קבלו את הסיקור המלא מתוך חזרת השופטים של חצי הגמר הראשון שנערכת היום על בימת אירוויזיון 2023 בליברפול. יעלו על הבמה: נורווגיה, מלטה, סרביה, לטביה, פורטוגל, אירלנד, קרואטיה, שוויץ, ישראל, מולדובה, שוודיה, אזרבייג'אן, צ'כיה, הולנד ופינלנד!

הערב בשעה 22:00 (שעון ישראל) החלה חזרת השופטים (החזרה הגנרלית השנייה) לקראת משדר חצי הגמר הראשון שייערך מחר בשעה 22:00 (יום שלישי, 9 במאי). רגע לפני שתתקיים חזרת המשפחות (החזרה הגנרלית השלישית והאחרונה) מחר בצהריים, אנו כאן לדווח לכם על כל מה שמתרחש על הבמה בליברפול. עמוד זה יתעדכן באופן אוטומטי לאחר כל ביצוע בזמן אמת.

שימו לב, הערב השופטים מצביעים אך הצבעתם תשמש כגיבוי למקרה שהמערכת הטלפונית תקרוס באחת המדינות. באופן עקרוני, תוצאות חצי הגמר ייקבעו השנה על ידי קהל הצופים בלבד.

עקבו אחרינו באינסטגרם | עקבו אחרינו ביוטיוב | עקבו אחרינו בטיקטוק | עקבו אחרינו בטוויטר

 
לעדכונים חמים וזכייה בפרסים מטורפים –
לחצו כאן ועקבו אחרי דף האינסטגרם שלנו




חזרת השופטים מתחילה כמובן בצורה זהה לחזרה שנערכה בשעות הצהריים, כשמשודר סרטון בו נראה ילד שרואה את אוקראינה מנצחת באירוויזיון ולאחר מכן מודיע לכל מכריו שהאירוויזיון מגיע לליברפול. בעקבות זאת אנשים שמחים ומאושרים מההגעה של התחרות לעיר.

עם סיום הסרטון, רואים על הבמה את את הילד מהסרטון כשיחד איתו ילדה אוקראיני שעושה את תנועות ריקוד זהות לשלו כמו השתקפות של מראה. על המראה תאורת לד בצבע דגל אוקראינה. השיר ברקע מדבר על כך שלמרות שהם רחוקים – הם ביחד לנצח. לאחר מכן עולה הזמרת ג'וליה סאנינה, שגם תנחה את התחרות, ומבצעת שיר באוקראינית. הפעם היא לבושה בשמלה שונה מאשר בחזרה הראשונה, האאוטפיט שלה הרבה יותר מושקע. על הבמה מלווים אותה רקדנים ונגנים לבושים בצבעי לוגו האירוויזיון – ורוד, כחול וצהוב. לראות את מופע הפתיחה עם האנרגיה של הקהל נתן הרגשה שונה לגמרי מהחזרה הראשונה, הרבה יותר חיה.

עם סיום השיר, מוצגות שלושת המנחות של האירוע: אלישה דיקסון, האנה וודינגהאם וג'וליה סאנינה. הבמה היפהפייה ברקע מאוד צבעונית. גם הפעם מדובר בצבעי הלוגו של האירוויזיון – ורוד, כחול וצהוב. המנחות מסבירות את הליך ההבצעה המוכר.

לפני כל שיר רואים אתת הזמרים עומדים מאחורי הקלעים ומחכים לתורם לעלות על הבמה. הגלויות מורכבת מכדור כשבהמשך ניתן לראות את הזמרים במדינתם, ובנוסף, צילומים ממקומות דומים באוקראינה (העיר שזכתה בשנה שעברה) ובריטניה (העיר המארחת).




חצי הגמר הראשון – סקירה ראשונה:

1. נורווגיה:

השיר נפתח כמו קודם כשאלסנדרה על הבמה החשוכה לבדה, 4 הרקדנים מצטרפים בהמשך. היא מתחילה את השיר כשלכתפיה גלימה שחורה שבהמשך מוסרת ממנה בזמן קלוז אפ אינטימי על פניה. זוויות הצילום היו טובות ונשארו כמו בחזרה הגנרלית, הבמה חשוכה במשך מרבית השיר ושומרת על האנרגיה הוויקינגית מהקדם. מבחינה ווקאלית אלסנדרה השתפרה פלאים, עם בקושי פספוס או שניים. הוויסל נוט בוצע בהצלחה וניתן לראות שהאנרגיה של הקהל השפיעה לטובה על אלסנדרה והביצוע שלה.

