנף ברוח. על קיר הלדים יש רקע טרופי ונעשה שימוש בפירוטכניקה. בלנקה מבצעת דאנס ברייק על רקע כתום כצבע שמלתה – זה נראה מרהיב! לאחר חלק הריקוד הרקדנים נעמדים בטור אחרי בלנקה ומתקדמים חזרה לבמה האחורית. בחזרה הזו נשמעת בלנקה לא טוב כלל. המון אי דיוקים. האם היא חגגה יותר מידי אמש לאחר שעלתה לגמר? ייתכן! בנוסף, היא אינה מאופרת.

נראה שצוות ההפקה לא הספיק להכין את הבמה לקראת השיר הסרבי ולכן המנחה, אלישה דיקסון, פרצה לשידור כדי למלא את הזמן.

05. סרביה:

הביצוע מתחיל כאשר לוק שוכב על הצדפה הגדולה. לוק מוקף בתאורה לבנה והבמה מסביבו חשוכה. המצלמה מתרחקת מהבמה והבמה מתמלאת בצבעי כחול, שחור ולבן. לוק מתעורר לעולם עתידני ומפחיד. אל לוק מצטרפים על הבמה ארבעה רקדנים כשלגבם מחוברים חליפות המדמים צינורות הנשמה. הרקדנים מצטרפים ללוק לריקוד אפוקליפטי. על מסך הטלוויזיה של הצופים מופיע מד חיים, ותוך כדי לוק מנתק מהרקדנים את צינורות ההנשמה והמד מתרוקן. הבמה מתמלאת באש. היכולות הווקאליות טובות יותר לטעמי ממה ששמענו בחצי גמר. שיר ביזארי שהפתיע אותי שעלה לגמר – האם יצליח באירוויזיון? אני סקרן לדעת מאחר והשיר מדורג כעת במקום 22 בטבלאות ההימורים.

06. צרפת:

לה זארה עומדת יחד עם השמלה השחורה הארוכה והמנצנצת כשאורכה הוא מעל 5 מטרים. לפני הפזמון השני לא זארה יורדת בגובה, מסירים את אורכה של השמלה, ומתגלה מבנה מנצנץ עליו היא עומדת. לקראת סיום השיר מסכי הלד מקרינים את דגל צרפת ומיד לאחריהם גשם של זיקוקים יורד מלמעלה. ווקאלית זה השתפר מאז החזרה הקודמת אך עדיין לא מדוייק לחלוטין. אם צרפת תצליח להשתחל לתוך הטופ 10 היא צריכה להיות מרוצה. מקום 4 כמו בטבלאות ההימורים לא נראה ריאלי.

לאחר הביצוע הצרפתי מתוכנן הפסקה בה המנחה אלישה דיקסון מציגה קטע וידאו שטרם מוכן לשידור.

07. קפריסין:

אנדרו עומד במרכז הבמה כאשר התאורה בצבע כחול ותחושה שהזמר נמצא במעמקי הים, לאחר מכן יש על מסך הלדים אפקט של מפל מים. הבמה מתמלאת בעשן ואנדרו מתהלך לקדמת הבמה. צבע הבמה מתחלף מגווני כחול לאדום וביחד עם זאת יש גרפיקה של אש ונעשה שימוש בפירוטכניקה רבה של אש על הבמה. הביצוע הקולי לרוב נשמע טוב עד שיא השיר אז קולו מעט נשבר. קשה לי לנבא לאיזה מקום השיר הזה יגיע. יש לו פוטנציאל רב ואם זאת לא בטוח שהוא ממומש.




08. ספרד:

בלנקה מתחילה את הביצוע בין וילונות אדומים העשויים מחוטים, ממש כמו בקדם האירוויזיון. מהצדדים מושטות הידיים של הרקדניות והן מוחאות כפיים לצד פניה של בלנקה. היא לבושה מכנס לבן וחלק עליון אדום בדומה לקדם אירוויזיון. השוטים חדים וקצרים והרקדניות מקיפות אותה. ביצוע קולי מצויין. משהו בשיר גורם לך להיות מהופנט לשיר ולא להוריד ממנו את העיניים. השיר הטוב ביותר עד עכשיו, אבל בעוד שנייה שוודיה עולה לבמה – האם זה עשוי להיות בעייתי לספרד?

