מיכאל בן דוד, נציג ישראל באירוויזיון 2022, השתתף בטקס הפתיחה של תחרות האירוויזיון שם הציג מראה מרשים וכבש את כולם בעזרת אישיותו המיוחדת.
מיכאל בן דוד השתתף הערב בטקס הפתיחה של אירוויזיון 2022 כשהוא לבוש בחליפה מרשימה שעוצבה על ידי דרור קונטנטו והציג הרבה חיוכים, ביטחון עצמי ואישיות כובשת. טקס הפתיחה לקראת אירוויזיון 2022 התקיים הערב בארמון רג'ה די ונריה ריאלה בנוכחותן של 40 משלחות אשר הגיעו אל השטיח הטורקיז, שם הם הצטלמו וענו לשאלות הכתבים והתקשורת. הארמון המארח, שימש בעבר כבית המגורים המלכותי לשעבר, נבנה לראשונה בשנת 1675 ונמצא ברשימת מורשת אונסק"ו מאז 1997. כיום הוא אחד המוזיאונים המתויירים ביותר באיטליה. הטקס קבלת הפנים החל בשעה 17.00 וניתן לצפות בו בערוץ היוטיוב הרשמי של האירוויזיון.
לעדכונים חמים וזכייה בפרסים מטורפים – לחצו כאן ועקבו אחרי דף האינסטגרם שלנו |
View this post on Instagram
את טקס הפתיחה הנחו מנחת הטלוויזיה קרולינה די דומניקו (Carolina Di Domenico) והשחקן והקומיקאי גבריאל קורסי (Gabriele Corsi). במהלך אירוע השטיח הטורקיז, האמנים המשתתפים באירוויזיון 2022 נפגשו וברכו את מעריציהם ואת העיתונות ולבשו את מגוון תלבושות המעצבים שלהם. בטקס הפתיחה נכח ראש עיריית טורינו, מר סטפנו לו רוסו (Stefano Lo Russo), וגורמים רשמיים מרשת הטלוויזיה האיטלקית, איגוד השידור האירופי ואיטליה אשר קיבלו רשמית את פני המדינות המשתתפות באירוויזיון 2022, המשלחות והאמנים לטורינו.
הערב היה אמור להיפתח על ידי הזמרת מאלבניה, רונלה חייאתי, אך נראה שהזמרת התעכבה ולכן את הערב פתחה הנציגה ממלטה, אמה מוסקט, היא סיפרה שהיא התגוררה בעבר באיטליה והיא מרגישה בבית אך כעת היא מתגוררת במלטה, שם נמצאת משפחתה, חבריה והכלב שלה ששמו "מילי" וקשה לה מאוד להיפרד מהם. אני מרגישה ביטחון בהופעה שלי אך אני חוששת שהמסר של השיר שלי לא יעבור לצופים. הייתי רוצה שכל הצופים יאהבו את עצמם ויעריכו את עצמם מאחר והשיר שלי עוסק באהבה והערכה עצמית.
הבא בתור הוא נציג בלגיה, ז'רמי מקיאסה, שנשאל על אהבתו למוזיקה ולמייקל ג'קסון ולכן סיפר שמוזיקה עבורו היא כוח, והיא יכולה לשנות את העולם. "אני חושב שבמייקל ג'קסון היה כוח אדיר ששינה את המוזיקה בעולם ואני מעריץ אותו". נוסף, הפגין על השטיח הירוק את כשרונו במשחק כדורגל שכן מקיאסה הוא גם שחקן כדורגל במקצועו.
מארו, הזמרת מפורטוגל, הגיעה לשטיח הטורקיז כשהיא עוטה מסכה וזאת משום שאחד מחברי המשלחת נמצא חיובי לקורונה. הזמרת סיפרה על לימודיה בבוסטון ועל הגרסה אשר הקליטה לשירו של "Tears In Heaven" של אריק קלפטון.