2. מלטה:

הביצוע התחיל עם מסך שכתוב עליו "שלב ראשון" שנותן הרגשה כאילו אנחנו במשחק מחשב. אנחנו רואים את דה באסקר בתוך חדר עם דמויות קרטון של נציגי עבר מלטזים. בהמשך הם עוברים בין חדרים בהתאם לחלק שהם שרים, והביצוע מלווה בתנועת ריקוד מרשימות, כיפיות. הכל צבעוני, נראה טוב בעין, זוויות צילום מעולות, רק שדווקא בסוף בשוט שבו הקהל נקלט מאחוריי דייב הסולן כשהלהקה מחליפה לבגדים הכסופים, זוויות הצילום נראו קצת עקומות והתנועות של דייב נראו פחות מרשימות מבחזרה הקודמת. הקול של דייב נשאר צלול לאורך כל השיר והשלישייה משדרת אנרגיות מהנות וחיוביות.

3. סרביה:

הביצוע מתחיל כמובן כאשר לוק שוכב על הצדפה הגדולה. לוק מוקף בתאורה לבנה והבמה מסביבו חשוכה. הוא שר את החלק הראשון בשיר בעיניים עצומות ובקול עדין וחלומי. כשהוא פוקח עיניים הוא ממש נותן הרגשה כאילו הוא התעורר הרגע מחלום בלהות. המצלמה מתרחקת מהבמה והבמה מתמלאת בצבעי כחול, שחור ולבן. אל לוק מצטרפים על הבמה ארבעה רקדנים כשלגבם מחוברים חליפות המדמים צינורות הנשמה. הרקדנים מצטרפים ללוק לריקוד אינטנסיבי ואפשר להגיד גם אפוקליפטי. על מסך הטלוויזיה של הצופים מופיע מד חיים, ותוך כדי לוק מנתק מהרקדנים את צינורות ההנשמה והמד מתרוקן. הבמה מתמלאת באש. היכולות הווקאליות מדויקות. לוק נותן הרבה מבטים היישר לתוך המצלמה ואנחנו זוכים בהרבה צילומי קלוז אפ חדים ואינטנסיביים. החזרה דומה לקודמת ואפילו השתפרה.

4. לטביה:

הביצוע מתחיל בקלוז אפ על הקלידן ולאחר מכן עובר בין כל חברי הלהקה כשהם שרים ומנגנים, והנגינה בעצם מדליקה אורות במנורות שממוקמים סביב כל אחד מהם. התנועות של הסולן גם מדליקות אורות בצבע זהב על רצפת הבימה. עד הפזמון אנחנו כבר זוכים לראות את הסולן אנדרייס עם כל חברי הלהקה, שרים ברגש עצום. בחלק השני בשיר אנדרייס כבר מתקרב לקהל ויוצר איתם אינטרקציה. את החלק האחרון והשקט בשיר הוא שר כשהוא ממש רועד. כל חברי הלהקה עוצמים עיניים והמצלמה עוברת בין כולם. הביצוע מרגש והיכולות הווקאליות מוכיחות את עצמן.

לאחר הביצוע של לטביה מתוכננת הפסקה שתכלול ראיון עם דה באסקר נציגי מלטה, וקטע קישור עם שריל, זוכת אירוויזיון 1981.

5. פורטוגל:

בתחילת הביצוע מימיקאט נמצאת לבד על הבמה החשוכה, וכשהיא מוארת ניתן לראות אותה בשמלתה האדומה הדומה לזו מקדם האירוויזיון. הפעם היא עם שיער אסוף פחות מבחזרה הקודמת וחושפת תלתלים מרשימים. ממש תוך שניות בודדות מצטרפים אליה רקדנים. הריקוד שלהם חושני ואינטנסיבי, הם מקיפים את מימיקאט הרבה, מחזיקים ידיים ויש ביניהם כימיה כללית טובה. משהו בהרגשה הכללית של השיר הרבה יותר רגוע וקצת שקט ואינטימי יותר מאשר בקדם האירוויזיון, וכמובן אנחנו בלי הספה מהקדם. לקראת הסוף מימיקאט כן מפתיעה פתאום במין "צעקה" עוצמתית עם שוט שמתרחק מהבמה בעוד היא מוארת בצבע זהב. הקהל מרים למימיקאט במחיאות כפיים, כנראה הכי רמות עד לרגע הזה. ייאמר שכתבינו התרשמו לטובה, וזאת אחרי שדעתם על השיר הייתה בעיקר שלילית עד לפני החזרה הקודמת. אנחנו צופים למימיקאט עלייה מובטחת לגמר.

