אירוויזיון 2021: גורמים רבים מביעים אכזבה בעקבות ההחלטה לחייב את המדינות המשתתפות באירוויזיון הבא לבחור בשירים חדשים ולא לעשות שימוש בשירים שנבחרו לאירוויזיון 2020. אחרים מתעמתים עם כותבי השירים ומציגים נקודת מבט אחרת.

[fblike][addtoany]

 

ראש מחלקת הבידור ברשת הטלוויזיה הגרמנית (NDR), תומאס שרייבר (Thomas Schreiber), הביע אכזבה שבהם חשו גם אוהדים רבים ורשתות טלויזיה רבות בעקבות ההחלטה לבחור לאירוויזיון 2021 שירים חדשים ללא אפשרות להשתמש בשירים הקיימים.




לדבריו, איגוד השידור האירופי לא תיאם עם רשתות הטלוויזיה המתמודדות את ההחלטה שלא ניתן יהיה לשלוח את שירי אירוויזיון 2020 לתחרות הבאה. "בראש ובראשונה, השקעות הענק של 41 המדינות המשתתפות נהרסו כמו גם התקוות והחלומות של האמנים ומשפחת האירוויזיון", אמר שרייבר. "החלטת קבוצת המיקוד מביאה לרוב בחשבון את האינטרסים הכלכליים של כל המדינות המשתתפות. אך הפעם הדבר אינו משקף את השקפותיהם של רוב המדינות".




גם המלחין הבולגרי בוריסלב מילאנוב (Borislav Milanov) מצטרף לביקורת. לדבריו, איגוד השידור האירופי לא לקח בחשבון את דעתם של כותבי השירים בהליכי ההחלטה.

המלחין, שהיה שותף בכתיבת השיר הגרמני, הבולגרי והמלטזי לאירוויזיון 2020 כתב: "80% מהכותבים, המפיקים המוסיקליים, חברות התקליטים והמו"ל מאוכזבים מההחלטה. לכל מדינה צריכה להיות האפשרות לבחור בין השיר הקיים לשיר חדש ואז לשאת בתוצאות החלטתם. שימו לב לשם התחרות: The Eurovision SONG Contest, כך ניתן להבין שהשיר הוא המרכז, וללא מלחינים, מפיקים ומוציאים לאור, לא יהיה שירים. כיצד תחזור תחרות האירוויזיון 'חזקה מתמיד' בלי השירים והיוצרים שהפכו לכל כך מאוכזבים בכך שאיבדו את האמונה ב- EBU?"




גם היוצר גריג ווטס (Greig Watts), ששימש כיועץ לכותבי השיר האזרי "Cleopatra", השווה את ביטול האירוויזיון לדחיית המשחקים האולימפיים: "כולם מבינים שהתחרות לא יכולה להערך במאי, אף אחד לא מתווכח על כך, אך האולימפיאדה נדחת וכל המתמודדים יורשו להתמודד באולימפיאדה הבאה. במידה וההחלטה תישאר, השירים האלה פשוט מושלכים הצידה וחלומותיהם של כותבי השירים מתנפצים".

ומנגד…

לעומת זאת, ראש המשלחת הצ'כי לשעבר, יאן בורס (Jan Bors), כתב: "ישנם מספר כותבי שירים אשר מרגישים מרירות כרגע – כמובן, זה העסק שלהם והם יוצרים מוסיקה בעיקר כדי להתפרנס. הם רואים באירוויזיון הזדמנות ולא רואים מסיבות שונות שבמידה והשירים טובים, הם יעבדו היטב גם ללא האירוויזיון. אני לא נגד היוצרים אבל הגישה גורמת להם להראות טיפשיים לדעתי".

עוד מוסיף בורס: "זה החלק האפל של התחרות. היא הפכה למפעל עסקי לחלקם ולכן לפעמים מרגישים בחוסר המקוריות, בגנריות של שירים שנכתבים רק לאירוויזיון".

גם אולה מלזיג (Ola Melzig), אשר היה שותף בהפקת האירוויזיון שנים רבות, הגיב למהומה: "ובכן…. זה באמת תחרות שירים. השירים הם אלו שמתחרים בתחרות. לא הזמרים. וזו בדיוק הסיבה לכך שהשירים מהשנה לא יוכלו להתמודד בתחרות הבאה, מאחר וכולם כבר פורסמו ונחשפו. ברור שכל המעורבים ביצירת השירים מאוכזבים. אך כפי שאתם אומרים, נראה שיש לנו בעיות גדולות יותר להתמודד מולם. שמרו על עצמכם!".




בשלב זה לא ברור עדיין מתי והיכן ייערך האירוויזיון הבא. סביר כי החלטות בנושא זה יתקבלו בעוד כמספר שבועות לאחר שמגיפת הקורונה תמוגר.

נזכיר כי 12 מדינות כבר הודיעו כי לא יאכזבו את נציגיהם לאירוויזיון 2020, ואלה נבחרו לייצג את המדינה גם לקראת האירוויזיון הבא. מדובר במדינות כמו ישראל, אוסטריה, בולגריה, בלגיה, שוויץ, , אוקראינה, יוון, ספרד, הולנד וקרואטיה. לעומת זאת, נורווגיה, פורטוגל, אסטוניה ושוודיה כבר הודיעו שיערכו לקראת השנה הבאה את הקדם אירוויזיון המסורתי וייבחרו נציג חדש.

רוצים להישאר מעודכנים? רוצים לקבל את כל חדשות האירוויזיון ישירות לטלפון הנייד ברגע פרסומם? לחצו על הפעמון הכחול המופיע בצד ימין למטה – וכל פעם שתצא ידיעה חדשה הקשורה לאירוויזיון – אתם תיהיו הראשונים לדעת!

[fblike][addtoany]