לאחר הביצוע הספרדי מתוכננת הפסקה נוספת ובה יוצג קטע וידאו על אירוויזיון הילדים.

09. שוודיה:

הביצוע מתחיל בקלוז אפ מטושטש המסתובב סביב לורין. היא כמובן "לחוצה" בין קירות ה"טוסטר" שלה ונותנת תחושה של עובר בבטן אימו. לפני הפזמון הראשון היא מתיישבת. בזמן הפזמון מתחילה לנוע בין קירות הטוסטר שבינתיים התרחב, תנועות הידיים שלה גדולות והופכות למשוחררות יותר ויותר. בפזמון השני היא כבר עומדת ושרה כשהמון קלוז אפים מתרכזים על פניה. בקטע האינסטרומנטלי האור על הבמה הופך מחום לכחול ואז חוזר לחום. לורין מפגינה הרבה תשוקה, כאב וכמיהה בשירה שלה. הפעם הקולות לא היו הכי מדוייקים – אך אנחנו לא דואגים ללורין, ברגע האמת היא יודעת לבצע את השיר באופן מושלם. בימוי מצויין לשוודיה! לא ניתן להישאר אדישים לדבר הזה! שיר מספר 9 לא זוכה באירוויזיון כבר 35 שנים – האם לורין תצליח לעשות זאת?

הפסקה נוספת אחרי השיר השוודי.

10. אלבניה:

כמו בחצי הגמר שנערך אמש, הביצוע מתחיל באופן דרמטי כשאלבינה לבושה בבגדים מסורתיים וקלוז אפ על פניה מכיוונים שונים. חברי הלהקה אינם מאופרים וגם שיערם לא סודר עדיין. מאחוריה אלבינה עומדת משפחתה שמצטרפת לשירה על הבמה. הצבע השולט על הבמה הוא אדום כשהזהב משתלט לסירוגין ומטחי אש מלווים את חברי המשפחה על הבמה. העובדה שאלבניה עולה לבמה מיד לאחר שוודיה אינה עושה לא טוב והדבר ישפיע על תוצאות האמת של אלבניה בגמר. חבל.

11. איטליה:

מרקו מנגוני עולה לבמה שוב עם חולצה שונה – הפעם חולצה בצבע שחור מטאלי. מתחילים בקלוז אפ על הפניו של מרקו שמוביל לשוט מלא של הבמה המלאה בעשן סביב רגליו. שני רקדנים נמצאים מאחוריו, כל אחד עומד מצידו הנגדי של גרם מדרגות כפול ממנו הם עולים ונופלים כל אחד בתורו. המבטים שמרקו נותן למצלמה הם המבטים החפוזים שאנחנו רגילים אליו לא רק מקדם האירוויזיון אלא גם מהשתתפותו הקודמת באירוויזיון 2013. מאחוריו על המסך ניתן לראות ירח מלא ועננים. המצלמה מקיפה את מרוק בשוט מרגש כמו כל הביצוע שבאמת מעביר נופל ועולה גרם מדרגות, עולים במדרגות, מבטים אייקונים, ירח בלד, עננים, מצלמה מקיפה את מרקו בשוט. מרקו נשמע מושלם! הבלדה הטובה ביותר עד כה בחזרה! מיקום גבוה בתחרות מובטח!

12. אסטוניה:

אליקה עולה לבמה ללא איפור ושיער. היא הזמרת הטובה ביותר שיש השנה בתחרות אך הבימוי פשוט לא טוב והורס לה כל סיכוי! אליקה מתחילה את הביצוע כשמאחוריה פסנתר שמתנגן מעצמו כמו בקדם האירוויזיון. בזמן הברידג' היא רוקעת ברגלה ואור לבן מתפרש על הבמה. היא מבצעת תנועות מוזרות ומיותר תוך כדי השיר. ביצוע מאוד מבולגן ומסיח את הדעת. חבל. אסטוניה תקועה בין ביצוע מרהיב של איטליה ופינלנד. זה חסר סיכוי.