לאחר הביצוע של אירלנד קיבלנו הפסקה לא מתוכננת מכיוון שההפקה התעכבה בבניית הבמה לקראת ההופעה של אירלנד.

6. אירלנד:

ההופעה מתחילה מצילום מרחוק של הבמה החשוכה ולאחר מכן המצלמה מתמקדת בסולן הלהקה. הבמה מלאה בצבע זהב, כולל החליפה הצמודה של הסולן בעוד שאר חברי הלהקה לבושים בשחור. לאחר מכן קונור הסולן צועד לכיוון מרכז הבמה ולקראת הקהל שבאולם. על רצפת הלד מופיעה יד שחורה שכמו יוצאת מתוך מנהרה וקונור מתכופף לגעת בה. בפזמון השני הבמה מתמלאת בצבעי סגול. הווקאלז של קונור הסולן השתפרו ממש קצת מאז החזרה הקודמת, אך הוא עדיין מתקשה מאוד מתחילת השיר ועד סופו. לקראת סוף השיר יש על הבמה הרבה פירוטכניקה וזיקוקים שמקיפים את הזמר. הקהל לא הביע התלהבות במהלך השיר.

7. קרואטיה:

זהו הבימוי המוכר לנו מקדם האירוויזיון הקרואטי הכולל את חברי הלהקה בחליפות צבעוניות, כובעים ושפמים והכל צבעוני ומבולגן הכולל כמובן התפשטות לקראת סוף השיר. בתחילת השיר אפשר למצוא על הבמה רק את חברי הלהקה, ללא שום אלמנט או אביזר. חברי הלהקה חוץ מהסולן בעיקר רוקדים (או אפשר להגיד מפרכסים) בהתחלה, ולאחר מכן גם תופסים כלי נגינה ומתחילים לנגן, ולבמה מצטרף הטיל שלהם. חברי הלהקה מאופרים בכבדות וצועדים בשורה בצורה מאוד "דיקטטורית". השיר שומר על האנרגיה ה"מטופשת" שהיא בעצם קריאת התעוררות להפסיק במלחמות המטופשות בעולם.

8. שוויץ:

הביצוע מתחיל כשהרקדנים ורמו בעצמו קפואים על הבמה כשהיא בצבע לבן. רמו מתחיל לשיר כשהוא צובע את הבמה בכחול. התנועות חדות, מדויקות, ובהחלט מושכות את העין של הצופה. הביצוע מרגש, סוחף. הביצוע הקולי טוב, אך כן ניתן לדייק אותו לפני הביצוע הסופי. במשך השיר נופלים מהתקרה זיקוקים אשר ממש נותנים את האפקט של פצצות ומדגישים את המסר של השיר על מלחמות. לקראת סוף השיר הבמה נצבעת באדום, רמו רץ קדימה ונופל על ברכיו בכאב שלגמרי מדגיש את העוצמה והכאב הקיימים בשיר בעוד הבמה נצבעת בורוד.




9. ישראל:

ההופעה מתחילה עם הרבה עבודת תאורה בתחילת הביצוע. נועה עומדת על הבמה כשהיא בתוך קופסא ענקית המוארת בתאורת לד בצבעי ורוד-סגול. משהו בזוויות יותר מדוייק מאשר בחזרה הקודמת והיכולות הווקאליים של נועה השתפרו בהרבה. את נועה מלווה מצלמה מסתובבת ומסביבה יש הרבה הבזקי אור. אל הבמה מצטרפים חמישה רקדנים, כולם לבושים בצבעי שחור-ורוד בהיר. נועה אינה רוקדת במשך החלק הראשון של השיר, ורק לקראת הדנסברייק מתחילה לזוז על הבמה ולבנות את המתח עד הרגע שבו היא נופלת ומדגימה כישורי גמישות מרשימים. אז היא מורידה את המכנסיים ונשארת עם מגפיים ומן בגד גוף תחתון. לאחר הדאנסברייק היא מסיימת את השיר עם מטח זיקוקים סביבה. ייאמר שהקהל בהחלט תרם לאנרגיה והעניק לנועה תשואות רמות לאחר ששאלה אם רוצים לראות אותה רוקדת. ישראל עולה לגמר,אך לצערנו הרב היא כרגע אינה מתמודדת פוטנציאלית למקום הראשון. טופ 5 עדיין בתמונה.

