חמישה מתמודדים עלו הערב לגמר קדם האירוויזיון האסטוני מתוך חצי הגמר השני: אינגר, מליק, סיסי, אליקה, אם אלס.




עשרה אמנים התמודדו הערב בחצי הגמר השני של קדם האירוויזיון האסטוני "Eesti Laul 2023", מתוכם חמישה מתמודדים העפילו לגמר שיתקיים ב- 11 בפברואר.

11 שופטים לקחו חלק בצוות השיפוט, וביניהם בירגיט סארפ (Birgit Sarrap) – נציגת אסטוניה באירוויזיון 2013. אינגר (Inger), מליק (Meelik), סיסי (Sissi) ואליקה (Alika) הגיעו למקומות הראשונים בשילוב בין הצבעות השופטים להצבעות הקהל בסבב ההצבעה הראשון. הזמרת אם אלס (M els) הצטרפה למעפילים לגמר בסבב ההצבעה השני.

לעדכונים חמים וזכייה בפרסים מטורפים –
לחצו כאן ועקבו אחרי דף האינסטגרם שלנו




תוצאו חצי הגמר השני (האמנים המודגשים הם המעפילים לגמר):

  1. Inger – "Awaiting You" – גמר
  2. Linalakk & Bonzo – "Aeg"
  3. Meelik – "Tuju" – גמר
  4. Elysa – "Bad Philosophy"
  5. Robin Juhkental – "Kurbuse matused"
  6. M els – "So Good At What You Do" – גמר
  7. Wiiralt – "Salalik"
  8. Sissi – "Lighthouse" – גמר
  9. Carlos Ukareda – "Whiskey Won't Forget"
  10. Alika – "Bridges" – גמר

תוצאת חצי הגמר נקבעה על ידי שילוב של הצבעות הקהל (50%) ופאנל שופטים (50%). חצי הגמר חולק לשני חלקים, כאשר ארבעה אמנים העפילו מהסבב ההצבעה הראשון – שבו נקבעו התוצאות על ידי השופטים והקהל. אמן אחד העפיל מתוך סבב ההצבעה השני, בו רק קהל הצופים יכול היה להצביע.

בין המשתתפים בקדם ניתן למצוא את:

רובין יוהקנטל (Robin Juhkental): ייצג את אסטוניה באירוויזיון 2010 עם השיר "Siren" (בעברית: "סירנה") כחלק מלהקת "Malcolm Lincoln", אך לא עלה לגמר לאחר שסיים במקום ה-14 בחצי הגמר הראשון. ב-2012 חזר לקדם עם השיר "Bye" (בעברית: "ביי") והגיע למקום השביעי בחצי הגמר השני. ב-2015 השתתף בפעם השלישית עם השיר "Troubles" (בעברית: "צרות") והגיע למקום השישי.

אליסה (Elysa): השתתפה בקדם האסטוני ב-2015 עם השיר "Superlove" (בעברית: "סופר אהבה") והגיעה למקום השלישי. ב-2022 השתתפה בפעם השנייה עם השיר "Fire" (בעברית: "אש") והגיעה שוב למקום השלישי.

להקת וויראלט (Wiiralt): השתתפו בקדם האסטוני ב-2021 עם השיר "Tuuled" (בעברית: "הרוחות") אך לא עלו לגמר לאחר שסיימו במקום החמישי בחצי הגמר הראשון. ב-2022 השתתפו בפעם השנייה עם השיר "Kuradile" (בעברית: "אל השטן") ושוב לא עלו לגמר לאחר שסיימו במקום השמיני ברבע הגמר השני.

אינגר (Inger): השתתפה בקדם האסטוני ב-2019 עם השיר "Coming Home" (בעברית: "באה הביתה") והגיעה למקום השישי. ב-2020 השתתפה בפעם השנייה עם השיר "Only Dream" (בעברית: "רק חלום") והגיעה למקום השמיני.

סיסי (Sissi): השתתפה בקדם האסטוני ב-2019 עם השיר "Strong" (בעברית: "חזקה") והגיעה למקום הרביעי. ב-2021 השתתפה בפעם השנייה עם השיר "Time" (בעברית: "זמן") והגיעה למקום השני.




לקדם האסטוני הוגשו השנה 217 שירים, מתוכם נבחרו 20 משתתפים שחולקו לשני חצאי גמר. בכל חצי גמר ישתתפו 10 שירים וחמשת המקומות הראשונים בכל חצי גמר יעלו לגמר, כך שבגמר הגדול ישתתפו 10 שירים. השיר המנצח בגמר ייבחר על פני שני סבבי הצבעה: תוצאות הסיבוב הראשון ייבחרו את שלושת השירים המובילים באמצעות שילוב של הצבעת הקהל (50%) והצבעת השופטים (50%) והזוכה ייקבע ע"י הצבעת הקהל בלבד, בדומה לשנים קודמות.

תאריכי הקדם האסטוני:

חצי גמר 1 – 12 בינואר
חצי גמר 2 – 14 בינואר
הגמר הגדול – 11 בפברואר

אירוויזיון 2023: זו תהיה ההשתתפות ה-28 של אסטוניה באירוויזיון. אסטוניה הצטרפה לתחרות ב-1994 והגיעה להישגה הטוב ביותר באירוויזיון 2001 לאחר שהזמרים טאנל פדאר ודייב בנטון, ביחד עם הצמד 2XL, זכו במקום הראשון עם השיר "Everybody".




הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר

    [fblike]

    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!