13. פינלנד:

פינלנד קיבלה את השיבוץ הטוב ביותר בחלק הראשון של האירוויזיון מבחינת סדר השירים. השיר מתחיל כשקארייה מציץ דרך קוביית הרפסודה ושר למצלמה. הוא שובר קרש מהרפסודה ולאחר מכן עולה ויוצא מהתקרה שלה. הוא לבוש כמובן בחליפה הירוקה המזוהה איתו. האנרגיה הגבוהה ניכרת לצופה וזאת בלי קהל רב. הרקדנים יוצאים מקדמת הרפסודה וקארייה מחזיק בהם מלמעלה בחבלים ורודים. לאחר מכן הוא יורד במדרגות עץ ומצטרף לרקדנים הלבושים ורוד. הוא שר בקדמת הבמה על רפסודה קטנה, יש שוט בו הקהל נמצא מאחוריו והאנרגיה באותו רגע כנראה תהיה מטורפת. תנועות הריקוד דומות למה שראינו בקדם אך במידה מסויימת משוגעות אפילו יותר. לקראת הסוף הופתענו לראות את הבמה נצבעת בצבעי הקשת, זה בהחלט הוסיף. קארייה מתחיל את הביצוע עם אנרגיה גבוהה מאוד אך ככל שמתקרבים לחלק הפופיסטי האנרגיה יורדת ומרגישים שהזמר עייף ולא מצליח להחזיר את השיר. האם זה יכול להרוס את סיכוייו לזכות באירוויזיון? מחר בלילה!

הפסקה נוספת אחרי השיר הפיני.

14. צ'כיה:

אין הרבה שינויים בחזרה של צ'כיה לעומת מה שראינו בחצי הגמר הראשון. חברות הלהקה לבושות בחליפות בצבעי ורוד. לראשן צמות ארוכות שמגיעות כמעט עד לרצפה. הבמה מוארת בצבעי שחור ולבן ועל מסך הלד מאחורה וגם על הרצפה מוקרנות חלק ממילות השיר וכפות ידיים גדולות ושחורות, שנראות כאילו מנסות לפרוץ את דרכן החוצה. ישנם הרבה משחקי והבזקי תאורה. הבמה מתמלאת בצבעי ורוד שמסמלים את הכוח הנשי על הבמה. חברות הלהקה מפגינות אחדות ואחוות אחיות מרגשת שבאמת מדגישה את המסר של השיר. מבחינה ווקאלית זה לא היה מושלם אבל אין לנו ספק שבגמר זה יבוצע היטב. להיות אחרי פינלנד בסדר השירים לא מטיב עמם. שיבוץ קשה מאוד לצ'כיה.




15. אוסטרליה:

סולן הלהקה מתחיל את הביצוע כאשר הוא יושב בתוך מכונית ולצידו סינתיסייזר. בבית השני יוצא הזמר מהמכונית ומצטרף לחברי להקתו. הצבעים הבולטים בשיר הם אדום וכחול. בקטע השאגה בשיר הפריימים זריזים ונעים בין כל חברי הלהקה. חברי הלהקה משעינים את רגליהם על המכונית לקראת סוף הביצוע ומנגנים בסינתיסייזר ובגיטרה. זוויות צילום מעולות והביצוע הקולי טוב.

16. בלגיה:

והינה עולה השיר המפתיע של הגמר הזה! גוסטף עומד על הבמה כשהוא לבוש בג'קט לבן, מכנס ורוד פוקוסיה והכובע המוכר שלו. הוא עומד בחלקו העליון של גרם מדרגות ומתחתיו שלושת זמרות הרקע. בהמשך השיר הוא יורד במדרגות וזמרות הרקע תופסות את מקומו. צבעי הבמה מתחלפים בין אדום, לבן וורוד. על מסכי הלד דמויות להט"ביות. גוסטף מפגין יכולות ווקאליות טובות מאוד. רבים לא הבינו כיצד השיר הזה עלה אמש לגמר על חשבון גאורגיה – ואני ביניהם. יחד עם זאת, בעזרת הביצוע הבלתי נשכח אמש בלגיה מדורגת כבר במקום 11 בהימורים כשלפני תחילת החזרות בליברפול עמדה בלגיה על מקום 28 בלבד.