ולאדנה, נציגת מונטנגרו, לבשה שמלה לבנה וקלאסית של מותג ממונטנגרו, כשהיא התבקשה לבקר את התלבושת שהיא לובשת ואת התלבושת של שני המנחים כעורכת לשעבר של עיתון אופנה.
אקילה לאורו האיטלקי, נציג סן מרינו, זכה לתשואות מהקהל הבייתי. על השאלות ענה הזמר באיטלקית והוא סיפר על כך העבודה הקשה סביב השיר שלו בתחרות: "אתה צריך להיות מקצועי ולהציג רעיון מאחורי הביצוע שהצריך עבודה קשה".
להקת קאלוש אורקסטרה, נציגי אוקראינה והעומדים בראש טבלאות ההימורים, נשאלו על החשיבות לערבב סאונד מודרני ומוזיקה מסורתית. "זה תמיד היה הקונספט של הלהקה שלנו וכעת זה אפילו יותר רלוונטי", בנוסף הזכירו את העבודה שבמדינות רבות מצויין היום יום האם והשיר עוסק באימו של אחד מחברי הלהקה, ובהזדמנות זו ביקשה חברי הלהקה: "ברכו את אמכן על היום המיוחד הזה".
נציגי אוסטריה, לומיקס ופיה מריה, הגיעו לאירוע כשהם לבושים בשחור-לבן. לומיקס נשאל על המעבר מגיטריסט למוזיקת דאנס: "תמיד אהבתי מוזיקת דאנס ורציתי ליצור את המוזיקה שלי. למדתי לתכנת והתחלתי ליצור, אני חושב שזה הולך לי דיי טוב". פיה מריה נשאלה כיצד הגיבה כשגילתה שנבחרה לייצג את אוסטריה: "השתגעתי לגמרי. הייתי בעבודה וכשגיליתי לא ידעתי מה לעשות עם עצמי".
ברוק, נציגת אירלנד, סיפרה על תכנית הריאליטי בה השתתפה: "דה וויס היה רגע שהבנתי שאני הולכת לשיר למשך שארית חיי. אבל שום דבר לא הכין אותי לאירוויזיון, זה הדבר הכי מטורף שעשיתי בחיי".
נציגי לטביה, צטי זני, סיפרו על המסר המיוחד של השיר: "אנחנו עוסקים הרבה בסביבה וקיימות. זה סקסי ויפה למה זה צריך להיות מדכא כשמדברים על נושא חשוב. זה יכול להיות גם כיף". בנוסף, סיפרו שהם לובשים בגדים אורגניים בלבד.
סטפן, נציג אסטוניה, סיפר שהשיר שלו הוא נכתב בהשפעתו של ג'וני קאש. בנוסף, קווין, מייקל ג'קסון השפיעו עליו מוזיקלית. בנוסף, סיפר שהוא נרגש לקראת התחרות ואחריה צפויים לו הופעות רבות ואלבום חדש ואיפלו שיתוף פעולה מיוחד שנשמר בסוד.
להקת דה ראסמוס, נציגי פינלנד, נשאלו על הישג הגדול ביותר שלהם במהלך הקריירה ארוכת השנים: "אני חושב שההישג הגדול ביותר שלנו הוא להיות כאן הערב, עשינו הרבה דברים במהלך הקריירה אבל אנחנו נרגישם להיות פה". לגבי העובדה שהם פותחים את חצי הגמר השני, אמרו: "אני פותחים את חצי הגמר, והיינו כך גם בקדם אירוויזיון הפיני וזה הלך טוב, אז אנחנו לא לחוצים מהעובדה הזו".
ווי אר דומי, נציגי צ'כיה, סיפרו על כך שדומיניקה היא צ'כית אך שני חבריה ללהקה הם מנורווגיה. דומיניקה סיפרה שבהלך לימודי האוניברסיטה היא שיחקה פריזבי והתבקשה להציג את כישוריה על השטיח הטורקיז.
סיסטיר, נציגות איסלנד, המסר של השיר שלנו הוא התקווה – "בסוף כל יום זורחת השמש מחדש". בנוסף, איחלו לכל האימהות "יום אם שמח".
