המקצה השני של קדם האירוויזיון השוודי, מלודיפסטיבלן, הגיע לסיומו. מתוך שבעה אמנים – שניים עלו ישירות לגמר ושניים יתחרו בשנית בחצי הגמר של גלגל ההצלה.

קדם האירוויזיון הגדול באירופה, המלודיפסטיבלן (Melodifestivalen), המשיך הערב עם המקצה השני! שבעה מתמודדים הופיעו הערב, כאשר שניים מהם עלו ישירות לגמר ושניים נוספים עברו לחצי הגמר שהוא שלב גלגל ההצלה. המתמודדים שעלו ישירות לגמר הם: ג'ון לונדביק (John Lundvik) שייצג את שוודיה באירוויזיון 2019, וליאמו (LIAMO).

 
לעדכונים חמים וזכייה בפרסים מטורפים –
לחצו כאן ועקבו אחרי דף האינסטגרם שלנו

בתחרות, שני האמנים שהגיעו למקומות הראשונים בשלב המקצים עולים ישירות לגמר, ושני האמנים שהגיעו למקומות 3-4 מתחרים בשנית בחצי הגמר (החמישי) שנקרא גם שלב גלגל ההצלה.

האמן הראשון הערב שעלה ישירות לגמר הוא ליאמו (Liamo) ושירו "Blunffin". זו ההשתתפות השלישית של ליאמו בתחרות המלודיפסטיבלן. מי שהצטרף אליו לעלייה לגמר הוא נציג שוודיה לאירוויזיון 2019, ג'ון לונדביק שביצע את השיר "Anglavakt". זוהי השתתפותו השלישית של ג'ון לונדביק במלודיפסטיבלן וגם הפעם השלישית שעלה לגמר.

שני האמנים שהעפילו לשלב "גלגל ההצלה" שם יתמודדו בשנית על העלייה לגמר הם: אלברו אסטרייה (Alvaro Estrella) עם שירו "Suave" וטונה סקליוס (Tone Sekelius) עם שירה "My Way". חצי הגמר החמישי יערך ב- 5 במרץ.

תוצאות חצי הגמר השני:

  • Liamoo – "Bluffin" – עלה לגמר
  • John Lundvik – "Anglavakt" – עלה לגמר
  • Alvaro Estrella – "Suave" – העפיל לחצי הגמר החמישי
  • Tone Sekelius – "My Way" – העפילה לחצי הגמר החמישי
  • Samira Manners – "I Want to Be Loved" – מקום 5
  • Browsing Collection – "Face in the Crowd" – מקום 6
  • Niello & Lisa Ajax – "Tror du att jag bryr mig" – מקום 7




קצת על האמנים שהופיעו הערב:

ליאמו (LIAMOO) – זוכה האיידול השוודי לשנת 2016, והפגין את יכולותיו גם כזמר וגם כראפר. ב- 2018, ליאמו השתתף במלודיפסטיבלן עם השיר "Last Breath" שהיה גם שותף בכתיבתו, וב- 2019 חזר לתחרות בדואט יחד עם האנה פרם (Hanna Ferm) בשיר "Hold You" שסיים במקום השלישי.

ניילו וליסה אייקס (Niello & Lisa Ajax) – זו תהיה הפעם הראשונה שניילו וליסה מופיעים במלודיפסטיבלן יחד אבל לא הפעם הראשונה שהם עובדים יחד; זה היה הקיץ בשיר "Ingen annan" (בעברית: "אף אחד אחר"). ניילו פרץ דרך ב-2013 עם השיר "Legenden" (בעברית: "אגדות"), בעוד שהדרך של ליסה אייקס להצלחה הייתה דרך התוכנית איידול.

סמירה מנרס (Samira Manners) – בת 21, מנגנת וכותבת שירים מגיל צעיר. הזמרת-יוצרת יוצרת מוזיקה המבוססת על רגשותיה וחוויותיה, והחלום שלה הוא לחלוק את חוויותיה באמצעות שיר עם קהלים גדולים.

אלברו אסטרייה (Alvaro Estrella) – ניסה לייצג את שוודיה שלוש פעמים בתחרות: בפעם הראשונה במלודיפסטיבלן 2014, שם הגיע למקום השישי בחצי הגמר ולא עלה לגמר. ב- 2020 חזר לתחרות בדואט עם די.ג'יי מנדז. הצמד עלה לגמר משלב גלגל ההצלה ובגמר סיים במקום 11. ב- 2021 חזר לתחרות לבדו בפעם השנייה, עלה לגמר פעם נוספת משלב גלגל ההצלה ובגמר סיים במקום ה- 10. אלברו עצמו עמד על בימת האירוויזיון חמש פעמים אך כזמר ליווי וכרקדן – הוא ליווה את שוודיה באירוויזיון 2011 (מקום 3), אזרבייג'אן באירוויזיון 2013 (מקום 2), רוסיה באירוויזיון 2016 (מקום 3), שוודיה באירוויזיון 2017 (מקום 5) ונורווגיה באירוויזיון 2018 (מקום 15).

בראוזינג קולקשן (Browsing Collection) – להקת בנות שפועלת מ- 2008. הלהקה מתארת את סגנונה כ"רוק כבד קליט עם גישה פאנקית והשפעות מטאל".

ג'ון לונדביק (John Lundvik) – זמר, מלחין, פזמונאי וספורטאי שוודי ממוצא בריטי. השתתף לראשונה במלודיפסטיבלן בשנת 2018 וזכה במקום השלישי. בשנת 2019 השתתף שוב, העפיל לגמר וזכה עם השיר "Too Late For Love". ייצג את שוודיה באירוויזיון 2019 בתל אביב באותה שנה והגיע למקום החמישי.