מיד אחרי השיר הבלגי הפסקה בה המנחות ג'וליה סאנינה ואלישה דיקסון משוחחות עם גרהאם נורטון.

17. ארמניה:

ארמניה הצליחה לעשות את הבלתי יאמן ולעלות לגמר למרות ששובצה כשיר מספר 2 בחצי הגמר. ברונט מתחילה את הביצוע כאשר היא שוכבת על רצפה משופעת ועליה מוקרנים אפקטים גרפים. בחלק הראפ של השיר היא נעמדת והרקע ברצפה הופך ללבן ונעשה שימוש בהרבה משחקי תאורה. בשיר קטע נוסף בו הזמרת רוקדת. הבימוי נראה כמו קליפ. בסוף השיר הזמרת עומדת על החלק הגבוה של הרצפה ושמלתה מתנפנפת ברוח. ברונט נשמעת מדהים בחזרה וזוויות הצילום נראות אפילו טוב יותר ממה שראינו אתמול בחצי הגמר. הגרלה מצויינת לארמניה – טופ 10 נראה הגיוני לגמרי.

18. מולדובה:

חזרה פחות מוצלחת למולדובה. פאשה נשמע לכל אורך הביצוע מתאמץ לדייק מבחינה ווקאלית. משהו גם לא עובד היטב עם השיבוץ של השיר בסדר ההצבעה. ההופעה מתחילה כאשר פאשה שוכב על הבמה. הרבה תאורה בצבעי אדום, צהוב וסגול. משני צדדיו של פאשה עומדות שתי רקדניות עם צמות בצורת קרן. מאחורי פאשה על המסך הגדול מוקרנת שמש גדולה בצבעי צהוב וכתום. לקראת הפזמון הראשון מצטרף לבמה החלילן, כאשר המכנס-חצאית שהוא לובש מואר ונכבה מספר פעמים. שתי הרקדניות מצטרפות לפאשה ועומדות מאחוריו כאשר הקרן שעל שיערן מתחברת לאחת. בשני צידי הבמה עומדים שני מלווים כאשר כל אחד מהם מתופף על תופים גדולים. מולדובה לא צפויה לשחזר את ההצלחה משנה שעברה, אני גם לא מאמין שיצליח לשחזר את המיקום שפאשה זכה בו באירוויזיון 2012 (מקום 11).

19. אוקראינה:

הבמה מזכירה את הביצוע בקדם האירוויזיון המבוססת על מסכי לד ותמונות המוקרנות על הזמרים והמסכים. הצבעים השולטים הם כחול וצהוב המסמלים את הדגל האוקראיני. ניכר שימוש רב בפירוטכניקה, ויש הרגשה רובוטית וחשמלית על הבמה. הביצוע הקולי לא נשמע טוב היום והאנרגיה על הבמה טיפה משעממת. יכול להיות בגלל שאין קהל באולם. אוקראינה עשויה למצוא את עצמה מחוץ לטופ 10 עם חזרה כזאת.

20. נורווגיה:

אחד הביצועים הטובים של אלסנדרה אי פעם התרחש עכשיו על בימת החזרות של אירוויזיון 2023. ביצוע קולי מעולה לאסנדרה. השיר נפתח כשאלסנדרה על הבמה החשוכה לבדה, 4 הרקדנים מצטרפים בהמשך. היא מתחילה את השיר כשלכתפיה גלימה שחורה שבהמשך מוסרת ממנה בזמן קלוז אפ על פניה. זוויות הצילום היו טובות, הבמה חשוכה במשך מרבית השיר ושומרת על האנרגיה הוויקינגית מהקדם. שיבוץ מעולה לנורווגיה – ראויה למקום בטופ 10. מקווה שגם בחזרת השופטים בערב היא תופיע כך.