להקת LPS, נציגי סלובניה, סיפרו על הסגנון המיוחד שלהם שלא תואם את גילם הצעיר. "זה השיר הראשון שכתבנו יחד כלהקה, והסגנון הפאנקי הזה של שנות ה- 70 וה- 80 זה סגנון שאנחנו כולנו מתחברים אליו למרות גילנו הצעיר".
אנדראה, נציגת מקדוניה הצפונית, נשאלה על הסגנון המוזיקלי הייחודי שלה: "כתיבת מוזיקה היא לא משהו שחושבים עליו, זה משהו שקורה. יש לי תשוקה לדבר הזה וזה פשוט קורה. קסם שקורה. כשגדלתי האזנתי הרבה לסול, אר'נבי פופ וכשגדלתי הבנתי שאפשר לשלב את הכל יחד". בנוסף, הציגה את היכולות שלה באיגרוף על המנחה.
נאדיר רוסטמלי, נציג אזרבייג'אן, סיפר על המעבר מחברותו בלהקה לקריירת סולו: "אין סיבה ספציפית שיצאתי בקריירת סולו. אבל בגלל מצב התחלואה בקורונה לא יכולנו להיפגש יחדיו ובגלל זה נאלצנו להמשיך בדרכנו". בנוסף, הפגין הזמר את יכולותיו בשירה באיטלקית.
מיכאל בן דוד, נציג ישראל, עלה על השטיח הטורקיז והציג את אופיו המיוחד. כשראה את עצמו על המסכים שבמקום נדהם ואמר: "OMG, זה אני?" ובנוסף ביקש נשיקה מהמנחים. מיכאל, ששמע את נאדיר מאזרבייג'אן, ביקש לתת את גרסתו לשיר "Time To Say Goodbye" והוא בהחלט נתן לו פייט. מיכאל נשאל איפה הוא למד לשיר כך והוא ענה שהוא לא למד. המנחה רצתה לשאול את מיכאל על חייו אבל מיכאל חתך אותה בסערה אופיינית ואמר: "החיים הם לא סרט. אני הושפלתי בחיי כהומו, אני כאן כי אני מאמין בעצמי ואף אחד לא יגיד לי כמה מהמם אני עד שאני אחשוב כך, ואם אני עומד כאן אז כל אחד יכול לעמוד כאן. כל הבגדים והאיפור זה זיוף. ואני נראה עם הז'קט כמו אימא שלי בשבת!" מיכאל כבש את השטיח!
הלהקה מבולגריה, איטליגנט מיוזיק פרוג'קט, נשאלה על מוזיקת הרוק בהקשר לתחרות האירוויזיון והלהקה ענתה ש"האירוויזיון הוא עיניין של מגוון ויש מקום לכל הסגנונות". בנוסף, נישאל חבר הלהקה סטויאן, שהשתתף בתחרות כבר פעמיים בעבר, על עצה שהוא יכול לתת ליתר חברי הלהקה. הוא אמר "לא משנה מה יקרה, אל תפסיקו לנסות להשיג את יעדכם, את חלומכם, התפללו לאחרים ותהנו!"
שלדון ריילי, נציג אוסטרליה, נשאל על הבגדים שהוא לובש וכיצד הם תורמים לו להעביר את המסר של השיר: "ראשית אני לובש את כל הבגדים שההורים שלי אמרו לי שאסור לי!" בנוסף סיפר שהוא רצה להביא את המסכה יחד איתו אך הוא מנסה להתרגל שלא לשים עליו מסיכות והוא שם אותם לרוב משום שהוא אינו אוהב את פניו אך הוא עובד על העיניין.
נציגת קרואטיה, מיה דימשיץ', על השיר שהיא כתבה ושלחה לאירוויזיון: "זה שיר שמעולם לא חשבתי שיתאים לאירוויזיון. אני מודה על הבמה הענקית הזאת שניתנה לי. חשבתי שהשיר הזה יהיה באלבום שלי והמנהל שלי הציע לשלוח אותו לקדם אירוויזיון המקומי וממש חששתי מהמהלך".
