הערב יתחרו שבעה אמנים במקצה הרביעי של קדם האירוויזיון השוודי – המלודיפסטיבלן. לפניכם קישור לצפייה בשידור.

קדם האירוויזיון הגדול באירופה, המלודיפסטיבלן (Melodifestivalen), קדם האירוויזיון השוודי ממשיך הערב עם המקצה הרביעי. חצי הגמר יתקיים באביצ'י ארנה (Avicii Arena) – האולם המארח של אירוויזיון 2000 ואירוויזיון 2016. שבעה מתמודדים יופיעו הערב בחצי הגמר, כאשר שניים מהם יעלו ישירות לגמר ושניים נוספים יעברו לחצי הגמר החמישי (שהוא שלב גלגל ההצלה).

המקצה הרביעי יחל בשעה 21:00. לצפייה במלודיפסטיבלן  – לחצו כאן! 

 
לעדכונים חמים וזכייה בפרסים מטורפים –
לחצו כאן ועקבו אחרי דף האינסטגרם שלנו




מתמודדי המקצה ושיריהם (לפי סדר ההופעה):

  1. Anna Bergendahl – "Higher Power"
  2. Lillasyster – "Till Our Days Are Over"
  3. Malin Christin – "Synd om dig"
  4. Tenori – "La Stella"
  5. MEDINA – "In i dimman"
  6. Angelino – "The End"
  7. Klara Hammarström – "Run To The Hills"

לחצו על השירים כדי לצפות בקטעים קצרים מהשירים שיופיעו הערב.




קצת על האמנים המופיעים בחצי הגמר:

אנה ברגנדהאל (Anna Bergendahl) – נציגת שוודיה לאירוויזיון 2010 עם השיר "This Is My Life" איתו הגיעה למקום ה- 11 בחצי הגמר באירוויזיון. השתתפה גם מאוחר יותר במלודיפסטיבלן 2019 עם השיר "Ashes To Ashes" איתו הגיעה למקום ה- 10 בגמר, וב- 2020 ביצעה בתחרות את שירה "Kingdom Come" איתו הגיעה למקום השלישי בגמר. באותה שנה זכתה בתחרות ההזדמנות השנייה- OGAE Second Chance 2020 בתור שיר קדמי האירוויזיון הטוב ביותר שלא זכה לייצג את מדינתו.

לילאסיסטר (Lillasyster) – להקת הרוק השוודית התמודדה לראשונה במלודיפסטיבלן בשנת 2021 עם השיר "Pretender" שהגיע לשלב גלגל ההצלה.

מאלין כריסטין (Malin Christin) – מאלין היא אחותה הבכורה של מתמודד המלודיפסטיבלן הותיקה – ויקטוריה (Wiktoria). מאלין כתבה לאירוויזיון 2021 את השיר "Je me casse" שייצג את מלטה.

טנורי (Tenori) – צמד פופ אופראי חדש וזו השתתפותם הראשונה בתחרות. הצמד הושווה לשלישיית איל וולו (Il Volo) האיטלקית שהגיעה למקום השלישי באירוויזיון 2015. עם זאת, דווח כי הצמד מזכיר להקות סינת'-פופ בריטיות משנות ה-80 כמו פט שופ בויז (Pet Shop Boys) ואירייז'ר (Erasure).

מדינה (MEDINA) – הרכב היפ הופ וראפ שוודי עם השפעות ערביות המורכב משני אמנים שוודים ממוצא תוניסאי. השתתפו במלודיפסטיבלן 2021 יחד עם ווהל (WAHL) בשיר "90-talet".

אנגלינו מארקנהורן (Angelino Markenhorn) – כוכב יוטיוב, אינסטגרם וטיק טוק שזכה לפרסום בעקבות הקאברים שהעלה. אנגלינו מתמודד לראשונה בקדם אירוויזיון השוודי.

קלרה המרסטרום (Klara Hammarström) – נודעה לציבור דרך סדרת הריאליטי SVT Familjen Hammarström, שעסקה במשפחתה המצליחה של קלרה, שם היא אחת מאחד עשר האחים. לאחר שהתחרתה ב- 2020 וגם ב- 2021, באופן נדיר ביותר זוהי השתתפותה השלישית של קלרה המרסטרום במלודיפסטיבלן.

 




הגבלות הקורונה בשוודיה יצרו מציאות חדשה בקרב מארגני הקדם, שנאלצו השנה להגביל את קיבולת הקהל באולם ולחלק את היושבים לקפסולות. עקב המצב הנוכחי בוטל סיבוב ההופעות השנתי של המלודיפסטיבלן וכל המשדרים ייערכו השנה בשטוקהולם, בירת שוודיה.