21. גרמניה:

הלהקה הגרמנית שוב עולה לבמה ללא התלבושות שלהם. יחד עם זאת, זה נשמע מעולה, נראה מעולה ויש לזה המון פוטנציאל. גרמניה ללא ספק לא תגיע למקום אחרון השנה. על הבמה פלטפורמה בצורת משולש עליה עומדים הנגנים. הסולן עומדת בקדמת הבמה. ככל שהשיר מתקדם גם חברי הלהקה מתקדמים לעבר הבמה הקדמית. מאוד עוצמתי.




22. ליטא:

רגע לפני שנועה קירל עולה על הבמה, ליטא כובשת אותה אך לא בהצלחה רבה. מוניקה לינקיטה לא נשמעת היום כל כך טוב, ומנסה גם קצת לאלתר בקולה. אני מאמין שזה לא יקרה הערב ומחר. בתחילת הביצוע נמצא עיגול כתום מאחורי הזמרת הדומה לשמש בשקיעה. בפזמון הבמה נצבעת בסגול ומהבית השני מצטרפות למוניקה ארבע זמרות ליווי. מוניקה החליפה שמלה מחזרות קודמות וכעת כתפייה בולטות, הגרפיקה מאחורה מאירה מנדלה ובשניות האחרונות של השיר הרקע מתחלף לאפור. ראינו ביצועים טובים יותר של ליטא.

23. ישראל:

כולנו כבר ראינו את הביצוע הישראלי – ותמיד כיף לראות זאת פעם נוספות! נועה קירל מבצעת את השיר עם יכולות קוליות טובות. ההופעה מתחילה עם הרבה עבודת תאורה בתחילת הביצוע. נועה עומדת על הבמה כשהיא בתוך קופסא ענקית המוארת בתאורת לד בצבעי ורוד-סגול. את נועה מלווה מצלמה מסתובבת ומסביב נועה יש הרבה הבזקי אור. אל הבמה מצטרפים חמישה רקדנים, כולם לבושים בצבעי שחור-ורוד בהיר. בחלק האחרון בשיר, בו נועה קירל רוקדת, היא מורידה את המכנסיים ונשארת עם מגפיים ומן בגד גוף תחתון. נועה נופלת לדאנסברייק ולאחר מכן מסיימת את השיר עם מטח זיקוקים סביבה. אין שינויים מהותיים בזוויות הצילום. השיבוץ המעולה של ישראל בגמר עשוי לעזור לנו הרבה. מקום ראשון? הלוואי… אבל מקום שני-שלישי הופך לריאלי מתמיד.

24. סלובניה:

עוד חזרה מוצלחת לסלובניה שמצליחה מפעם לפעם לכבוש יותר ויותר את לב הקהל. להקת ג'וקר אאוט פותחת את השיר כשהם עומדים יחדיו על הבמה הקדמית, לבושים בבגדים צבעוניים באווירת שנות ה-70' משתלבים יחדיו. מאחוריהם על קיר הלד רשום שם השיר "Carpe Diem". השיר מבוצע בסלובנית, ומצליח למשוך את אוזן הצופה. הריקוד של חברי הלהקה והכריזמה של החברים בה גורמת לתחושה שמדובר בלהקה מגובשת שמפגינה יכולות שירה טובות. נחזיק אצבעות גם לסלובניה.

25. קרואטיה:

הסולן של להקת לט טרי (Let 3) הגיע לבמה לבצע את השיר למרות שאתמול לא חש בטוב, ואכן הוא לא נשמע במיטבו אם כי זה לא גרוע. זהו הבימוי המוכר לנו מקדם האירוויזיון הקרואטי הכולל את חברי הלהקה בחליפות צבעוניות, כובעים ושפמים והכל צבעוני ומבולגן הכולל כמובן התפשטות לקראת סוף השיר. חברי הלהקה חוץ מהסולן בעיקר רוקדים (או אפשר להגיד מפרכסים) בתחילת הביצוע, ולאחר מכן גם תופסים כלי נגינה ומתחילים לנגן. השיר שומר על האנרגיה ה"מטופשת" שהיא בעצם קריאת התעוררות להפסיק במלחמות המטופשות בעולם. בזמן שבחצי הגמר לבשו חברי הלהקה חולצה ארוכה שהסתירה את ה"עיניינים" בזמן שהם התפשטו, הפעם הם עם חולצה קצרה שמציגה את התחתונים בצורה ברורה.