נציגת סרביה, קונסטרקטה, עלתה על השטיח הכתום כשהיא לבושה בחליפה לבנה וכובע על ראשה, וזמרי הליווי שלה מחזיקים סירים לבנים קטנים. כשנשאלה האם השפה הסרבית סייעה לשיר שלה להפוך לקליט, ענתה: "מסתבר שכן! המילים ביטי זדרבה קליטות, וכך גם תנועות הידיים- והנה אנחנו כאן!".
הבאה בתור לעלות על השטיח הטורקיז היא נציגת ליטא, מוניקה ליו. השפה הליטאית היא העתיקה ביותר מכל מדינות אירופה, על הבחירה לשיר בליטאית הסבירה מוניקה: "הפעם האחרונה ששמענו ליטאית באירוויזיון הייתה במאה הקודמת. אני לא יודעת למה זה לקח כל כך הרבה זמן, כי כשאני שרה בליטאית אני שרה מהנשמה וזו הדרך הטובה ביותר להפיץ את המסר".
היי, הו, Let's go! הבאים בתור הם זדוב שי זדוב והאחים אדבחוב, נציגי מולדובה שאף ניגנו ושרו את שירם תוך כדי הראיון. חברי הלהקה לבושים בבגדים מסורתיים, אוחזים בכלי הנגינה שלהם וסולן הלהקה אף חבש כובע המדמה כבשה על ראשו. הם נשאלו מהי החשיבות בהעברת מסר האחווה דרך שירם המסורתי: "זה מאוד חשוב. בשבילנו האירוויזיון זו לא סתם תחרות, זה פסטיבל ענק של חברות, הנאה, מוזיקה, הנאה ואהבה. מוזיקה מאחדת אותנו".
הלהקה רדי מדנמרק היא הבאה לעלות על השטיח הטורקיז, ומסתבר שחברות הלהקה לא תמיד הסתדרו ביניהן. "האמת ששנאנו אחת את השנייה ברגע שנפגשנו, אבל זה מדהים לנגן עם בנות כי כל חיינו ניגנו עם בנים. עכשיו יש לנו את הלהקה שלנו בה אנחנו מרימות אחת את השנייה". הן נשאלו על מה מהות השיר שמתחיל כבלדה והופך לרוקנרול: "אנחנו אוהבות להפתיע אנשים וכשכתבנו את השיר שאלנו איך אנחנו יכולות להפתיע לטובה. יש בנו גם פופ וגם רוק".
הזמר מריוס ביר המייצג את שוויץ ערך אתמול מעין מופע רחוב עם מיה דימשיץ' מקרואטיה ולהקת ציטי זני מלטביה! על הרעיון סיפר כי המשלחת השוויצרית הגיעה באוטובוס משוויץ לאיטליה, וחשבו שזה יהיה רעיון טוב להביא איתם כלי נגינה כדי לערוך מופע רחוב!
אוכמן, הזמר המייצג את פולין החל את הקריירה המוזיקלית שלו בארצות הברית והמשיך אותה בפולין, תהליך הפוך ממה שרבים אחרים עושים כאשר עוברים לארה"ב לייצר מוזיקה: "לא ראיתי את העתיד שלי בקולג' בארה"ב, רציתי להתמקד יותר בקול שלי ולהתקדם משם. אני לא מתחרט כמובן. יש לי מעריצים אמריקאים אבל הם המשפחה שלי".
נציג רומניה לאירוויזיון, אורס, הגיע לשטיח הטורקיז עם רקדניו התייחס לגשם שהחללרדת במהלך הטקס: "ברומניה כשמתחיל לרדת גשם זה מזל טוב"! כשנשאל האם סגנון המוזיקה הפופ-לטיני של שירו פופולרי ברומניה, ענה שדווקא כן: "אנחנו מאוד לטיניים כמדינה, למדנו לדבר ספרדית מטלנובלות בתור ילדים, אבל עכשיו אני מאוד רוצה ללמוד איטלקית!".
