מנחה הפסטיבל והמנהל האמנותי של הסן רמו, אמדאוס, מאיים לפרוש במידה וקהל לא יורשה להיות נוכח במהלך שידור הסן רמו.

השבוע החלה רשת הטלוויזיה האיטלקית, RAI, למכור כרטיסים לפסטיבל סן רמו שצפוי להתקיים בתחילת חודש מרץ. על פי התכנון רק תושבי מחוז ליגוריה ואיפריה יכולים לשמש כקהל. בנוסף, הקהל צפוי היה להתחלק לקפסולות. נזכיר שפסטיבל הסן רמו אמור לשמש כקדם האירוויזיון האיטלקי.

אך מתברר שאירוח קהל בפסטיבל עומד בסטירה מוחלטת להנחיות ממשלת איטליה. שר התרבות הצהיר בטוויטר שתיאטרון Ariston לא יכול לארח קהל במהלך הפסטיבל: "התאטרון בו יתארח פסטיבל סן רמו הוא תאטרון לכל דבר, ולכן, כפי ששר הבריאות הצהיר, הציבור יוכל להגיע לתאטרון רק כאשר החוק יאפשר לפתוח את התאטראות ובתי הקולנוע". ברשת הטלוויזיה האיטלקית טוענים שבימי צילום הפסטיבל ישמש התאטרון כאולפן טלוויזיה ולכן ניתן לארח בו קהל.




עקבו אחרינו גם בדף האינסטגרם שלנו – את זה לא כדאי לכם לפספס!

בעקבות זאת, המנחה הידוע והמנהל האמנותי של פסטיבל סן רמו, אמדאוס (Amadeus), מאיים להתפטר מתפקידו בפסטיבל במידה וקהל לא יהיה נוכח בחודש מרץ. התפטרות שכזו עשויה להוביל לדחייה משמעותית בפסטיבל. דחייה שכזו אף עשויה להוביל לפרישתה של איטליה מתחרות האירוויזיון משום שרשת הטלוויזיה המקומית תתקשה למצוא נציג ושיר מתאים עד תחילת חודש מרץ.

רק לפני כשבוע הוחלט שלא לדחות את הפסטיבל ולקיים אותו בין ה- 2 ל- 6 במרץ. למרות שברשת הטלוויזיה האיטלקית דורשים לקיים את הפסטיבל בנוכחות קהל, נראה שהמצב באיטליה לא מאפשר זאת. מידי יום מתגלים באיטליה כ- 13,000 מאומתים אשר נושאים את נגיף הקורונה.  כל התאטראות ובתי הקולנוע באיטליה סגורים בשל התפשטות מגפת הקורונה.

במקביל, קדמי האירוויזיון שנערכו עד כה בישראל, אלבניה, ליטא ונורווגיה נערכו ללא קהל ולכן בשלב זה לא סביר שקהל יהיה נוכח בקדם האירוויזיון האיטלקי.

מקור: Eurovoix, Eurofestival News

זו תהיה ההשתתפות ה- 46 של איטליה באירוויזיון כאשר המקום הגבוה ביותר אליו הגיעה עד היום הוא המקום הראשון בשנת 1964 ובשנת 1990.




הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר

    [fblike]

    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!




    עודכן לאחרונה בתאריך 6 ביולי 2022 05:07 על ידי אבי זייקנר