26. בריטניה:

השיר הזה מרגיש כמו תאונת דרכים. מיי לבושה במכנסיים שחורים המשולב עם מחוך שחור, ומתחילה את ההופעה על במה מוגבהת המורכבת ממסכי לד. וויזואלית זה נראה נהדר – יש לזה את כל הנתונים להצליח. למרות זאת, ווקאלית זה נשמע נורא. מיי מעבירה הרגשת חוסר נוחות בזמן שיא שרה. לא פוסל מקום אחרון בגמר. בכל מקרה, בריטניה לא תקבל ניקוד רב מהשופטים.

מיד לאחר בריטניה עולים ארבעת המנחים לבמה ומציגים את הליך ההצבעה לקהל.




לאחר מכן עולים לבמה מספר נציגי אירוויזיון בולטים מהשנים האחרונות לבצע קאברים לשירים מוכרים: ראשית, עולה לבמה סם ריידר (Sam Ryder), נציג בריטניה לאירוויזיון 2022, ומבצע את שירו החדש "Mountain". אחריו עולה לבמה מחמוד (Mahmood), נציג איטליה לאירוויזיון 2019 ו-2022, ומבצע את השיר "Imagine" של ג'ון לנון.

שלישית עולה לבמה נטע, זוכת אירוויזיון 2018 הישראלית עם השיר "Toy" ומבצעת את השיר You Spin Me Round" של להקת הפופ הבריטית "Dead or Alive". הזמר הרביעי לעלות על הבמה הוא דאדי פייר (Daði Freyr), נציג איסלנד לאירוויזיון 2021. חמישית לעלות לבמה היא קורנלייה ג'ייקובס (Cornelia Jakobs), נציגת שוודיה לאירוויזיון 2022.

אחרונים לעלות הם סוניה (Sonia), נציגת בריטניה לאירוויזיון 1993 שמבצעת את שירה "Better the Devil You Know". אחרון חביב – דאנקן לורנס (Duncan Laurence), זוכה אירוויזיון 2019 מטעם הולנד.

ארבעת מנחי התחרות עולים לבמה, מודים לזמרים שהופיעו זה עתה, וסוגרים את ההצבעה לתחרות. לאחר מכן, מראים את ההישגים הגדולים של אירוויזיון 2022 – סם ריידר שהביא לבריטניה את המקום השני, ההישג הכי טוב של בריטניה מאז אירוויזיון 1998, ורוזה לין ששירה לאירוויזיון כבש כל מצעד מוזיקה אפשרי ברחבי העולם. מנחי התחרות פונים למרטין אוסטרדאל, מפיק האירוויזיון, ומתחילים רשמית בהצבעת השופטים ברחבי העולם (ואוסטרליה).

טופ חמש בהצבעת השופטים המדומה:

  1. אוקראינה – 147 נקודות
  2. פינלנד – 125 נקודות
  3. ארמניה – 124 נקודות
  4. ישראל – 122 נקודות
  5. קפריסין ושוודיה – 120 נקודות

טופ חמש בהצבעה הסופית ביחד עם הצבעת הקהל והצבעת שאר העולם המדומה:

  1. אוקראינה – 431 נקודות
  2. פינלנד – 342 נקודות
  3. ישראל – 340 נקודות
  4. צ'כיה – 212 נקודות
  5. ארמניה – 202 נקודות

אירוויזיון 2023: תחרות האירוויזיון ה-67 תיערך בעיר ליברפול שבבריטניה ב-9, 11 ו-13 במאי בהשתתפותן של 37 מדינות. בריטניה תארח את התחרות במקומה של אוקראינה שזכתה באירוויזיון 2022, עקב המלחמה המתנהלת בשטחה מאז חודש פברואר אשתקד. זאת תהיה הפעם התשיעית שבה תארח בריטניה את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-1998 בעיר ברמינגהם.




הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר

    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!