הבאה בתור היא S10, נציגת הולנד שהגיעה לבושה בשמלה ורודה פרחונית ונעלי סניקרס. כשנשאלה האם הבחירה לשיר בהולנדית הייתה הבחירה שלה והאם היו לה ספקות, ענתה: "אני תמיד יוצרת שירים בהולנדית, כך אני מבטאת את עצמי טוב יותר מאנגלית". הזמרת הסבירה גם על קעקועיה המסמלים דברים שהיא גאה בהם- אלבומים שהוציאה, חברים ואף תעודות בית ספר. מנחי הטקס שאלו האם צפוי להצטרף קעקוע של אירוויזיון בקרוב, והזמרת לא פוסלת את האפשרות!
הזמרת אנדרומכי המייצגת את קפריסין הגיעה לבושה בשמלה ורודה מנצנצת יחד עם שתי רקדניות הליווי שלה. היא דיברה על תוכניותיה לאחר האירוויזיון: "יהיו הרבה הופעות חיות, אלבומים, שירים, הרבה דברים!". הזמרת חשפה גם את האופן המאוד לו שגרתי בו היא כותבת את שיריה. "אני כותבת את השירים שלי במטבח, אני מאוד אוהבת לבשל! אני כותבת את השיר עצמו בפתקים ומקליטה את המלודיה בטלפון".
ומקפריסין לשכנתה יוון – הזמרת אמנדה טנפיורד היא הבאה לעלות על השטיח הטורקיז. היא נשאלה מה ההשראה לכתיבת שיריה: "התשובה המשעממת- החיים עצמם. אהבה היא השראה נהדרת, כמו הדברים האחרים שקורים לי בחיים. שיר האירוויזיון שלי הוא בהשראת האקס שלי אבל מדבר יותר על תחושה כללית".
נציגת ארמניה, רוזה לין לבשה חליפה בצבע בורדו ואחזה בוורד לבן. היא העבירה מסר למעריציה בעזרת המסר של שירה: "על כל קושי ניתן להתגבר בעזרת קצת יותר אהבה עצמית ולדאוג לעצמכם. תחשבו על זה, אם אתם צריכים משהו לשפר- אתם תצליחו!"
נציגי נורווגיה, הצמד סאבוולפר, נשאלו על על המיקום ממנו הגיעו (לטענתם) – הירח! והאם יש על הירח מקום כה יפה כמו הארמון בו הם נמצאים כעת: "מדהים פה באיטליה ואנחנו נהנים משהותנו כאן ואנחנו מתכננים מסיבה גדולה בכל אירופה".
וכעת נעבור לאלבניה, רונלה חייאתי שהייתה אמורה לפתוח את טקס הפתיחה וכעת נראת מאופקת ונשמעת מפוייסת יותר מאשר בתחילת השבוע. "זה חלום גדול לכל אמן וזה הבמה הגדולה ביותר באירופה, אז אני רוצה לכבד את הבמה. זו הזדמנות חד פעמית בחיים ואני לא מתכוונת לפספס אותה", על כך שהיא תפתח את חצי הגמר הראשון אמרה: "זה אחריות כבדה והזדמנות חד פעמית, ואני בטוחה 100% שזה יהיה מדהים".
להקת סירקוס מירקוס, נציגי גאורגיה, הגיעו לבושים כנסיכים וסיפרו שמדובר בלבוש גאורגי מסורתי והודיעו שהם הגיעו כדי לכבוש את הארמון בו נערכת מסיבת העיתונאים. חבר הלהקה הסביר על המהות שעומדת מאחורי הלהקה: "האישיות לא חשובה, האישיות מוערכת יתר על המידה ואז האגו משתלט. ככל שאנו יוצרים, זה מה שחשוב!" המהות הזו מתקשרת לעובדה שחברי הלהקה לא מזדהים בשמם.