10. מולדובה:

ההופעה מתחילה כאשר פאשה שוכב על הבמה. הרבה תאורה בצבעי אדום, צהוב וסגול. משני צדדיו של פאשה עומדות שתי רקדניות עם צמות בצורת קרן. מאחורי פאשה על המסך הגדול מוקרנת שמש גדולה בצבעי צהוב וכתום. לקראת הפזמון הראשון מצטרף לבמה החלילן, כאשר המכנס-חצאית שהוא לובש מואר ונכבה מספר פעמים. שתי הרקדניות מצטרפות לפאשה ועומדות מאחוריו כאשר הקרן שעל שיערן מתחברת לאחת. בשני צידי הבמה עומדים שני מלווים כאשר כל אחד מהם מתופף על תופים גדולים ובהמשך גם רוקדים. עבודת מצלמות טובה. הבמה מתמלאת בעשן. פאשה נשמע פחות טוב מבחזרה הקודמת, אך הביצוע עובר בצורה טובה וזוכה לתשואות רמות.

11. שוודיה:

הביצוע מתחיל בקלוז אפ מטושטש במקצת המסתובב סביב לורין. היא כמובן "לחוצה" בין קירות ה"טוסטר", לבושה בחליפה המוכרת בצבע בז' ובשיערה שזורים ראסטות. לפני הפזמון הראשון היא מתיישבת ובזמן הפזמון מתחילה לנוע בין קירות הטוסטר שבינתיים התרחב, תנועות הידיים שלה רחבות ומלאות תשוקה. בבית השני היא שוב נשכבת ולאחר מכן מתיישבת על ברכיה. בפזמון השני היא כבר עומדת ושרה עם הרבה מבטים למצלמה. בקטע האינסטרומנטלי האור על הבמה הופך מחום לכחול ואז חוזר לחום. לורין מפגינה הרבה תשוקה, כאב וכמיהה בשירה שלה, ומפגינה יכולות שירה מעולים ומדוייקים. למי שדאג בעקבות החזרה הקודמת – לורין יודעת לשיר. העובדה שהטוסטר שלה הוקטן מאז הביצוע בקדם האירוויזיון השוודי לגמרי משפיע, וקצת הורס את אפקט השחרור מבין קירות הטוסטר המבטאים את יציאתה של לורין לחופשי, מכיוון שהיא נעה פחות בחופשיות ובאמת מוגבלת לשטח מאוד קטן. חוץ מזה הנראות של הבמה מדהימה ולורין נשארת מועמדת לניצחון.

12. אזרבייג'אן:

ההופעה מתחילה במסך מפוצל בין שני התאומים בזמן שנשמעת ההודעה המוקלטת שמבטאת את תחילת השיר. הכל מצולם בשחור ולבן עד שהתאומים מתחילים לשיר וחושפים חליפות בצבע סגול וירוק זית. הבמה מוארת בצבעי צהוב, כחול, ירוק וסגול, והזמרים עומדים על בימה מוגבהת המדמה שני חלקים של לב שבור, כל אחד מהם עומד על חצי אחר. טוראל וטוראן מנגנים בגיטרה במשך כל השיר ונשמעים טוב. קלטנו שינויים קל במילות השיר. בשיא השיר רצפת הבמה מוארת בצבעי ורוד וסגול והתאומים מביעים רגש רב.

13. צ'כיה:

ששת חברות הלהקה מתחילות את השיר כשהן עומדות יחדיו במרכז בין הבמה הקדמית לאחורית. לבושות בבגדים הורודים וצמות ארוכות שמגיעות כמעט עד לרצפ מעטרות את ראשן. הבמה מוארת בצבעי שחור ולבן ועל מסך הלד מאחורה וגם על הרצפה מוקרנות חלק ממילות השיר וכפות ידיים גדולות ושחורות, שנראות כאילו מנסות לפרוץ את דרכן החוצה. אווירה מאוד לוחמנית ומסתורית. בקטע הראפ של אחת מחברות הלהקה, הפנים שלה מוקרנות על המסך בזמן שהיא שרה. לאחר מכן חברות הלהקה עומדות בטור אחד אחת אחרי השנייה ומתקדמות למרכז הבמה כשהן מחזיקות בצמות שלהן. בחלקו האחרון של השיר המצלמה מרחפת מעל חברות הלהקה, ישנם הרבה משחקי והבזקי תאורה על בנות הלהקה. הבמה מתמלאת בצבעי ורוד שמסמלים את הכוח הנשי על הבמה עם ביצועהפזמון האחרון. הבנות נשמעות מצויין וחברות הלהקה מפגינות אחדות ואחוות אחיות מרגשת שבאמת מדגישה את המסר של השיר. הן רוקדות הרבה ביחד, מחזיקות ידיים, ומצליחות להעביר את המסר של "אחוות נשים".