השנה נערכו מספר שינויים בשלבי התחרות השונים בהשוואה לשנים הקודמות.

שינויים בחצאי הגמר:

ההצבעה בשלב המקצים תתבצע באפליקציה כבר במהלך הביצוע של כל שבעת השירים ולא אחרי הביצועים, כאשר לצופים תינתן עד חמש הצבעות בחינם לכל שיר בנפרד. לאחר סיום כל ההופעות, האמן שיקבל את מירב הקולות בסבב ההצבעה הראשון יעלה לגמר – כך שכבר בשלב זה נדע מי הזוכה של חצי הגמר. ששת האמנים שנותרו יעלו לסבב הצבעה שני, בסבב זה הקהל מקבל עד חמש הצבעות נוספות לכל אמן בחינם. התוצאה בסבב ההצבעה השני יקבעו בעזרת ההצבעות מסיבוב ההצבעה הראשון בנוסף לאופן חלוקת ההצבעה בקטגוריות הגיל שבאפליקציה בסבב ההצבעה השני: גילאי 3-9, גילאי 10-15, גילאי 16-29, גילאי 30-44, גילאי 45-59, גילאי 60-74, וגילאי 75 ומעלה. לכל קטגורית גילאים יינתן משקל שווה בהצבעה.

כך שהפיינליסטים יבחרו בשתי דרכים שונות, האמן שמקבל את מירב הקולות בסך הכל בסבב ההצבעה הראשון והאמן שמקבל את מירב הנקודות מכל קטגוריית גיל בסבב השני של ההצבעה. 12 הנקודות מכל טווח גילאים יאמר בעל פה ושאר הנקודות יוצגו בטבלה (בדומה לתוצאות האירוויזיון). בסיום כל מקצה נדע את התוצאות המלאות של כל שיר – כלומר מי הגיע למקום ראשון, שני, שלישי, רביעי וכו'… שני השירים אשר יזכו לעלות לגמר לא יבוצעו שוב לאחר הזכייה בניגוד למה שהיה נהוג עד כה. שני השירים שהגיעו למקומות 3-4 יעלו לשלב חצי הגמר ("גלגל ההצלה").




שינויים בשלב חצי הגמר ("גלגל ההצלה"):

קרבות הדו-קרב המוכרים של שלב "גלגל ההצלה" בוטלו. שמונת השירים שעלו לשלב זה יחולקו בעזרת הגרלה לשני חצאים. לא תהיה חשיבות למיקום השירים בחצאי הגמר (מקום שלישי או רביעי). לכל חצי תפתח הצבעה נפרדת כשמתוך כל חצי, בו מתמודדים ארבעה שירים, יעלו שני שירים לגמר הגדול. התוצאות יתבססו על סמך קטגוריות הגילאים, בדומה לשלב חצאי הגמר, אך הפעם לא ייחשפו התוצאות המלאות וזאת בשל חוסר זמן.

מהו השינוי בגמר?

במהלך 12 ההופעות הקהל יצביע באפליקציה כאשר ניתן להם עד חמש הצבעות לכל שיר בחינם. לאחר שחבר השופטים הבינלאומי יצביע, יינתן לקהל חמש הצבעות נוספות בחינם. כך שהקהל יוכל כבר לדעת 50% מהתוצאה ובהתאם לכך להצביע. בשלב ההצבעה של קהל הצופים ידווחו את התוצאות לפי קטגוריות הגילאים הגילאים. לכל טווח גילאים יש כוח הצבעה שווה, מי שמקבל את מספר ההצבעות הרב ביותר בכל קבוצת גיל מקבל 12 נקודות, השני מקבל 10 נקודות ולאחר מכן 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ו-1.




תאריכי ה- Melodifestivalen הם:
מקצה ראשון: 5 בפברואר
מקצה שני: 12 בפברואר
מקצה שלישי: 19 בפברואר
מקצה רביעי: 26 בפברואר
חצי גמר ("גלגל הצלה"): 5 במרץ
גמר: 12 במרץ

את כל המופעים ינחה השנה אוסקר סיה (Oscar Zia) שהשתתף בעצמו פעמיים בתחרות והגיע למקום השמיני במלודיפסטיבלן 2014 ולמקום השני במלודיפסטיבלן 2016.

אירוויזיון 2022: זו תהיה ההשתתפות ה- 61 של שוודיה באירוויזיון כאשר המקום הגבוה ביותר אליו הגיעה עד היום הוא המקום הראשון בשנים: 1974, 1984, 1991, 1999, 2012 ו- 2015. הזכייה השוודית האחרונה התרחשה בשנת 2015 עם השיר "Heroes" בביצוע של מונס זלמרלוב (Måns Zelmerlöw).



הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר

    [fblike]

    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!