קורנליה ג'ייקובס, נציגת שוודיה, סיפרה על כתיבת השיר השוודי: "השיר נכתב על בחור שעימו הייתה לי מערכת יחסים לא יציבה, מה שלא היה טוב לבריאות הנפשית שלי ובמהלך כתיבת השיר נפרדנו". קורנליה החלה להופיע על במות מגיל 7, ואביה מספר שהייתה מתגלגלת לבמה ככניסה להופעה! האם תפתיע בכניסה כזו גם להופעתה באירוויזיון?
סאם ריידר המייצג את בריטניה, לבוש בחליפה כסופה כאיש חלל וסיפר על ההצלחה הרבה לה השיר זוכה בימים אלה: "כתבנו את השיר לפני שנה וחצי ובחיים לא דמיינו שהשיר ייצג את בריטניה באירוויזיון. המרדף אחר צפיות והכרה הורס את קסם המוזיקה שמטרתה הנאה והגשמה עצמית".
הבאה בתור ממדינות הביג 5 היא ספרד ונציגתה צ'אנל הלובשת מחוך אדום ושובל בד אדום עצום המגיע עד הרצפה. על שיר האירוויזיון שלה והחוויה להגיע לתחרות האירוויזיון, ענתה: "זה השיר הראשון שלי אז זו התחלה מדהימה. יש לי את הצוות שלי, ולעבור את התהליך הזה איתם זה חלום שמתגשם".
נציג גרמניה, מאליק האריס, לבש חליפה בצבע בורדו והסביר על תחושותיו כאשר נגיף הקורונה קטע את ההופעות החיות: "בשבילי לנגן מוזיקה בלייב זו הסיבה שהחיים שלי יפים ושאני יוצר מוזיקה. זה היה ממש קשה לי כשזה נקטע ברגע אבל זה חזר עם תחרות האירוויזיון אז אני ממש מרוצה".
אלבן ואהז המייצגים את צרפת הסבירו על החשיבות של יצירת מוזיקה אלקטרונית ומסורתית עבורם: "זה חשוב מאוד. השפה הברטונית חיה ונושמת ואנחנו רוצים להראות שאפשר לחיות בברטונית, לשיר בברטונית ולשלב את השפה עם כל מוזיקה בעולם. אנחנו רוצים לשלב מוזיקה ואמנות". צרפת ממתינה לזכייה באירוויזיון מאז 1977, אך לא נראה שזה משפיע על נציגי צרפת: "אין לחץ כי אנחנו עובדים כדי לעשות את הכי טוב שלנו ולהציג את השיר שלנו לכל אירופה. מקווים שהצרפתים יהיו גאים בנו".
ולבסוף, נציגי המדינה המארחת איטליה, מחמוד ובלאנקו. שני האמנים חזרו מסיבובי הופעות שכל אחד מהם ביצע בנפרד, ונשאלו האם האירוויזיון שהגיעו אליו בימים אלו מלחיץ אותם: "לשיר בלייב זו הדרך הכי טובה שלנו להפיץ את המוזיקה. חזרנו מסיבובי הופעות אז אנחנו קצת עייפים אבל לעבוד ולשיר יחד זה נהדר ומצחיק".
אירוויזיון 2022: תחרות האירוויזיון הקרובה תיערך בטורינו שבאיטליה בתאריכים 10, 12 ו-14 במאי באולם הפאלה-אולימפיקו. איטליה תארח את התחרות לאחר זכייתה באירוויזיון 2021 עם להקת מונסקין ושירם "Zitti e buoni". זאת תהיה הפעם השלישית שבה תארח איטליה את התחרות, לאחר שאירחה אותה ב-1965 בנאפולי וב-1991 בעיר הבירה רומא.
הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר
|
רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!
עורך ראשי ויוצר תוכן בנושא תחרות האירוויזיון. פרשן ומומחה בענייני התחרות.
מייסד את אתר האירוויזיון הישראלי הגדול ביותר – EuroMix.
מסקר את התחרות במתחם העיתונאים של תחרות האירוויזיון בעיר המארחת מאז 2021.
טלפון: 050-9441919
אימייל: [email protected]
עודכן לאחרונה בתאריך 9 במאי 2022 11:08 על ידי אבי זייקנר