14. הולנד:

ההופעה מתחילה בקלוז אפ על דיון קופר ומתמקדת בפנים שלו. לאט לאט המצלמה מתרחקת ומאחורי דיון מופיעה מיה. הבימוי מרגש והגרסה החדשה נעימה לאוזן יותר מהקודמת אך היכולות הווקאליות של מיה ודיון פשוט לא שם, חלה התדרדרות מאז החזרה הקודמת. לקראת סוף השיר המצלמה מתרחקת מהשניים והבמה חשוכה ונראים הבזקי אור בצבע לבן. מיה ודיון עומדים על פלטפורמה מסתובבת שנותן אפקט שהם רודפים אחד אחרי השני אך בחיים לא מגיעים ליעד. הרבה עבודת מצלמות מקיפה את הזמרים לכל אורכו של השיר והזמרים מתחילים לרקוד ולהתקרב אחד לשני ומסיימים את השיר כשהם עומדים פנים מול פנים והבמה חשוכה. מיה ודיון יוכלו להפתיע אם רק ישפרו את הופעתם הווקאלית.

15. פינלנד:

השיר מתחיל והמצלמה מקיפה את הרפסודה המוכרת מקדם האירוויזיון, רק שעכשיו היא סגורה והרבה יותר גדולה. קאריה מציץ דרך קיר הרפסודה ושר למצלמה. הוא שובר קרש מהרפסודה ולאחר מכן עולה ויוצא מהתקרה שלה. הוא לבוש כמובן בחליפה הירוקה המזוהה איתו. הוא מוציא לשון ורוקד בלי שליטה. הרקדנים יוצאים מקדמת הרפסודה וקאריה מחזיק בהם מלמעלה בחבלים ורודים. לאחר מכן הוא יורד במדרגות עץ, רץ מסביב לרפסודה ומצטרף לרקדנים הלבושים ורוד. הוא רוקד, קופץ ונשכב על הרפסודה. יש שוט בו הקהל נמצא מאחוריו בעוד הוא רוקד את התנועות של הפזמון. לקראת הסוף הופתענו לראות את הבמה נצבעת בצבעי הקשת, זה בהחלט הוסיף. נאכזב ונודיע שהיכולות הווקאליות של קארייה לא לגמרי הוכיחו את עצמן, אך כן השתפרו מאז החזרה הקודמת, ועדיין לא קיבלנו את האנרגיה שציפינו לה מהקהל. נזכיר שבחיים לא ראינו דבר כזה באירוויזיון וזה בהחלט יביא לו הצבעות רבות, ועדיין עם ביצוע כמו שראינו אנחנו לא חושבים שפינלנד תזכה באירוויזיון 2023.




סקרנים לגלות מי העולים שלנו לגמר? (בסדר אקראי)

לא היה שינויים ברשימת העולים לגמר לעומת החזרה הראשונה שנערכה בצהריים:

אבי: הולנד, צ'כיה, נורווגיה, שוודיה, מולדובה, ישראל, שוויץ, מלטה, פינלנד ופורטוגל.

נריה: פורטוגל, מלטה, מולדובה, שוויץ, צ'כיה, סרביה, נורווגיה, שוודיה, פינלנד וישראל.

אירוויזיון 2023: תחרות האירוויזיון ה-67 תיערך בעיר ליברפול שבבריטניה ב- 9, 11 ו-13 במאי בהשתתפותן של 37 מדינות. בריטניה תארח את התחרות במקומה של אוקראינה שזכתה באירוויזיון 2022, עקב המלחמה המתנהלת בשטחה מאז חודש פברואר אשתקד. זאת תהיה הפעם התשיעית שבה תארח בריטניה את התחרות, לאחר שאירחה אותה בפעם האחרונה ב-1998 בעיר ברמינגהם.




הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר

    [fblike]

    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!