מה הסיכויים שנראה את מרוקו מתמודדת מול ישראל באירוויזיון? כל הפרטים על המדינה החדשה שעימה תקיים ישראל נורמליזציה ועשויה להתמודד בקרוב בתחרות.
חלקכם יופתעו לשמוע אבל מרוקו כבר השתתפה פעם באירוויזיון. זה קרה בשנת 1980, שנה לאחר זכייתם של גלי עטרי וחלב ודבש, כאשר ישראל לא יכלה להתמודד בשל קיום האירוויזיון בדיוק ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. מרוקו ניצלה את ההזדמנות שישראל לא משתתפת בתחרות וניסתה את מזלה.
איך מרוקו יכולה להתמודד באירוויזיון אם היא לא באירופה?
האירוויזיון היא תחרות שבה יכולות להתמודד כל המדינות החברות באיגוד השידור האירופי (EBU). באיגוד חברות מדינות אירופה וגם חלק ממדינות אסיה ואפריקה. וגם אוסטרליה – אך הסיפור שלה מורכב קצת יותר. למעשה, גם טוניסיה כמעט התמודדה בתחרות בשנת 1977 וגם לבנון כבר בחרה שיר לאירוויזיון 2005, אך שתי המדינות החליטו ברגע האחרון שהן לא מעוניינות להתמודד מול ישראל על הבמה הגדולה בעולם.
מרוקו באירוויזיון
את מרוקו יצגה באירוויזיון 1980 הזמרת הידועה סמירה סעיד (Samira Said), אותה אחת שמוכרת לכולנו מהשיר "Mazal" שיצא בשנת 2013 והפך ללהיט בישראל. באירוויזיון היא ביצעה את השיר "Bitaqat Hub" בשפה הערבית. המדינה סיימה במקום אחד לפני אחרון עם 7 נקודות בלבד שקיבלה מאיטליה. בעקבות הדירוג הנמוך וחזרתה של ישראל לתחרות ב- 1981, החליט מלך מרוקו שהאירוויזיון הוא לא המקום המתאים לזמרים מרוקאים.
אז האם בעקבות הסכמי הנורמליזציה עם מרוקו היא תשוב להתמודד באירוויזיון?
התשובה כנראה שלילית. לישראל ולמרוקו היו יחסים דיי קרובים ואף התקיימו כבר הסכמי נורמליזציה בין המדינות בשנת 1995 לאחר הסכמי אוסלו. הסכמים אלה קרסו בשנת 2000 בעקבות האינתיפאדה השנייה אך למרות זאת מרוקו לא חזרה להתמודד באירוויזיון בין השנים 1995 ועד 2000.
בנוסף, התמיכה הרבה של איגוד השידור האירופי והקשר של התחרות לקהילת הלהט"ב בעשורים האחרונים מחַזְּקים את העובדה שבקרוב לא נראה את מרוקו על בימת התחרות. מרוקו לא מכירה בזכויות הלהט"ב והפגנה של יחסי קרבה חד מיניים בפומבי עשויים להסתיים שם במאסר. נזכיר, כי גורמים לא רשמיים אישרו שזו הסיבה לכך שגם מדינות כמו טורקיה והונגריה השמרניות פרשו מהתחרות.
ובכל זאת…
רק בחודש ינואר האחרון, כמעט לפני שנה, הודה מפקד האירוויזיון הפורש, יון אולה סאנד (Jon Ola Sand), כי הוא עושה מאמצים כדי שמדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה תצטרפנה לתחרות:
"יש לנו 41 מדינות מתמודדות השנה כאשר אנו מסוגלים להכיל עד 44 מדינות בתחרות. אישית, מאוד הייתי רוצה שמדינות מהמזרח התיכון יצטרפו לתחרות למרות שכרגע אין לכך סימנים. אנחנו כן מנהלים שיחות עם מרוקו, אשר כבר השתתפה בתחרות. עד כה מעולם לא אמרתי 'לא' למדינה שחברה באיגוד השידור האירופי ורצתה להשתתף בתחרות", אמר יון אולה סאנד.
מרוקו ומדינות ערב נוספות כמו אלג'יריה, מצרים, ירדן, לבנון, לוב ותוניסיה חברות באיגוד השידור האירופי ויכולות להצטרף לתחרות בקלות רבה אם רק יחפצו בכך.
אז האם נראה את מרוקו שוב מתמודדת בתחרות האירוויזיון? רק ימים יגידו…
View this post on Instagram
הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר
|
רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!
עורך ראשי ויוצר תוכן בנושא תחרות האירוויזיון. פרשן ומומחה בענייני התחרות.
מייסד את אתר האירוויזיון הישראלי הגדול ביותר – EuroMix.
מסקר את התחרות במתחם העיתונאים של תחרות האירוויזיון בעיר המארחת מאז 2021.
טלפון: 050-9441919
אימייל: [email protected]