© Eurovision.tv

ראש המשלחת ההונגרית לאירוויזיון מסביר את הסיבות לפרישה: בעיות תקציביות וקהילת הלהט"ב. "הונגריה צריכה עוד זמן כדי לקבל את קהילת הלהט"ב".

ראש המשלחת הצ'כית לאירוויזיון לשעבר, יאן בורס (Jan Bors), ממשיך לראיין אנשי מפתח מתוך עולם האירוויזיון עבור ערוץ היוטיוב שלו. לפני כשבועיים שחרר בורס הבטחה מראש המשלחת האיסלנדית לאירוויזיון על כך שבשבועות הקרובים תתקבל החלטה לגבי שיטת בחירת הנציג האיסלנדי לאירוויזיון – ואכן, מספר ימים לאחר מכן הוכרז דאדי פרייר (Daði Freyr) כנציג האיסלנדי לאירוויזיון 2021.




עקבו אחרינו גם בדף האינסטגרם שלנו – את זה לא כדאי לכם לפספס!

כעת, ממשיך יאן בורס בפרק שלישי של 'Humans Of Eurovision', שם הוא מארח את ראש המשלחת לשעבר של הונגריה באירוויזיון, לורינץ בובנו (Lőrinc Bubnó), אשר מסביר מדוע מדינתו פרשה מהתחרות לאחר אירוויזיון 2019.

בובנו מדגיש לאורך הראיון כי הוא מביע את דעתו האישית ולא את עמדתה הרשמית של רשת הטלוויזיה ההונגרית (MTVA). לדבריו, הסיבה העיקרית לפרישתה של הנגריה מהתחרות היא העלויות הגבוהות בהשתתפות: "דרוש כסף רב כדי להשתתף באירוויזיון, במיוחד למדינה שאינה עשירה כמונו. אם משהו לא תורם לתדמית המדינה שלנו ויש צורך לבצע קיצוצים, אז ודאי יקצצו בדבר הזה לפני הכל".




בובנו מאשש גם את הידיעות על כך שסיבה נוספת לפרישתה של הונגריה מהתחרות היא התמיכה של איגוד השידור האירופי בקהילת הלהט"ב והעובדה שההונגרים מתקשים לקבל את הדבר: "הונגריה צריכה עוד זמן כדי לקבל את קהילת הלהט"ב", מוסיף בובנו.

סיבה נוספת, לדבריו, היא הצלחתה של תחרות A DAL ששימשה כקדם אירוויזיון המקומי, שממשיכה להערך מידי שנה למרות פרישתה של הונגריה מהתחרות. בשנים האחרונות אחוזי הרייטינג של התחרות המקומית גבוהים יותר מהרייטינג של האירוויזיון עצמו. גם השנה, למרות שהתחרות המקומית התקיימה ללא קשר לאירוויזיון, נשמר הרייטינג הגבוה לתחרות המקומית.




פרסומת: צילומי ניו בורן – בחרו בטובים ביותר

הרשמו לקבלת מייל על כתבות חמות מהאתר

    [fblike]

    רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!