טונה סוקליוס (Tone Sekelius) – טונה טרנסג'נדרית שידועה כוולוגרית שוודית העוסקת בתחום האיפור. היא שחררה בעבר את השיר "One More in the Crowd", ששימש כשיר הרשמי של מצעד הגאווה של שטוקהולם ב- 2017.




הגבלות הקורונה בשוודיה יצרו מציאות חדשה בקרב מארגני הקדם, שנאלצו השנה להגביל את קיבולת הקהל באולם ולחלק את היושבים לקפסולות. עקב המצב הנוכחי בוטל סיבוב ההופעות השנתי של המלודיפסטיבלן וכל המשדרים ייערכו השנה בשטוקהולם, בירת שוודיה.

השנה נערכו מספר שינויים בשלבי התחרות השונים בהשוואה לשנים הקודמות.

שינויים בשלב המקצים:

ההצבעה בשלב המקצים תתבצע באפליקציה כבר במהלך הביצוע של כל שבעת השירים ולא אחרי הביצועים, כאשר לצופים תינתן עד חמש הצבעות בחינם לכל שיר בנפרד. לאחר סיום כל ההופעות, האמן שיקבל את מירב הקולות בסבב ההצבעה הראשון יעלה לגמר – כך שכבר בשלב זה נדע מי הזוכה של חצי הגמר. ששת האמנים שנותרו יעלו לסבב הצבעה שני, בסבב זה הקהל מקבל עד חמש הצבעות נוספות לכל אמן בחינם. התוצאה בסבב ההצבעה השני יקבעו בעזרת ההצבעות מסיבוב ההצבעה הראשון בנוסף לאופן חלוקת ההצבעה בקטגוריות הגיל שבאפליקציה בסבב ההצבעה השני: גילאי 3-9, גילאי 10-15, גילאי 16-29, גילאי 30-44, גילאי 45-59, גילאי 60-74, וגילאי 75 ומעלה. לכל קטגורית גילאים יינתן משקל שווה בהצבעה.

כך שהפיינליסטים יבחרו בשתי דרכים שונות, האמן שמקבל את מירב הקולות בסך הכל בסבב ההצבעה הראשון והאמן שמקבל את מירב הנקודות מכל קטגוריית גיל בסבב השני של ההצבעה. 12 הנקודות מכל טווח גילאים יאמר בעל פה ושאר הנקודות יוצגו בטבלה (בדומה לתוצאות האירוויזיון). בסיום כל מקצה נדע את התוצאות המלאות של כל שיר – כלומר מי הגיע למקום ראשון, שני, שלישי, רביעי וכו'… שני השירים אשר יזכו לעלות לגמר לא יבוצעו שוב לאחר הזכייה בניגוד למה שהיה נהוג עד כה. שני השירים שהגיעו למקומות 3-4 יעלו לשלב חצי הגמר ("גלגל ההצלה").




שינויים בשלב חצי הגמר ("גלגל ההצלה"):

קרבות הדו-קרב המוכרים של שלב "גלגל ההצלה" בוטלו. שמונת השירים שעלו לשלב זה יחולקו בעזרת הגרלה לשני חצאים. לא תהיה חשיבות למיקום השירים בחצאי הגמר (מקום שלישי או רביעי). לכל חצי תפתח הצבעה נפרדת כשמתוך כל חצי, בו מתמודדים ארבעה שירים, יעלו שני שירים לגמר הגדול. התוצאות יתבססו על סמך קטגוריות הגילאים, בדומה לשלב חצאי הגמר, אך הפעם לא ייחשפו התוצאות המלאות וזאת בשל חוסר זמן.

מהו השינוי בגמר?

במהלך 12 ההופעות הקהל יצביע באפליקציה כאשר ניתן להם עד חמש הצבעות לכל שיר בחינם. לאחר שחבר השופטים הבינלאומי יצביע, יינתן לקהל חמש הצבעות נוספות בחינם. כך שהקהל יוכל כבר לדעת 50% מהתוצאה ובהתאם לכך להצביע. בשלב ההצבעה של קהל הצופים ידווחו את התוצאות לפי קטגוריות הגילאים הגילאים. לכל טווח גילאים יש כוח הצבעה שווה, מי שמקבל את מספר ההצבעות הרב ביותר בכל קבוצת גיל מקבל 12 נקודות, השני מקבל 10 נקודות ולאחר מכן 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ו-1.




תאריכי ה- Melodifestivalen הם:
מקצה ראשון: 5 בפברואר
מקצה שני: 12 בפברואר
מקצה שלישי: 19 בפברואר
מקצה רביעי: 26 בפברואר
חצי גמר ("גלגל הצלה"): 5 במרץ
גמר: 12 במרץ

את כל המופעים צפוי להגיש השנה אוסקר סיה (Oscar Zia) שהשתתף בעצמו פעמיים בתחרות והגיע למקום השמיני במלודיפסטיבלן 2014 ולמקום השני במלודיפסטיבלן 2016.

אירוויזיון 2022: זו תהיה ההשתתפות ה- 61 של שוודיה באירוויזיון כאשר המקום הגבוה ביותר אליו הגיעה עד היום הוא המקום הראשון בשנים: 1974, 1984, 1991, 1999, 2012 ו- 2015. הזכייה השוודית האחרונה התרחשה בשנת 2015 עם השיר "Heroes" בביצוע של מונס זלמרלוב (Måns Zelmerlöw).



הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר


    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!